Šta je novo?

Xiaomi 14

Sve to opsirnije ima na Xiaomi Community, za svaki model telefona itd itd... Svasta nesto

Jeste. Kao prvo, koristim telefon tek nekoliko dana pa baterija verovatno još uči moj način upotrebe. Za sad mi gura lagano dva dana, juče ujutru sam skinuo sa punjača i sad imam još 25%. Ne igram igre (za to mi služi PS4) i nemam pofile na društvenim mrežama koje su najveći žderači baterije. Ostalo koristim sve, bt slušalice, navigaciju, viber, YouTube, wifi/4g 50/50%... dakle nisam heavy user. Odličan mi je bio i mali S23, čak mi je malo i žao što ga prodajem, ali realno mi ne treba još jedan telefon. Kad se na jaču bateriju doda super brzo punjenje, o bateriji uopšte ne razmišljam, što mi je nedostajalo sa OnePlusa

Meni recimo baterija traje oko dan ipo. Koristim Facebook, Instagram, viber, whatsapp, 5 mejla, kamera povremeno, 10tak min razgovora, čitanje štampe, praćenje foruma preko tapatalka, otprilike to je to. Recimo baterija se ne troši konstantno od 100 do 10%, nego do nekih 30 se troši lagano a nakon toga malo brže, a ispod 20 još brže.

Kod mene izgura citav dan i uvece ostane nekih 20%.
Baterija je odlicna, ali kao sto sam i pisao, brzo punjenje je odlicno, tako da bez obzira koliko baterija i traje, to sve nadomesti brzo punjenje od 15mini to je to, naravno to je za one vrlo zahtevne korisnike.

Za prezahtevne korisnike je svaka baterija na novim telefonima nedovoljna. Za regularne korisnike ova baterija + super brzi punjač je i više nego dovoljna. Osim toga, za sada mogu samo lepe stvari da kažem. I dalje se malo pribojavam samog sistema jer imam loša iskustva sa starim Xiaomi telefonima (Mi 9 i Redmi note 9 pro konkretno), ali za sad ovaj softver radi jako lepo i upeglano, nema velikog standby drain-a, notifikacije stižu bez kašnjenja, signal i zvuk u slušalici perfektan. Kopka me malo taj eu rom, ali ovaj za sad toliko dobro radi da mi se ne rizikuje sa njim. I da, kamera je baš dobra.

Pisali smo, bas sam imao velikih problema sa Xiaomi mi 11 Ultra... I smucio mi se telefon, i tada rekao, nikad vise xiaomi, e ovo je sada druga prica skroz, upeglano sve lepo. Nadam se da ce tako i u buducnosti da bude.
U dva meseca bukvalno sam 3 xiaomi telefona probao, rn13 pro, 13t pro i evo epilog svega da sam dosao do X14.

Ajd da pitam @Bogi79 vidim pises da si imao i 13t pro. Ja se dvoumim izmedju njega i 14ke, da li vredi da se ide na 14? Pre svega jel velika razlika u kameri i kvalitetu slika izmedju ova dva telefona?

Za kameru, nisam strucan da bilo sta kazem, meni su oba telefona pravila super slike. 8 bio sam bas zadovoljan sa 13t pro... Koji sam kupio za tada super cenu, ali eto ispala akcija kod Vodafone X14 uz to gratis tablet, pa me to i privuklo.
Nema greske ni sa 13t pro nikako... Oba telefona rade super, vise mi legao X14 jer je manji telefon i neka zaobljen ekran, eto to je to...
Ukoliko zelis veci telefon, naravno 13t pro, ukoliko zelis prelep mali telefon, X14 je pravi izbor.

kakva vam je situacija sa magljenjem kamere na obicnom xiaomi 14?

do zime ce se taj problematicni lepak unutra osusiti tako da sigurno nece biti magljenja.

Danas mi se prilikom najobičnije promene teme interfejsa (preko zvanične Themes aplikacije, reč je o temama koje su dostupne u zvaničnom Store-u) dogodio bootloop. Neverovatno, obzirom da koristim oficijalni ROM, Global verzija, ništa custom, zaključan bootloader, nemam root...

Ovo je zaista veliko razočarenje i sramota za Xiaomi. Factory reset je rešio problem, i evo sada podešavam telefon od nule, naravno da sam neke stvari izgubio, a i samo podešavanje smara. Srećom, ostali su kontakti i fotografije, snimci, što se sinhronizuje sa Google Cloud. Reč je o Xiaomi 14 Ultra modelu.

P.S Da se nadovežem na temu i poruke iznad, ni ja nisam imao problem sa megljenjem kamera na X14U.

