Klaus_Maus
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 08.06.2022
- Poena
- 20
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel i9 10900k @ 5.1GHz Kraken X73 RGB
- Matična ploča
- ASUS ROG Maximus XII Formula
- RAM
- 32GB 3600MHz Corsair Vengeance RGB
- GPU
- RX 5700 XT Sapphire Nitro+
- Storage
- 1TB Corsair MP600 Gen4 + 256GB 2.5" Sata
- PSU
- EVGA P5 850W 80+ Platinum
- Kućište
- CoolerMaster MasterBox 500 Mesh White
- Monitor
- Asus Rog Swift PG279Q
- Miš & tastatura
- CM CK550 V2 & Red Dragon
- Laptop
- Lenovo Thinkpad i5 6th Gen
- Mobilni telefon
- Xiaomi 12 Pro
Upravo skidam azuriranje za miUI 13.
Posle jedan dan koriscenja za 12 Pro, utisci:
Uz slusanje muzike, instagram, fejsbuk, messinger, Viber, Wa, pomalo Tiktoka, Insta Reels-a, tu i tamo podesavanja jer je nov telefon.. Izvukao sam jedva oko 4h i 30 minuta.
Iskreno se nadam da ce se vremenom popeti barem na 6H SOT-a, jer iako se telefon brzi puni, ne vidim poentu da moram bas svaku noc da ga punim, cini mi se da je Nova 5T barem za oko 15 a mozda i vvise procenata imala bolju autonomiju baterije.
Dodatne "mane" bih naveo u vidu MiUi sistema, gde ima nekih nelogicnih stvari koje uopste nisu intuitivne:
Sta mi se dopada i MiUI
Jos jednom, ne kajem se nimalo sto nisam uzeo 12T PRO jer jednostavno ovaj curved panel nema konkurenciju.. Obozavam ga jos od S6 Edge. Savrsenostvo. Ovakav telefon koji ima 6.7" se hendluje sa lakocom zahvaljujuci panelu..
Javljam utiske kada instaliram 13 miUI. Evo jedne fotke:
Nisam profi fotograf. Samo sam okinuo i to je to. Ne rauzmem se previse.
Posle jedan dan koriscenja za 12 Pro, utisci:
- Zvuk je fenomenalan na slusalicama, moristim Mi buds 3 Pro
- Kamera je znacajno unapredjenje u odnosu na Nova 5t Huawei, nisam strucan sto se kamere tice ali jesam zadovoljan
- Ekran je fantastican
- Performanse su korektne, iskreno, moram priznati da ponekada ume da stucne tu i tamo i da 120Hz osvezenje ne radi u svakoj aplikaciji: Youtube, SMS poruke, Instagram DM..
- Kada sve radi kako treba i kako je zamisljeno, pravo uzivanje. Napunio sam telefon od 5 do 100% za nekih 20-25 minuta? Fenomenalno.
- Baterija: iskreno, autonomija baterije nije sjajna, cak ni na 1080p/120hz (adaptivno) i na oko 40% osvetljenja i 100% kada sam napolju..
Uz slusanje muzike, instagram, fejsbuk, messinger, Viber, Wa, pomalo Tiktoka, Insta Reels-a, tu i tamo podesavanja jer je nov telefon.. Izvukao sam jedva oko 4h i 30 minuta.
Iskreno se nadam da ce se vremenom popeti barem na 6H SOT-a, jer iako se telefon brzi puni, ne vidim poentu da moram bas svaku noc da ga punim, cini mi se da je Nova 5T barem za oko 15 a mozda i vvise procenata imala bolju autonomiju baterije.
Dodatne "mane" bih naveo u vidu MiUi sistema, gde ima nekih nelogicnih stvari koje uopste nisu intuitivne:
- Kada zelim da pozovem neki broj, prvo mi otvara imenik ili nedavne pozive pa moram da kliknem na opciju za biranje brojeva (pozivi van imenika)
- Suluda prica da kada imam neki propusten poziv ne mogu samo da kliknem da poziv/ime propustenog poziva nego moram da izaberem "CALL" oznaku/slusalicu..
- Jako glupo odradjeno sto ne moze da se svajpuje i levo i desno za notifikacije, kao na EMUI..
- Ikonice za settings iz padajuceg menija mogu biti vece.. ali ok
Sta mi se dopada i MiUI
- Mnogo bolja tastatura (fabricka) i mnogo bolja vibracija i osecaj pri kucanju (ovo je i do telefona, toucha, itd, znam)
- Padajuci meni im je dobar u sustini.
- Generalno je fluidan interfejs, nisam primetio da nesto baguje i da nesto koci, sem sto ponekada ume da iznenadi kada sa 120hz prebaci na 60hz u SMS-u DM insta i sl..
Jos jednom, ne kajem se nimalo sto nisam uzeo 12T PRO jer jednostavno ovaj curved panel nema konkurenciju.. Obozavam ga jos od S6 Edge. Savrsenostvo. Ovakav telefon koji ima 6.7" se hendluje sa lakocom zahvaljujuci panelu..
Javljam utiske kada instaliram 13 miUI. Evo jedne fotke:
Nisam profi fotograf. Samo sam okinuo i to je to. Ne rauzmem se previse.