Taj ko ti rekao ne mora neka čisti ulice. Mora da se aktivira na samom broju usluga.
Nemora da se zove operater, to jest ja sam bio zvao da mi aktiviraju na xioami 11 ultra i rekli su vas telefon nepodrzava volte, mts telekom, i onda sam nasao na stranom sajtu sifru za volte i sam to uradio i aktivirao .
Na telefonu iz naslova je aktiviran VoLTE, ali mi se obaveštenje ne pojavljuje u Notification bar-u.
Da li to znači da ovaj servis ne radi? I kamo da rešim problem?
Android 13 MIUI 14.
Hvala unapred.
Pogledajte prilog 389211
Ako nisi resio problem i za ostale ko ima problema sa Volte , kao sto sam imao ja na 11 ultra
Volte radi
za sve one koji nemogu da aktiviraju Volte Volte na Xiaomi moze da radi
Za otključavanje VoLTE: otvorite aplikaciju na telefonu i pozovite
##86583#
#
Nakon što unesete gornji kod u svoj telefonski brojčanik, trebali biste vidjeti poruku:
VoLTE provjera operatera je onemogućena.� Ako vidite poruku VoLTE provjera operatera je omogućena, onda ponovo unesite isti kod u birač broja telefona i vi ćete moći vidjeti poruku o onemogućenoj provjeri VoLTE operatera. Obavezno koristite zadani brojčanik. (Ovo možda neće raditi na Google Dialer-u)
Za otključavanje VoWifi: otvorite aplikaciju na telefonu i pozovite
##869434#
#
Jednom kada unesete gornji kod u svoj telefonski brojčanik, trebali biste vidjeti poruku: VoWifi
provjera operatera je onemogućena.� Ako vidite poruku VoWifi carrier check enabled, onda ponovo unesite isti kod u birač telefonskog broja i vi ćete moći vidjeti poruku o onemogućenoj provjeri VoWifi operatera. Obavezno koristite zadani brojčanik. (Ovo možda neće raditi na Google Dialer-u)
Kada to učinite, idite na podešavanja telefona i omogućite VoLTE i VoWifi na SIM kartici na kojoj želite da aktivirate ovu funkciju. (pogledajte snimak ekrana ispod)
Idite na Postavke -> SIM kartice i mobilne mreže -> odaberite SIM karticu na kojoj želite da omogućite uslugu -> Omogućite VoLTE i VoWifi zajedno s postavljanjem Mrežnih postavki kao Preferirani Wi-Fi (ako želite da omogućite sve pozive na Wi-Fi)