Šta je novo?

Xiaomi 14

Mislim da sam ubio OS...Primenio sam default Xiaomi temu i telefon je skroz zabo, jedva sam ga ugasio a kad ga upalim upadne u bootloop...
Sad mi treba savet sta raditi? Da li mogu nekako da spasim podatke?
auh, reći će ti @Jocko iz prve ruke 😬

zezam se, njemu se desilo isto, morao je da radi fabrički reset.

Probaj nešto odavde, imaš dosta yt klipova i tema na redditu

Nazalost, sta god sam probao nije islo, morao sam reset pa sve podesavaj ponovo...Nisam mogao da verujem da promena teme i to sa jedne Xiaomi pa nazad na default (isto na Xiaomi) moze da napravi boot loop...

Sto je najgore, i Samsung ima brdo tema i nikad za skoro 5 godina nisam ni jednu koristio ni pokusao da primenim i sinoc ko za inat dok sam cekao zenu da negde krenemo, malo menjao pozadine i reko ajde da probam drugu ugradjenu temu, primenio je i nisu mi se svidele ikone, reko vracam se ja na default, znaci nisam ni koristio nista drugo sto nije officijalna Xiaomi tema. Nakom sto sam vratio temu, prvo je poceo da puca/crashuje Settings a onda i Home reko pogubio se nakon promena tema daj rebootovacu ga da dodje sebi i to je bio kraj, upao je u bootloop...

Sto se tice mene, obrisao bi ceo Theme app da nije potreban sistemu ali ja vise ne prilazim temama na ovom telefonu ali najgore je sto za promenu bilo cega sto je vezano za customizaciju i obavestenja tj zvuk, uvek se koristi Theme app i prilicno je nepregledno sta ti u stvari imas po default-u na telefonu a sta ti ovaj nudi da skines...

Sad nisam razuemo, pukao ti je i Samsung ili pričaš za Xiaomi? A to za teme jeste tačno, sve je online, mada ja mislim da nikad nisam menjao temu, samo wallpaper koji skinem sa neta. Ali šteta je što Xiaomi već godinama ne može da ispegla softver, ovako džabe jak hardver, bar je takav moj utisak posle 14 i pre nekoliko godina 9 i redmi note 9 pro

Sad nisam razuemo, pukao ti je i Samsung ili pričaš za Xiaomi? A to za teme jeste tačno, sve je online, mada ja mislim da nikad nisam menjao temu, samo wallpaper koji skinem sa neta. Ali šteta je što Xiaomi već godinama ne može da ispegla softver, ovako džabe jak hardver, bar je takav moj utisak posle 14 i pre nekoliko godina 9 i redmi note 9 pro
Ma Xiaomi, sa njim sam se igrao sa temama a na Samsungu nisam 5 godina probao ni jednu temu i ovde na Xiaomi-ju sam nasao da cackam...

Ja nemam sta da krijem, dugo sam koristio Samsung i hteo sam da probam Xiaomi. Pre S10 lite i S21fe sam imao Honor i Nokiju (Android One) a pre nje Microsoft, Alcatel i opet Samsung i sve pre toga su bili obicni dumb telefoni raznih proizvodjaca.

Samsung OneUI je po meni najbolji Android sistem. Xiaomi-ju fali samo bolji sistem jer hardver ima jako dobar cak i bolji od konkurencije (u istom rangu).

Ali nedopustivo je majku mu da udjes u bootloop zato sto si menjao temu. Citam danas dosta na ovu temu, da su ljudi ulazili u bootloop zbog promene boot animacije koje su skinuli kao deo neke teme iz zvanicne Theme aplikacije. Pa kako majku mu, kako neka tema moze da sjebe neki sistemski fajl i da telefon ne moze da se bootuje? Kako je moguce da neko postavi takvu temu na store koja kod korisnika moze da izazove takav problem da ovaj izgubi dragocene podatke...desavalo se na MiUI i sad na novom HyperOS-u...

Ali idemo dalje, izgubio sam par slika, i dosta vremena, nema vise cackanja tema, nadam se da ce telefon i OS raditi od sad ok bar za ono sto ja koristim svakodnevno a na kraju zato postoji forum da se ukaze na mane i probleme da bi trenutni i buduci korisnici znali sta ih ceka i sta da ocekuju.

Hvala na informaciji, bukvalno mi je plan bio da čekam prezentaciju Piksela i ako ispadne meh i preskupo da uzmem 14 Ultru, ali posle ovoga što si napisao 14U ispada i računice… Kapiram da ima nedostataka i da nije kao OnuUi ali da upada u bootloop zbog gluposti ne bi smelo da se desi u bilo kom scenariju normalnog korišćenja…

Pazi, mozda se drugom vlasniku ne bi desilo isto sto i meni, mozda sam ja samo ubo neki use-case koji je meni napravio (neugodan) problem a neki drugi vlasnik menja teme svaki dan. Mozda bi se slicna stvar desila i na Samsungu da sam ja ikad hteo da se igram sa temama...nikad necu znati ali ono sto sad znam da se vise sa temama necu igrati pa makar mi neko pokazao kako bez problema menja teme bez ikakvih posledica :)

Inace @Jocko je imao potpuno isti problem kao ja bas na X14U.

Danas mi se prilikom najobičnije promene teme interfejsa (preko zvanične Themes aplikacije, reč je o temama koje su dostupne u zvaničnom Store-u) dogodio bootloop. Neverovatno, obzirom da koristim oficijalni ROM, Global verzija, ništa custom, zaključan bootloader, nemam root...

Ovo je zaista veliko razočarenje i sramota za Xiaomi. Factory reset je rešio problem, i evo sada podešavam telefon od nule, naravno da sam neke stvari izgubio, a i samo podešavanje smara. Srećom, ostali su kontakti i fotografije, snimci, što se sinhronizuje sa Google Cloud. Reč je o Xiaomi 14 Ultra modelu.

Themes aplikacija je pre bila zaključana za neke regione u EU ne znam da li je još. Promenom regiona je nestajala/pojavljivala se kao opcija.

E sad što se tiče X14:

Koristim telefon oko 2 nedelje. Možda malo više.

Nije mi prvo druženje sa Xaomijem-jedno vreme smo ih svi imali u porodici.

Lično sam pre ovoga koristio (legendarni) Poco F1, posle njega Poco X3.

Zbog poslednjeg sam odlučio da promenim brend jer je telefon bio baš meh sa iznenađujuće lošom baterijom.

Oko 2g sam koristio OnePlus Nord 2.

Xiaomi 14 je jedini telefon koji sam koristio u poslednjih 5g recimo da može sigurno da izdrži preko jednog dana moje normalne upotrebe. Vikendom od Petka do nedelje popodne lagano.(manje koristim telefon vikendom)

Sve ostale sam morao da dopunjavam u toku dana.

Za sad su utisci ok, nemam problema.

E da: sleep mu je odličan. 1-2% baterije u toku noći izgubi.

Iskreno prvi pik mi je bio OP 12 ili S23U ali ni jednog ni drugog nije tad bilo na stanju.

Videćemo kako će se ponašati posle dužeg korišćenja. Znam šta da (ne) očekujem od Xiaomi kao kompanije

SOT 5h55min na tacno 50%

Prilozi

• Screenshot_2024-08-18-18-42-27-310_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    Screenshot_2024-08-18-18-42-27-310_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    49.6 KB · Pregleda: 41
^ koji je ovo iznad model da ovoliko gura baterija? 14 bi bio odličan za ruku, odmor, ako i baterija ovoliko gura onda nemam reči.

Malisa je top telefon. Evo koliko ga vec imam od Aprila, radi sve okay, nikakvih problema za sada. Baterija je super kao i sve ostalo. Nemam zamerki, sad na godisnjem sam puno slikao, snimao na Temperaturama od oko 40c...normalno neko greja je Telefona bilo... Nista dramaticno...

