Šta je novo?

xfx gts 250 problem

La.Prestige

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2009
Poena
455
Drugar neki dan uzeo graficku. Oborili smo sistem i podigli novi. Instalirali ATI drajvere za integrisanu grafiku (HD 4200). Posle restarta, podigao se sistem i sve je normalno radilo. Ugasili smo komp, ubacili gts 250 i ponovo pokrenuli sistem. Slika je bila zamrljana tj. falila je instalacija Nvidia-inih drajvera. Skinuli smo sa oficijalnog Nvidia-inog sajta poslednju verziju 258.96. Instalirali smo ih i ponovo pokrenuli sistem. Sve se cinilo ok, slika je bila znatno bolja ali cini mi se ne kao sa HD 4200. Obrisali smo ATI drajvere, nakon toga ponovo restartovali komp i od tad graficka ne izbacuje sliku!:wall: Probali smo sa VGA i HDMI kablom, ali nista. :S: zatim smo pokrenuli sa integrisanom i sve radi ok! molim vas POMOZITE!

hvala unapred!

A jel ste probali prvo da obrisete sve drajvere i onda instalirate samo nvidijne?

Jesi li zakacio dodatno napajanje na karticu (ako kartica zahteva dodatno napajanje) ?

Jesmo, zahteva 6-pinski konektor. Napajanje je LC 6650GP3 650w, koje skoro ni ne oseti konfu.

Kao sto La.Martino rece, sa tom grafickom nece sistem uopste da se pokrene. Ona vrti ali monitor samo treperi i ne pali se.

A jel ste probali prvo da obrisete sve drajvere i onda instalirate samo nvidijne?[/QUOTED

Da bih instalirao Nvidia-ine drajvere, treba da pokrenem sistem sa gts 250, a sistem nece da se pokrene sa njom :S:

Probaj ovako:

Izbaci GTS, udji u bios, promeni primarni graficki akcelerator na nezavisnu grafiku ("pci-e", ne "onboard" - moze se desiti da pise i nesto slicno), sacuvaj setovanja, cim pocne da se dize, iskljuci ga nasilno (prvo sacekaj da se ugasi, cim beepne ili lampica za power krene da se pali), onda bocni GTS, probaj da je napajas ako imas ili sa adapterom 2*molex na 6pin ili na drugi 6 pin (ako ga taj LC ima). Koliko PCI-e slotova ima ploca? Koja je cfg? Mozda ste uboli u sekundarni pci-e slot. To je sve sto mi pada na pamet.

Poslednja izmena:
ja sam imao slicnh problema sa 9800gtx+(ista karta kao gts 250), na 785 cipsetu, i problem sam resio kao sto je predlozio korisnik kao stapom, samo malo neznije(nije bilo potrebe da ga nasilno gasim),
moj savet je da stavis nov sistem ali bez drajvera za integrusu mozda zbog toga brljavi

ja sam imao slicnh problema sa 9800gtx+(ista karta kao gts 250), na 785 cipsetu, i problem sam resio kao sto je predlozio korisnik kao stapom, samo malo neznije(nije bilo potrebe da ga nasilno gasim),
moj savet je da stavis nov sistem ali bez drajvera za integrusu mozda zbog toga brljavi

GA-MA785G-UD3H, na njoj je posle instalacije integruse usledilo rasulo.

Nisam imao bio u mogucnosti da vam odgovorim, ali bitno je da sam resio problem :D KaoStapom, u tome je i bio problem, trebalo je da se namesti na PCI-E. Ne znam kako mi je to promaklo, ali primetio sam kasnije. Inace i ja imam tu plocu gigabyte ga-ma785gt-ud3h i ne razumem o kakvom rasulu pricas?:p

Nisam imao bio u mogucnosti da vam odgovorim, ali bitno je da sam resio problem :D KaoStapom, u tome je i bio problem, trebalo je da se namesti na PCI-E. Ne znam kako mi je to promaklo, ali primetio sam kasnije. Inace i ja imam tu plocu gigabyte ga-ma785gt-ud3h i ne razumem o kakvom rasulu pricas?:p

GA-MA785G-UD3H i GA-MA785GT-UD3H su dve razlicite ploce ;)

Nazad
Vrh Dno