Šta je novo?

XFX XPS Black Edition 750W

garson

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
469
@JonnyGURU

Mozda i najbolje napajanje po performansama.:)
Meni interesantno vezano za build quality:
A vast improvement on what I saw with the very first M12D, however.
:)

Efikasnost 85+. :)
Pad napona na 3.3V svega 0.03V, na 5V svega 0.02V, na 12V samo 0.07V.:smoke: Ljudi bre, to je 0.5%.:eyebrows:
Sto se ripple tice, za 3.3V i 5V ispod 15mV, za 12V ispod 21mV.

The Good:

* just about the best voltage regulation I've ever seen
* easily holds on to its 80 Plus certification, hot or cold
* modular cables of varying lengths for easier cable management
* very competitive price

The Bad:

* non standard mounting screws compared to other power supplies

Misko, javi se.:d

a dobar mu je The Bad :D

Folks, I have an exciting announcement for you all. Me and this power supply are getting married and you're all invited.
hahahaha

Poslednja izmena:
Zamisli jos da mu se svidja kako "mlada" izgleda.:D Oklahoma voli obicna mat crna napajanja, pa je za izgled dao "samo" 8.:p

Poslednja izmena:
moj covek :smoke:

do ove recenzije sam na pet mesta video da su xfx 650 i 750w ista platforma kao hx620/650 :S
dakle, jel xfx 650w s12 ili m12d?

do ove recenzije sam na pet mesta video da su xfx 650 i 750w ista platforma kao hx620/650 :S
dakle, jel xfx 650w s12 ili m12d?
XFX650 jeste slicno/isto kao HX620/HX650, ali modeli od 750/850 nisu.
Dakle, XFX650 nije M12D vec S12/S12II.

Samo da proverim - jel' to ovo napajanje koje ima u BH?
(artikal 1128386, MP cena 14829)

Konacno i vi da izbacite dobro napajanje :) :p, sad samo jos da naprave da 12V cpu kabl moz dohvati plocu i to je to.
Sta fali kablu?:)

xfx650w je katastrofalno prosao na testu nije u rangu ostalih pomenutih.
Katastrofalno je prejaka rec, napajanje je skroz ok sem problem sa crossload-om sa slabim opterecenjem 12V grane (1A) sto u principu tesko da se moze sresti u praksi.

Sta fali kablu?:)

10cm :d, mada sto kraci kabl to bolja v regulacija :p

Katastrofalno je prejaka rec, napajanje je skroz ok sem problem sa crossload-om sa slabim opterecenjem 12V grane (1A) sto u principu tesko da se moze sresti u praksi.

Uf da li je bas skroz ok? 40mV na 12V r&n a 750W model ima max 21mV to je duplo losije nego pobratim koji je usput i jaci (tezi posao ima). A i ovih 1A, Seasonic preporucuje min 7.5A (a ne zna se kako se 5V ripple ponasa izmedju 1 i 7.5A u crossu) 99% usera koji vide ovaj review, ce ga zaobici.

10cm :d, mada sto kraci kabl to bolja v regulacija :p
E sad, jos kad bi napravili kabl da moze da dohvati plocu u kucistu visokom 3 metra... :D

Uf da li je bas skroz ok? 40mV na 12V r&n a 750W model ima max 21mV to je duplo losije nego pobratim koji je usput i jaci (tezi posao ima). A i ovih 1A, Seasonic preporucuje min 7.5A (a ne zna se kako se 5V ripple ponasa izmedju 1 i 7.5A u crossu) 99% usera koji vide ovaj review, ce ga zaobici.
40mV je vrlo dobar rezultat i daleko u spec. I da, 650W je stari Seasonic, nije M12D, ocekivano je da daje losije rezultate.:)
I ja ga ne bih uzeo zbog toga, iako se u praksi ta situacija tesko da ce se desiti. Ali realno, daleko je to od katastrofalnog.

E sad, jos kad bi napravili kabl da moze da dohvati plocu u kucistu visokom 3 metra... :D

Taj kabl nemoz da dohvati 12V konektor proc-a ako je napajanje dole (iza ploce naravno), mora produzni za bilo koje kuciste za atx format ploce.

40mV je vrlo dobar rezultat i daleko u spec.

Bilo nekad dobro. Sad perjanice iz ss-a, cwt-a i jos po nekih drugih daju skoro pa duplo bolji rez od toga ;)

Retko koje napajanje ima toliko dugacak kabl.;)

CWT Cors moze svako ;), Seasonic sam ili u izvedbama obicno ima 540mm, sem na ovom koji je jos manji 530mm, taj kabl kod Cors-a je obicno 600mm (590-600-610 pa cak i 620 i 630 kod HX1000) (mada ovo vazi i za neke ss cors-e), probano par modela u CM adv II staje skoro knap ;), 540 nisam probao ali kako staje 610 tesko da bi mogao da stane 540.

vidi ovog Miska kada nema sta zakacio se za kabl :p
imam seasonic, imao cm 690 i 8pin power cable je isao iza ploce i lepo usao u konektor na vrhu ploce, nikakvih problema :)

samo da ga struja ne drmne :d

imao cm 690 i 8pin power cable je isao iza ploce i lepo usao u konektor na vrhu ploce, nikakvih problema :)

Mrzi me sad al slikacu ovih dana kad budem petljao oko kucista da vidis koliko je knap 610mm kabl u 690 adv, ako si ubudzio 540mm svaka cast.

pa kad smo i tu najbolji u'vatio se za kabl. :D:d

Jeste sad samo jos da ubedite inzinjere Corsair-a da pocnu u najjace modele da pakuju ss i to je to :) prolupali su cim pakuju cwt-e :smoke: :wave:

Poslednja izmena:
pa ne znam onda kuda ga provlacis :) moj je lepo prosao cak je u 690 ona rupa gore negde na sredini ploce, nije levo kod konektora, a kabl je lepo dosao cak nije bio ni zategnut (mozes komotno da ga izvuces iz konektora ako zelis da vadis plocu)

edit: nasao sam i slike :D http://www.overclock.net/4619766-post1673.html

Poslednja izmena:
Pa jel skrivamo kablove ili ne :p slikacu pa ces videti knap je 610, a mozda tvoj ss ima duzi kabl od 540mm nisam ispratio 500w modele.

edit: evo slike mozda deluje da je labavo, ali kabal je jako krut i ovo je fino zategnuto lepo se pomucim kad vadim konektor iz ploce jer nemam lufta da kabl povucem gore, da bude opustenije moze naravno ali to podrazumeva da kabl ide pravolinijski kao kod tebe da bude zategnut kao pracka ili da secem onu vezicu dole, opet napominjem ovo je 610mm, da je 540mm nema sanse da bi prosao ovuda.

http://img641.yfrog.com/i/img6677.jpg/

Poslednja izmena:
ne znam koliko ima tacno, evo kada sam sleevovao (sleeve je svaki 50cm)

img6939h.jpg

img6945v.jpg

pa po prvoj slici deluje kao da je duze od 540mm, ne vidim pocetak :), xfx 530mm uf neka je Bog upomoc ekipi koja pokusa da to sakrije iza ploce :)

pa ima mozda jos toliko koliko vidis golu zicu (na prvoj slici), gledam po netu negde sam procitao da je 24pin ~550mm :)

Nazad
Vrh Dno