Šta je novo?

XFX Black Edition 850W Preview

garson

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
469
Bas me interesovalo sta je unutra. Kad ono Seasonic M12D.:smoke: Pun pogodak sto se mene tice. Cak ce biti i jeftiniji od M12D (200 naspram 250$), a tu je i 5 god. garancije.:)
E da, tu je 135mm ADDA vent. :)

Preview

BLACK-EDITION-850-15.jpg

BLACK-EDITION-850-8.jpg

BLACK-EDITION-850-13.jpg

BLACK-EDITION-850-20.jpg

Poslednja izmena:
Samo fali nVidia potpis. :)

:cigar::exploder:

jel ima ovoga u bh ako nema oce li ga biti,kad,cena? :)

kad ce ovo biti dostupno na nasem trzistu i kolko para?
70A na 12V grani je monstruozno

Polako ljudi, mislim da jos nije izaslo ni u SADu a kamoli kod nas. Da li ce ga biti, ko zna, uvoznika valjda imama, ali nesto ne verujem.:smash:

Jos krajem maja sam video slike ovog PSU-a i jednostavno sam se odusevio kako izgleda.:smoke: Stigli su svemirci i u napajanja.:p

Pa toliko imaju manje-vise sva ne-crap 850W napajanja :)
Ne bas. ;) Recimo CWT PSH platforma 850W (Thermaltake ToughPower 850/Chieftec CFT 850) ima 62A.
Razlog za to je sto je Seasonic M12D/S12D DC to DC tipa, tj 3.3 i 5V se dobijaju iz 12V grane. Takva napajanja mogu da daju skoro svu snagu na 12V. Konkretno ovo napajanje daje 70A na 12V tj 840W od ukupnih 850W sto je 98%. Stariji CWT PSH je davao 744W od 850 tj 87% ukupne snage.

Pa da, dao sam primer ovog Seasonica, i uporedio sa starijim napajanjima. Ima par novijih platformi sa DC to DC konverzijom, Seasonic M12D/S12D, CWT DSG, ne znam da li ima jos neko, Antec SG rekao bih da nije takvo.
EDIT: Cors HX850 ima isto 70A na 12V, to je DSG.

Poslednja izmena:
Cors TX850 ima isto 70A, antec sg daje 780w na 12v granama.

Pa da, dao sam primer ovog Seasonica, i uporedio sa starijim napajanjima. Ima par novijih platformi sa DC to DC konverzijom, Seasonic M12D/S12D, CWT DSG, ne znam da li ima jos neko, Antec SG rekao bih da nije takvo.
EDIT: Cors HX850 ima isto 70A na 12V, to je DSG.
Jeste, oba SG modela; i cela TP serija; i TPQ-1200. Uopste, mi slabije obracamo paznju na Antec zato sto zacepljuju tako odvratno visoke cene, ali njihova napajanja su cesto veoma dobra - nije samo SG serija u pitanju. Ja bih kupovao iskljucivo EarthWatts napajanja :smash: - samo da su 30% jeftinija... (Ako neko od vas radi u Antecu - nek' uzme to u obzir! :smoke:)

I moj nesudjeni favorit (Sapphire FirePSU 625W) mislim da isto ima DC to DC. Ima tri 12 voltne grane sa po 25A, 50A kombinovano! (i 140W na +3.3V i +5V)
Kad sam prvi put obratio paznju na to napajanje, pomislio sam: "Ako budu ljudi i stave 30-40 posto nizu cenu od odgovarajucih Enermaxovih napajanja - bice to poslastica od kupovine!"
Ali nista od poslastice... :mad:

A jes vala ovaj XFX ružan! :d A ne znam kako može biti "black edition" sa onim šljaštećim fanom?! :D
Mada, seasonic... :)

@Matori
Pa teško da je bilo realno za očekivati da mu cena bude toliko niža od referentnih enermax modela, kada je samo napajanje zasnovano na enermax platformi! ,)

Jeste, oba SG modela; i cela TP serija; i TPQ-1200. Uopste, mi slabije obracamo paznju na Antec zato sto zacepljuju tako odvratno visoke cene, ali njihova napajanja su cesto veoma dobra - nije samo SG serija u pitanju. Ja bih kupovao iskljucivo EarthWatts napajanja :smash: - samo da su 30% jeftinija... (Ako neko od vas radi u Antecu - nek' uzme to u obzir! :smoke:)

