Immortal0907
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 19.06.2021
- Poena
- 50
Biće kod nas oko 10.04.Za dva dana kreće prodaja Ultre u HR, kod nas ništa u najavi...
Xiaomi 14 Ultra | Xiaomi Hrvatska
xiaomi.com.hr
Biće kod nas oko 10.04.Za dva dana kreće prodaja Ultre u HR, kod nas ništa u najavi...
Xiaomi 14 Ultra | Xiaomi Hrvatska
xiaomi.com.hr
Meni su kamere top,avidja mi se sve. Mada ne vidim razliku u odnosu na iphone 14 pro, s23 ultra...svuda su mi top,nisam nesto zahtjevan i strucan tu. A baterija solidna,gura dobro...mada bi mogla bolje🤗Kakva su iskustva sa obicnim 14?
Kamera i baterija?
Probaj da promenis temu boja, ne znam kako se zove na xiaomiju, na neku drugu, pa vrati na sadasnju. Hoce nekad da se izbaguje sistem pa probrljavi boje.Moze li pomoc i oko ovoga, kako da promijenim i moze li uopste, da mi ne bude ovo crno zuta tema na google, poruke, pozive....nego klasicna tamna, crno i bijelo. Ovo crno zuto je na chrome, google, poruke,pozive...
Вратио се Шаоми на Бенч.
Izvini ako sam te uvredio, mislio sam "prosek u svojoj klasi", ne istice se i ne bih mogao da kazem da je bolji izbor od nekog telefona u tom rangu.Kako mislis prosek, a sam kazes da su kamere "rame uz rame" sa HM6P koje su medju najboljim na trzistu?
Mislim kontradiktoran si sam sebi...
Od Samsunga ima osetno bolje kamere, posbno nocni mod.14 ima malo bolje kamere od npr. OnePlus 12, odnosno konzistentnije, uniformnije kamere od Magic6 Pro. I (po mom mišljenju) ništa lošije kamere od Samsunga, čak mi se više sviđaju umereniji post-processing (sa manje softverskog oštrenja) i prirodnije boje.
Nije najbolji kamera setup na tržištu (posebno ne za point and shoot, to je i dalje Pixel 8 Pro) ali ovo je svakako napredak za Xiaomi, koji je do ove godine skoro uvek imao nekako neubedljive kamere, čak i na Ultra modelima.
Poslovna politka xiaomia je identicna poslovnoj politici startup kompanija; posluješ bez profita ili u deficitu dok ne steknes publiku, a onda uvodis pretplatu ili podizes vec postojeci subscriptoon.Moram priznati da ne razumem poslovnu politiku Xiaomi-ja. To je nekada bio pristupačan telefon, sa najboljim odnosom cene i kvaliteta. A danas, običan Xiaomi 14 košta kao IPhone 15 i skuplji je 80-100 eura od Samsunga S24. Ne shvatam kako misle takvim cenama da privuku kupce?
Šta je tu nejasno? Posle X godina ''probijanja'' konačno su napravili prave flagship modele, otuda i prave flagship cene. Dakle, ne najbolje na svetu, nego tipične flagship telefone. (Sličan, samo još brži razvojni put je imao i OnePlus)Moram priznati da ne razumem poslovnu politiku Xiaomi-ja. To je nekada bio pristupačan telefon, sa najboljim odnosom cene i kvaliteta. A danas, običan Xiaomi 14 košta kao IPhone 15 i skuplji je 80-100 eura od Samsunga S24. Ne shvatam kako misle takvim cenama da privuku kupce?
Kvalitetom, bolji je u svemu od S24.Moram priznati da ne razumem poslovnu politiku Xiaomi-ja. To je nekada bio pristupačan telefon, sa najboljim odnosom cene i kvaliteta. A danas, običan Xiaomi 14 košta kao IPhone 15 i skuplji je 80-100 eura od Samsunga S24. Ne shvatam kako misle takvim cenama da privuku kupce?
Filip sa Pc Press-a je odradio recenziju,lik koristi S24 ultru privatno, kaze da se iznenadio, 14 ultra je u svemu bolji.Postao sam jedan od prvih vlasnika (ako ne i prvi) Xiaomi 14 Ultra u Srbiji.
Prvi utisci su jako pozitivni.
Za sada cu prokomentarisati sledece:
- Telefon je osetno laksi od S23 Ultra. U recenzijama se dosta stavljao fokus na izbocinu kamere, konkretno je dosta paznju tome posvetio "Mrwhosetheboss" i po njegovom komentaru kamera dosta vuce telefon ka gornjoj strani i kada bi ga balansirali na jednom prstu ispao bi. Ipak, moj utisak je da kada drzite telefon normalno i ne zonglirate njime, ne oseca se kao da je u bilo kom delu tezi. Kaziprst prirodno dolazi tacno ispod okvira kamere, bar pri mom nacinu drzanja koji ipak smatram da nije nista specifican.
Svakako kada se telefon drzi horizontalno, tada je vec kamera itekako osetna - jednostavno, u tom polozaju na ledjima telefona nema bas mesta za prste. Svakako ovo jos moram da isprobam sigurno cu se navici na neki polozaj.
- Dolazi fabricka folija na ekranu, negde sam video da ne dolazi. Svakako, folija na ekranu je prisutna za model koji ce se prodavati kod nas.
- Znate kako se cuje onaj djavo za opticku stabilizaciju kada se malo zadrma telefon? E ovde se bas cuje - bar u poredjenju sa S23 Ultra kod kog se cuje slabije. Naravno nikakav problem i ne bi trebalo da se cuje kada npr podignete telefon sa stola nego kada se namerno telefon "prodrma".
To su neki prvi utisci, takodje na ovom telefonu kao ni na Honor Magic6 Pro ne radi RaiPay aplikacija za beskontaktno placanje (Raiffeisen banka). Prijavljen je problem ali ko zna kada ce se to resiti. Jako je zanimljivo zasto ne radi i sta to ovi proizvodjaci rade sa sistemom kada npr na Androidu 14 na S23 Ultra ista aplikacija radi. Tako da je nesto do HyperOS-a i MagicOS-a.
Mozda kroz koji dan postavim poredjenje kamera ako me ne bude mrzelo.
Hvala, kupujemprodajem 1300e. Nadam se da se nisam ispalio sa cenom pa da ispadne bolja ponuda u radnji ali kapiram da ce se pratiti cena EU zemalja od 1500e.Nek te lepo služi. Gde si ga kupio i koliko si ga platio ako nije tajna?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari