Šta je novo?

Xiaomi 12 / 12X / 12 Pro / 12 Ultra

Isplati li se sad u 2024 kupovati Xiaomi 12 ili 12X zbog ovih azuriranja? ili traziti nesto mladji telefon, pregledah sve zive klipove i komentare i ne mogu da se odlucim a uzeo bi neki manji telefon, druga opcija mi je motorola edge 40.

Xiaomi 12, da li se nekome desavalo da mu baguje tastatura u smislu da otkuca nekoliko slova ali se ona prikazu na ekranu tek nakon sekund ili dve?

Xiaomi 12, da li se nekome desavalo da mu baguje tastatura u smislu da otkuca nekoliko slova ali se ona prikazu na ekranu tek nakon sekund ili dve?
Da desavalo se kod mene,jako retko na miui,sad na hyper os nisam primetio.

Isplati li se sad u 2024 kupovati Xiaomi 12 ili 12X zbog ovih azuriranja? ili traziti nesto mladji telefon, pregledah sve zive klipove i komentare i ne mogu da se odlucim a uzeo bi neki manji telefon, druga opcija mi je motorola edge 40.
Ja sam uzeo prije 3 mjeseca 12 pro. Jedini problem je baterija. Moraš je puniti svaki dan. Ali sa piunjačem od 125 - pjesma. Imao sam samsung S22+, to je iskreno, igračka za ovaj Xiaomi. Telefon je perfektan kako po funkcijama (bez reklama) tako i ljepotom izrade. Nećeš pogriješiti, prima sva ažuriranja redovno

Podrška za Xiaomi telefone u Srbiji je očaj. Zvao sam MESC ili ti Mobis, na svim brojevima telefona koji postoje javlja da su nepostojeći. Onda sam zvao Begram i izložio problem da mi je na 12 Pro pre više od mesec dana otišlo sve i pitao ih da li ste dobili neko uputstvo-rešenje od strane XIaomi-ja, kažu najbolje da okrenete njih, reko koje njih, a kaže Xiaomi, pa reko jeste Vi njihov servis ovlašćeni, a žena mi odgovora, mi smo preuzeli posao od Mobisa, ali morate da zovete uvoznika, njih da pitate ?! Pa reko valjda Vi u servisu imate obučene servisesere koji bi to trebalo da srede, a ona kao pala sa Marsa, pa mi to ne radimo. Onda sam okrenuo Pro Mobi i čekao 10 min da se neko javi, pa kad sam postavio isto pitanje, čekao sam još da bi mi rekli da mogu da pokušaju ali da ne garantuju ništa i da donesem u servis na Čukarici telefon da probaju.
Dobro razmislite pre kupovine, da li želite da posedujete uređaj koji ima ovakvu kilavu podršku!

Misliš da je problem rešiv u servisu, ako je nešto do softvera? Šta sve je otišlo?

Otišao je u recovery mod i nudi dizanje sistema uz prethodno brisanje svega, a posle fabričkog update-a i dizanja na HyperOs sistem. U garanciji je i nije fizički oštećen

Iz ProMobi-a su meni još onda rekli da ne postoji način sem wipe-a da se reši problem. Podatke na žalost moraš da izgubiš. Video sam da su u prošlosti istu stvar uradili i pojedinim korisnicima modela 11. Posle ovog neprijatnog iskustva kao dugogodišnji korisnik ovog brenda, ja ne smem njih nikome više da preporučim bez obzira na pozitivno iskustvo koje sam imao pre ovog problema, koji je po meni neoprostiv.

Preneću vam neprijatno iskustvo sa ProMobi servisom a vezano za moj Xiaomi 12 Pro telefon pod garancijom. Pre 6 dana sam odneo telefon i pristali su da mi za 4000 din izvuku podatke. Na pitanje zašto bih plaćao da mi oprave ono što je Xiaomi povario update-om, počeli su sa pričom da je verovatno pokvarena matična ploča i da ako mi ne odgovara da se obratim Xiaomi-ju. Zvao sam ih u nekoliko navrata ali telefon nisu pogledali, da bi se danas javili da mi kažu da nisu u mogućnosti da sačuvaju podatke, ali da bi to rado uradili i naplatili, ali da će mi servisirati telefon. Reko to mogu i sam da pritisnem WIPE ALL i sistem će da se digne, ali su oni rekli da će to stručno da urade i da je bolje da oni to završe. Na molbu da mi objasne šta to podrazumeva, serviser mi je rekao da su oni ovlašćeni, reko znam gde sam ostavio telefon, pitam u čemu se Vaša stručnost ogleda, oni su mi rekli, pa dobro ne moramo. Opet sam ih zamolio za pojašnjenje, ali odgovor nisam dobio, reko ne dirajte ništa, sam ću pritisnuti i podići sistem.
Velika sramota i nula od podrške.

Ili su svima crkli telefoni ili rade dobro, koliko se piše.

Pravo pitanje je kako baterija ovolike godine izdržava.
1739216616467.jpeg

Mene je zaobisao onaj incident sa azuriranjem. Posle toga uzeh noviji ali 12x mi je ostao kao drugi jer se ne isplati prodavati. Telefon radi savrseno i dan danas, baterija izdrzi dan.

Meni je baterija vidno oslabila na 12 pro u zadnjih par meseci i polako ulazi u treću godinu života . Osim toga telefon leti i radi bez greške . Ne menjam dok sve radi kako treba .Razmišljam da eventualno promenim bateriju za koji mesec .

Prilozi

• Screenshot_2025-02-15-19-50-50-626_com.digibites.accubattery.jpg
    Screenshot_2025-02-15-19-50-50-626_com.digibites.accubattery.jpg
    104.9 KB · Pregleda: 16
Toliko brzo se puni. Ja ga pecnem 2x dnevno po 15-20 min, dovoljno za dan i jače. Cenim da je bar 1500x bio na punjaču za ove skoro tri godine pune.

Nazad
Vrh Dno