Šta je novo?

Xiaomi 12 / 12X / 12 Pro / 12 Ultra

eazy-i

Cenjen
Učlanjen(a)
06.09.2018
Poena
115
Po prvi put imamo konkretne specifikacije kao i izgled sledećeg Xiaomi flegšipa, očekuje se da do kraja godine Xiaomi predstavi 3 nova modela: 12, 12x i 12 Pro dok je Ultra najavljena za početak 2022. godine. Poznate su specifikacije i izgled osnovnog modela 12:

Xiaomi 12 Render & Specs

6.2" Curved Display
Snapdragon 8 Gen1
50MP Triple Rear Camera
5000mAh 67W Charging+Wireless Charging ?
In-display Fingerprint
Android 12 (MIUI 13) ?
LPDDR5, UFS 3.1,BT5.2,NFC,WiFi 6/6E
USB Type-C
Symmetrical Stereo Speakers
Dimension: 152.7 x 70.0 x 8.6mm

FGvFriFVQAMIcPn.jpgFGvGkRPVkAA8eO5.jpgFGvGkT4UcAM6YBA.jpgFGvGkSmVQAUWCyn.jpg

Ovaj 12 mi je interesantan zbog dimenzija. Videćemo da li će biti stvarno tako i kakav će biti.

5000mAh u 6.2"...daj bože da i to doživimo jednom al za sada sam jako skeptičan!

Takodje, treba to staviti u toliko kućište. Bio bih zadovoljan i sa 4500mah :D

I ja mislim da će na manjem 12 biti 4500mAh, teško da može veća u to kućište ali da sačekamo zvanične podatke, nije nemoguće. Pre par dana najavili su novu tehnologiju baterija za narednu godinu sa 10% većim kapacitetom: https://m.gsmarena.com/xiaomi_annou...pactiy_and_advanced_monitoring-news-52246.php
"In the same size, the new battery can fit about 10% more mAh and provide up 100 minutes of additional runtime on a single charge."

Opet "frljanje" s oznakama. Pro verovatno nece biti za EU trziste, kao i prethodnik? 12x ce mozda biti uvecani 12?
Licno pre svega cekam da vidim softver, da li mogu Samsungu da stanu na crtu po tom pitanju... Jasno mi je da postoje ljudi koji vole MIUI, ali OneUI je jednostavniji.
I naravno da vidimo sta ce biti sa proximity senzorom, da li ce kod nekih normalno da radi, a kod nekih povremeno da zeza, ili ce kod svih normalno da radi.

Ima i nas koji ne volimo ni OneUI ni MIUI, ali makar može da se otključa BL, pa da se upuca neki Pixel experience ili šta već. Čak ću i to uraditi, samo da bude kompaktniji telefon.

Ja bi rekao da ce 12x biti manji od 12.

12 Vanila i 12 Pro i Ultra bi trebalo da budu velikih ekrana a na 6,2 nego mozda kao prosle godine 6,8.

Prvi zvanični render Xiaomi 12 telefona

FHHGe17XwAQjoOk

Xiaomi 12 series screen comes with 16.000 level brightness level, Display Mate A+ rating with 15 new record for more color accuracy and depth and protected with GG Victus.
FHL64oWXoAQYd29

Xiaomi 12 comes with 6.28" 1080p display.
FHMOC7oWQAA4kE0

FHMbe-iXEAAQvep

Samo da ne uprskaju nešto kao što inače rade i može ući u razmatranje.

Ovaj najslabiji ne očekujem ispod 700e.

Ovo zaista obećava, 4500mAh uopšte nije loše za tako mali telefon i koliko vidim piše da ima i telephoto kameru 3X sa OIS. Ako se ispostavi da je ovo tačno biće ozbiljno dobar telefon.

Bas me zanima koja ce cena biti kod nas za model 12 8/256. Ocekivana cena u Kini ako su podaci sa fotografije tacni ce biti ~550e.

Bas me zanima koja ce cena biti kod nas za model 12 8/256. Ocekivana cena u Kini ako su podaci sa fotografije tacni ce biti ~550e.
I mene to interesuje, mada Gizmochina piše sl.:
"
The Xiaomi 12 is listed in three variants in the new leak. The 8 GB RAM + 128 GB storage is priced at 3,699 Yuan (~$581), the 8 GBR AM + 256 GB storage model costs 3,999 Yuan (~$628), and the 12 GB RAM + 256 GB storage variant is listed for 4,399 Yuan (~$690).

The image shown in the poster is the Xiaomi 12 renders by OnLeaks. While some details mentioned in the image appears to be correct, the entire poster looks fake. Hence, readers are advised to digest the leak with a pinch of salt. It is likely that the Xiaomi 12 will be lower than the pricing mentioned in the poster. "

Mi 11 je prošle godine, kada se pojavio, koštao oko 600e u Kini.

Ako je Mi11 kostao 600e u Kini, to znaci da ce ovaj biti osetno jeftiniji?

FullHD prihvatam do 400e, sta god da ima u sebi...

Interesantan je ovaj "mali" Xiaomi 12. Ja već neko vreme gledam šta bi mogla da bude zamena za moj 3 godine star Mate 20 Pro (koji doduše i dalje radi kao zmaj, tako da lako može da se desi da tek u 2023. pazarim zamenu).
Uzeo bih manji telefon. Čak sam u jednom trenutku pomislio da pazarim iPhone Mini 13 ali ne mogu da "svarim" iOS i zaključano okruženje. Na android strani se praktično ne proizvode flagship telefoni manjih dimenzija (mada ni ovih 6.2 najavljenih za Xiaomi 12 nije malo).
Više bih voleo da je ravan ekran umesto ovog što su stavili (valjda nije previše zaobljen). Sviđa mi se što i dalje ima IR blaster, a i baterija izgleda više nego korektno.

Onda ovo aplosutno nije telefon za tebe..

Jedino i dolazi u obzir da se upuca custom rom u ovaj telefon što se mene tiče. :D

Nazad
Vrh Dno