Ja sam se posle iskustva sa Mi 9 i Redmi note 9 pro pribojavao Xiaomija, ali ovo za sad je jedno potpuno drugačije iskustvo. Sve radi perfektno i bez i jednog baga. Baterija se, čini mi se, poboljšava. Slike odlične, signal bolji nego na svim uređajima koje sam koristio, zvuk u slušalici odličan. Stvarno jako prijatno iznenađenje.

Ja sam se posle iskustva sa Mi 9 i Redmi note 9 pro pribojavao Xiaomija, ali ovo za sad je jedno potpuno drugačije iskustvo. Sve radi perfektno i bez i jednog baga. Baterija se, čini mi se, poboljšava. Slike odlične, signal bolji nego na svim uređajima koje sam koristio, zvuk u slušalici odličan. Stvarno jako prijatno iznenađenje.
neka si ga napokon uzeo 😁

I nisam se pokajao. Kakva je Ultra?
sr*nje 😂

šalim se, ali baterija je očajna i jako se brzo greje i pregreva.
6 sati max da se izvuče, još sam ga ja rutovao i limitirao CPU i underclockovao GPU ali ne vredi.
snimao sam 4k60 kao test i prekinuo je snimanje nakon 13 minuta jer je baterija dostigla 50 stepeni 😂 nikad to nisam video ranije.

osim toga, super telefon. kamera vrhunska ali može biti bolja ali kao telefon radi kao singerica.
ima neke dečije bolesti, OneUI dosta napredniji i malo stabilniji ali vidim da prihvataju feedback tako da se radi na tome.

čak se i slaba baterija preživi sa powerbankom.
uzeo sam Xiaomi mali, 33w 10000mah, dopuni telefon za 15 minuta tako da ni tu više nemam problema.
mada mi se čini

mada sad gledam temperaturu, na odmoru sam, fotkam i snimam non-stop, baterija napolju na 35+ nije prešla 42 tako da je i tu stabilniji sada.

Super. Postaknut pozitivnim utiscima kolega sa teme svratio sam u nedelju do Gigatrona da isprobam 14-icu. Slažem se, sve deluje odlično. Međutim jedna stvar koja mi je zasmetala: kada se uđe u Settings/Apps pri brzom svajpu/skrolovanju kroz aplikacije osvežavanje ikona aplikacija nije trenutno, već postoji kašnjenje od recimo sekunde. Umesto ikone aplikacije prikaže se generički sivi Xiaomi (Mi) avatar, pa tek sekundu kasnije pojavi se izvorna ikonica aplikacije. Možda je problem u izloženim modelima u Gigatronu, ali ovu "anomaliju" ispoljili su i obična i Ultra 14-ica. To mi je malo pokvarilo utisak na inače odličnom telefonu pošto nigde drugde nisam video ovo kašnjenje u osvežavanju ikonica, a nisam uspeo da ga reprodukujem ni na svom praistorijskom Samsungu S7.

Super. Postaknut pozitivnim utiscima kolega sa teme svratio sam u nedelju do Gigatrona da isprobam 14-icu. Slažem se, sve deluje odlično. Međutim jedna stvar koja mi je zasmetala: kada se uđe u Settings/Apps pri brzom svajpu/skrolovanju kroz aplikacije osvežavanje ikona aplikacija nije trenutno, već postoji kašnjenje od recimo sekunde. Umesto ikone aplikacije prikaže se generički sivi Xiaomi (Mi) avatar, pa tek sekundu kasnije pojavi se izvorna ikonica aplikacije. Možda je problem u izloženim modelima u Gigatronu, ali ovu "anomaliju" ispoljili su i obična i Ultra 14-ica. To mi je malo pokvarilo utisak na inače odličnom telefonu pošto nigde drugde nisam video ovo kašnjenje u osvežavanju ikonica, a nisam uspeo da ga reprodukujem ni na svom praistorijskom Samsungu S7.
takav je hyperos na svim.
doduše ne sekundu, 0.2, 0.3 možda ali to su te dečije bolesti koje sam spomenuo gore.
ima dosta tih gluposti da se pegla.

Ja ne vidim taj delay od sekunde. Možda je do mene, stavio sam animacije na "fast". Istina, One UI mi deluje ispred u nekim stvarima, ali mi je Xiaomi u svemu bolji.

To mi se desava samo kad udjem u app gde su teme pa tu nesto menjam, sto je naravno i logicno da ce da ima taj Mini delay jer si nesto promenuo itd...
Inace nemam taj problem.

Malo mi je 120 hz fluidniji na Samsungu. Ovde mi se čini da kad skrolujem recimo forum ili tako neki sajt, da nije kao 120 hz na Samsungu, a stavljeno mi je na default refresh rate

Ja koristim Operu, ali mi je takav utisak možda čak i ja YouTube-u. Prosto mi deluje na Samsungu za nijansu fluidnije. Pokazao sam ženi, kao da ona vidi, samo me pogledala da li sam normalan...

Nazad
Vrh Dno