Šta je novo?

Xiaomi 14

Selfie je sprdacina na 14U. Glavna kamera isti senzor kao X100U sa Xiaomi smekom, jako dobro, ali telemacro i periskop kod 100U je generacija iznad Xiaomia.

Za korisnike običnog Xiaomi 14. Iskočila mi je vrhunska ponuda za ovaj tel. i planiram da ga uzmem, pa me interesuje ima li neko problema sa kondenzom u kameri? To mi je ostalo u sećanju kao problematika za njega..

@zoki800 Koliko dugo je kod tebe?

Čekam još neko iskustvo :D Gledam po netu, po yt i baš se dosta ljudi žali na ovaj problem.

Ja od aprila koristim tel. Videću kako će biti sad sa novim HyperOS 2.0 ali sa ovim je bilo sve ok, pogotovo kamera. Od mana bih rekao da bi baterija mogla biti bolja.

Jel rešeno ono lagovanje prikaza ikonica aplikacija pri skrolovanju kroz listu aplikacija u Settings/Apps meniju?

Rešeno je, dok skroluješ ikonice se ne vide ali čim zastaneš odmah se sve prikažu.

Pa nema tu sta da se resava, to jednostavno tako funkcionise i ne vidim u cemu je problem. Telefon sa ovoliko storage memorije omogucuje ljudima da instaliraju milion aplikacija, zamisli spinner koji ucitava toliko ikonica u startu u memoriju, to ne bi na dobro izaslo :)

Jel rešeno ono lagovanje prikaza ikonica aplikacija pri skrolovanju kroz listu aplikacija u Settings/Apps meniju?
Ne vidim cemu je ovo uopste bitno za bilo kakvu procenu funkcionalnosti ostatka telefona? Ovo se desava u sekciji koja se nalazi duboko u Settings podesavanjima i ne koristi se cesto, cisto se brise kes necega sto se retko koristi pa se ikone moraju ponovo generisati.

Sto se tice kamere, pre neki dan sam nesto snimao napolju oko auta (zavlacio telefon u motorni prostor i snimao video da vidim da li nesto curi negde), napolju je bilo hladno, par stepeni i nije bilo nikakvog magljenja. Snimano u 4K 30fps 3 videa svaki po nekih 40-50 sekundi, radilo je i LED svetlo i bilo je 5-6 slika nakon toga. Ovo je i vise nego sto cu ikad ja snimati napolju po hladnom vremenu, tako da, sto se mene tice, prosao je test.

Hvala na informacijama, imam do nedelje rok pa ću videti. Žao mi da uzmem S23 256gb koji imam baš povoljno sa 3g domaće garancije kada za 80e više imam Xiaomi 14 512gb verzija vakum sa 3g domaće garancije takođe, noviji tel, sve već ima u kutiji, bolje kamere itd, samo me brine ta magla i eventualno maltretiranje oko toga.

Hvala na informacijama, imam do nedelje rok pa ću videti. Žao mi da uzmem S23 256gb koji imam baš povoljno sa 3g domaće garancije kada za 80e više imam Xiaomi 14 512gb verzija vakum sa 3g domaće garancije takođe, noviji tel, sve već ima u kutiji, bolje kamere itd, samo me brine ta magla i eventualno maltretiranje oko toga.
Ako uzmes X14 mali savet u vezi maglenja.

Prvo sto uradis kad ga dobijes, izvadi sim leziste i inicijalna podesavanja (prebacivanje podataka, instaliranje programa, podesavanje...) radi sa otvorenim sim lezistem. Tokom inicijalnog podesavanja (pogotovo ako budes prebacivao preko neke aplikacije) telefon ce se dobro zagrejati i ako ima neke vlage, izace valda nesto kroz taj otvor. Tako sam ja uradio. Naravno, nemoj ovo raditi u nekoj hladnoj prostoriji😀

Gledao sam to i slična rešenja po Reddit-u i YT komentarima... Najgore od svega što se ne žale samo na 14 običan nego i Ultru, tj na većinu "Leica" brendiranih. Neki kažu i da se 2 nedelje vrti bench 1h dnevno sa otvorenim sim slotom okrenutim na gore i ispari sve 🤣

Ako uzmes X14 mali savet u vezi maglenja.

Prvo sto uradis kad ga dobijes, izvadi sim leziste i inicijalna podesavanja (prebacivanje podataka, instaliranje programa, podesavanje...) radi sa otvorenim sim lezistem. Tokom inicijalnog podesavanja (pogotovo ako budes prebacivao preko neke aplikacije) telefon ce se dobro zagrejati i ako ima neke vlage, izace valda nesto kroz taj otvor. Tako sam ja uradio. Naravno, nemoj ovo raditi u nekoj hladnoj prostoriji😀
Dobro bi bilo onda da X15 stigne sa nekim malim kulerom, resio bih problem maglenja 😂😂

To je rešenje 🤣

Nisam često na temi ali koliko sam pratio nije bilo žalbi ovde na forumu po tom pitanju, možda specijalno "odvlaže" za naše tržište 😀

Magljenje je verovatno pogadjalo samo prve serije.

Ja sam za svaki slucaj kad sam prvi put podešavao telefon ostavio otvoren slot, dva sata kasnije, kad sam zavrsio podesavanje, vratio SIM karticu i to je bilo to. Da li je to nesto pomoglo ili je pitanje serije pa ove kasnije nemaju problem, ne znam, ali eto ovih dana sam snimao napolju, nije bilo problema.

Da li se nekom dešava da prilikom pokretanja aplikacije iz menija i zatim brzim pritiskom na izlaz iz aplikacije na onaj trouglić dole sa desne strane, ikonica te pokrenute aplikacije se pojavi na homescreen i ostane sekund pa nestane? Dešava se samo sa instaliranim aplikacijama, dok ove stock xiaomijeve nemaju taj problem. Xioami 14 ultra xyperos 1.0.12.

Problem je rešen današnjim ažuriranjem na hyperos 2
Ako se još nekom dešavalo, da zna

Yettel mreza, u Yettel-u kupljen telefon sto znaci da je EU verzija. Za sad je HypoerOS 2.0 stigao na Globalnu verziju.

Kako to da je Yetelu EU verzija, a u A1, koju inače koristim, je global? Zar nisu za Srbiju svi telefoni koji se preko operatera kupuju global?

meni jos ne stize na global. Mada mi se ne zuri, totalno mi je nebitno.

Nazad
Vrh Dno