Ma velicina top, nema sta da kazem, sve sam sebi ne verujem da imam maleni telefon, iako sam "bio" ljubitelj veliki telefona, ovo je odlicno, taman velicina, mada u mojim sakama stvarno mali izgleda... 😂

Kad se setim da sam pre koristio tablete od 7" a do pre neki dan telefon od 6.8. Ne znam, valjda me je prosla ta faza sto vece to bolje. A i ovaj HyperOS mi se dopada. Nekoliko godina nisam koristio xiaomi telefone i secam se da sam uvek imao neki problem sa njima. Ili kasnjenje notifikacija ili gomila reklama... Sad nisam primetio nista da fali. Valjda ce uskoro i taj android 15 pa da probamo i njega.

Posle silnih problema sa Xiaomi Mi 11 Ultra... Ovo je skroz drugacije iskustvo sa X14,pozitivno naravno.
E bas to, takodje sam nosio crep tablet, veliki telefon Huawei Mate 20 X itd itd...

Ma velicina top, nema sta da kazem, sve sam sebi ne verujem da imam maleni telefon, iako sam "bio" ljubitelj veliki telefona, ovo je odlicno, taman velicina, mada u mojim sakama stvarno mali izgleda... 😂
Iju sve gledam i ne verujem da bogi nosi "mali" telefon konačno! Super da si zadovoljan i da ti radi posao, fina je to spravica skroz...baš sam čačkao intezivno u gigatronu pre par dana (ultru takođe).

Vidis ti to komso, kako se sve menja... 😂
Ko bi rekao.... 😂😂😂

Ja nisam upucen u razlike, nisam ni razmatrao X14U...
Iskreno X14 sam kupio jer je bila akcija tablet xiaomi pad 6 gratis.

Pa ja sad bas gledam...ima dodatnu kameru, veci ekran, ostalo sve isto. Mozda neke sitnice. Meni kamera nije toliko bitna a tesko da bih mogao sad opet koristiti veci telefon od ovog. Bar ne neko vreme.

Citao sam malo ovde onako na brzinu sta se pisalo dok sam bio na godisnjem, neko je imao problem sa telefonom, koliko sam shvatio sa aplikacijom Teme od Xiaomi...
Bas cesto njakam sve menjam itd bas preko te app... Nema problema...
Kao sto rekoh na brzinu sam preleteo, dugacke postove, ne citam sve... Onako na brzinu baci pogled...

Sta je na ultri drugacije? Samo kamera ili ima jos nesto?
Ultra je bolji telefon definitivno, međutim meni se nije svideo deo sa kamerama koji je mnogo ispupčen. Realno-taj telefon bi trebalo koristiti sa onim dodatkom za fotografiju.

Naravno, Ultri su kamere odlične ali meni je bio nezgodan za svakodnevnu upotrebu.

Ultra je bolji telefon definitivno, međutim meni se nije svideo deo sa kamerama koji je mnogo ispupčen. Realno-taj telefon bi trebalo koristiti sa onim dodatkom za fotografiju.

Naravno, Ultri su kamere odlične ali meni je bio nezgodan za svakodnevnu upotrebu.
Ali sta je tacno bolje osim kamera? Koliko vidim po specifikacijama je samo razlika u kamerama, tj ultra ima jos jednu telefoto i samim tim i bolji zum. I ekran od 6.78 sto je nekom prednost nekom nije. Ostalo je sve isto.

Ali sta je tacno bolje osim kamera? Koliko vidim po specifikacijama je samo razlika u kamerama, tj ultra ima jos jednu telefoto i samim tim i bolji zum. I ekran od 6.78 sto je nekom prednost nekom nije. Ostalo je sve isto.
Kamere i vise rama(koji se ne oseti u radu)

Nazad
Vrh Dno