Šta je novo?

XFX GeForce9600 GT

Učlanjen(a)
25.07.2008
Poena
320
Da li neko ima ovu karticu i kakve su mu temperatue?Kod mene su u Idle 60c a prilikom igranja igara dolazi do 87c-90c.Probao sam da ubrzam fan u RivaTuner-u na 60% tem.u Idle ne pada ispod 54c.Posto nisam vican radu u RivaTuner-u mozda nisam sve odradio kako treba ali se fan vise cuje:wall: nego pre pa predpostavljam da je to to.

Koji kuler je na njoj?Ako je onaj malecni single-slot, to je to otprilike, i jedino resenje (a da nije stavljanje nekog drugog hladjenja) je da povecas provetrenost u kucistu, dodas neki vent da duva u nju...
90C je neki maks, ali nikako ne bi smela da predje 100-ku (na 110 obicno pocinje throttlovanje).

edit: mislim na ovaj kuler:

xfx9600gt_012.jpg

Poslednja izmena:
Da upravo je takav kuler njen fabricki imam dva kulera u kucistu jedan je pozadi izduvava a drugi je gore isto izduvava oba 120mm mislim da je dobra promaja u kucistu ostale tem. procesora su trenutne 20c-24c.Ne znam da li moze da se skine njen kuler i da se stavi neki drugi jaci bolji ili tako nesto

Imas CoolerMaster Coolviva resenja koja su dostupna po maloprodajama, a mozes i sa Bench oglasa da uzmes Artic Cooling Accelero ili nekog Zalmana. Trebalo bi i to da se pojavi u radnjama, ali ko zna kad ce se to desiti...

Koliko san video najbolje bi bilo da uzmem Accelero TWIN TURBO i resim se problema.Nadam se da odgovara za moju graficku jos samo da nadjem gde ga ima.

CM CoolViva PRO je dobar jer izbacuje vazduh uz kucista, Zalman i Accelero samo vrte vruc vazduh ne izbacuju ga.

Jos jedan predlog za Artic Cooling Accelero, a i sa CM CoolViva PRO neces pogresiti.

Da upravo je takav kuler njen fabricki imam dva kulera u kucistu jedan je pozadi izduvava a drugi je gore isto izduvava oba 120mm mislim da je dobra promaja u kucistu ostale tem. procesora su trenutne 20c-24c.Ne znam da li moze da se skine njen kuler i da se stavi neki drugi jaci bolji ili tako nesto

A da montiras jedan ventilator na stranu kucista? Moje Vito kuciste ima izbusene rupe za montiranje dve 12cm na stranicu, jedan ventilator se nalazi iznad procesora a drugi iznad graficke. Meni su tako postavljeni. Ne bi bilo lose da to prvo probas, namesti ventilator iznad graficke tako da uduvava vazduh u kuciste tako ces uvek imati hladan vazduh za hladjenje graficke. To je znatno jeftinije i jednostavnije od nabavke kulera za graficku. Ako ti to ne pomogne uvek mozes da kupis kuler.

Ja glasam za Accelera fenomenalan je imam ga pa govorim iz licnog iskustva:wave:

Nemoguce da ti je temperatura grafe u idllu 60c.Ja imam istu grafu samo palitovu i temperatura mi nikad ne prelazi iznad 40c,a u game modu najvise 56-57c.

Te temperature zaista jesu velike.
Ja imam Gainwarda 9600GT Golden Sample i temp su mi oko 37 idle, oko 52 u loadu pri ventilatoru na 35%, ali to pripisujem dual slot cooleru, mada opet temp razlike su velike.

Nemoguce da ti je temperatura grafe u idllu 60c.Ja imam istu grafu samo palitovu i temperatura mi nikad ne prelazi iznad 40c,a u game modu najvise 56-57c.

vec je u vise navrata na benchu pisano o idle temperaturi ove graficke i uopste serije 9600 u izvedbi xfx-a.

konkretno, kod mene je idle temperatura 60-62 stepena dok surfujem netom, tako da...

p.s. samo da dodam - kuciste ima dva dodatna kulera i solidno je provetreno. istina, speed kulera na grafickoj je (zbog tisine, nisam gamer) postavljen na 30%.

Poslednja izmena:
Danas sm skinuo grficku skinuo onaj njen lim ocistio tonu prasine i sve vratio kako treba pa cu videti da li ce to koliko toliko pomoci.Cisto sumljam ali ajde da ne bude da nisam prvo to uradio ako ne onda vracam tri kulera sa strane pa neka ubacuju prasinu do mile volje.

Sto se tice temperatura XFX 9600 serije istina je da su veoma veoma visoke - moj GSO je idle 70-75 stepeni, a opterecen do 86!!! Kuler je postavljen na auto. Kuciste provetreno sa dve 12-ice.

Nego, izvinjavam se osnivacu teme zbog mozda malog offa, ali mislim da i njega to zanima:
koliko ovako visoke temperature xfx kartica treba da brinu nas njihove vlasnike?
Nadam se ne mnogo...razmisljam, nisu ovi u xfx-u ludi da naprave ovakvo hladjenje pa da cela serija kartica crkava i ljudi ih reklamiraju...ne bi im se isplatilo🙂 Misljenja?

Poslednja izmena:
Sto se tice temperatura XFX 9600 serije istina je da su veoma veoma visoke - moj GSO je idle 70-75 stepeni, a opterecen do 86!!! Kuler je postavljen na auto. Kuciste provetreno sa dve 12-ice.

Nego, izvinjavam se osnivacu teme zbog mozda malog offa, ali mislim da i njega to zanima:
koliko ovako visoke temperature xfx kartica treba da brinu nas njihove vlasnike?
Nadam se ne mnogo...razmisljam, nisu ovi u xfx-u ludi da naprave ovakvo hladjenje pa da cela serija kartica crkava i ljudi ih reklamiraju...ne bi im se isplatilo🙂 Misljenja?

Izdrzljive su to kartice. Prvi 8800GT su dolazili sa referentnim kulerom, isti je bio na svim karticama. Idle je kod mene bio oko 65c, a load skoro 100c. Moze to da trpi mnogo, ali meni se licno to ne svidja i kad sam kupio 9600GSO zamenio sam kuler...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno