Šta je novo?

Xi-Fi Music problem sa jačinom zvuka

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
Već par meseci imam neki minoran problem koji sve više nervira - jačina zvuka se stalno pojačava i utišava samostalno, pogotovo kada se tek pusti muzika. Mislio sam da je do drajvera, ali je tamo isključena SVM opcija, onda sam pomislio da nije do winampa koga sam zamenio AIMPom, ali je problem i dalje tu.

Kako da namestim da jačina zvuka bude konstantna?

Hm...bas cudno... Kod mene je SVM ukljucen i desava se da se stisa na trenutak muzika sa winamp-a kad mi stigne nova poruka na msn, na primer,i to mi je cak ok...Ali u kakvoj se meri kod tebe to manifestuje ne bih mogao da zamislim...

Koji OS koristiš XP ili Vista-u?
Ako je Vista, skini najnovije beta drajvere sa creative-og sajta, oni rešavaju taj problem.

To mi se javlja i na XPu i na Visti. Zaista počinje da nervira jer ne mogu da namestim jačinu.

Najverovatnije te zeza te potincimetar za jacinu zvuka (na zvucnicima), isto se desava i na mojim altecima ATP3, samo sto je kod mene pocelo posle 2 godine...Podmazi potenc. ili sve otvori i i izvadi potencimetar i ocisti ga lepo, ako imas garanciju nosi ih u servis...

Ako nije do potencimetra onda ti je pretpojacalo u zvucnoj neispravno (ili neko drugo, ako imas recimo na zvucnicima pretpojacalo, tj ako je "aktivni sistem")...

Skoro sam 100% ubedjen da nije softverski problem

Poslednja izmena:
Meni se isto desava sa kinyo zvucnicima posle 3 godinje koriscenja
Potincimetar je najverovatnije.
POdmazi konakt sprejom .
Najlakse resenje povezi zvucnike na drugi komp pa ako se isto desva onda znas da je do zvucnika

Najverovatnije te zeza te potincimetar za jacinu zvuka (na zvucnicima), isto se desava i na mojim altecima ATP3

Kod mene se izgleda manifestuje začetak tog problema sa ATP3. Kada pomeram potecniomentar i u najmanjim koracima neravnomerno se menja jačina zvuka. Za sada rešavam tako što isključim zvučnike (potenciomentar na switch off) i ponovo ih uključim. Zbog ovoga razmišljam da promenim te zvučnike drugim modelom.

Ja sam taj problem resavao tako sto par sati slusam muziku na njima "malo glasnije" nego inace :D
Od vibracija i kretanja vazduha unutar zvucnika, potenciometar se sam ocisti i budem miram po par meseci...

ja sam ga natapao VD40-tkom, sad uglavnom pali falkonova metoda, mada, ne desava se bas jako cesto da mi grune mjuza odjednom :D Ne znam ni kojim modelom bi ih zamenuo, svi mi deluju ili skupo ili losije :p Jedan je ATP3 !

Nazad
Vrh Dno