I moj nesudjeni favorit (Sapphire FirePSU 625W) mislim da isto ima DC to DC. Ima tri 12 voltne grane sa po 25A, 50A kombinovano! (i 140W na +3.3V i +5V)
Kad sam prvi put obratio paznju na to napajanje, pomislio sam: "Ako budu ljudi i stave 30-40 posto nizu cenu od odgovarajucih Enermaxovih napajanja - bice to poslastica od kupovine!"
Ali nista od poslastice... :mad:
Da, ja sam se vodio cinjenicom da je max load na 12V kod SG850 65A, sto je manje od 70A kod DSGa i M12D.:p
Cela TP serija?:trust: Mislis na TP New seriju?
Itekako se obraca paznja na Antec sada, sa novim Delta napajanjima.:)
Za Enermaxe ne znam da li su DC to DC, mada 50A za 625W napajanje je manje vise normalno, recimo Corsair HX620 ima 50A na 12V a sigurno nije DC to DC.

Poslednja izmena:
@Matori
Pa teško da je bilo realno za oc(ekivati da mu cena bude toliko niža od referentnih enermax modela, kada je samo napajanje zasnovano na enermax platformi! ,)
Upravo je u tome fazon - da kupis Enermax napajanje po drasticno nizoj ceni od one koju Enermax obicno razrezuje. (Wishful thinking s moje strane :angel: :wave:)
Mogu da objasnim ako neko bude trazio, ali sad samo kratko:

Da sam ja CEO firme Sapphire Technology, na prvu seriju napajanja bih gledao iskljucivo kao na ulaznicu u svet velikih, neposredna zarada me uopste ne bi zanimala. I gubio bih ako treba...
Cilj bi mi bio da, kvalitetom i privlacnom cenom svojih napajanja, napravim marketinski pozar planetarnih razmera. Ako bi kampanja uspela, to bi se itekako isplatilo u narednim godinama...
(Doduse, ni Enermax nije od juce. Mozda su nekim ugovornim klauzulama sprecili Sapphire da bude suvise agresivan u cenovnoj politici?)

Cela TP serija?:trust: Mislis na TP New seriju?
Itekako se obraca paznja na Antec sada, sa novim Delta napajanjima.:)
Ma... Kao sto je LC Power neprikosnoveni prvak sveta u klinackom muljanju, tako je Antec prvak sveta u muljanju kako to rade odrasli.
Ja sam gledao neku njihovu uporednu tabelu (lako ces naci PDF na sajtu). U toj tabeli postoje cetiri TP modela. JASNO JE da se misli na TruePower New seriju, ali rec NEW se nigde ne pojavljuje. Ti treba da gledas tu tabelu; da ti se ureze u podsvest da TP ima 80+ Bronze, da ima sve japanske kondenzatore itd. Kasnije, gde god vidis TruePower ili TP, ti treba da podrazumevas sve te osobine.
- Ako si pacer (znam da ti nisi :), pravim retoricku gradaciju) moze ti se desiti da kupis TP Trio (koji, mislim, nema cak ni 80+) misleci da je 80+ Bronze
- Ako nisi bas pacer, zaobici ces podvodni greben kod TP Trio, ali mozes da se nasukas kod starog TP
- Ako razlikujes stari TP (CWT) i TP New (Seasonic), mozes negde da vidis TP 2.0 ili TPII (takodje CWT) i da pomislis da je to TP New
- I na kraju... Cak i ako si prepecen i instiktivno zaobilazis sve zamke - mozes da se umoris ili iznerviras i da, zgadjen svim tim lavirintima, pljusnes 250E za SG-850...

Slicna muljanja postoje i kod EARTHWATTS serije (bolje reci serijA), ali da ne idem previse u sirinu, moze neko da se iznervira i da kupi Signature, pa da mi njegova zena posle razbije glavu... :d

Da ti, najzad, direktno odgovorim na pitanje:
Jeste, mislio sam na TP New seriju, ali upotrebio sam nesrecni izraz "cela TP serija", jer sam hteo da napravim razliku u odnosu na TPQ seriju, gde je samo jedan model DC to DC, dok ostali nisu. Nesvesno sam posluzio kao Antecov agent :wall:, srecom ima budnih ljudi na forumu... Hvala ti sto si me spasio greha :d

Za Enermaxe ne znam da li su DC to DC, mada 50A za 625W napajanje je manje vise normalno, recimo Corsair HX620 ima 50A na 12V a sigurno nije DC to DC.
U pravu si. Ja sam podlegao opseni... (Poucno!)

. . . .zju!
. . ..niiiiceeee... M12D stvarno ispade jako obecavajuca platforma.. odlichan posao od strane Seasonic-a...

Jedini fault je blještavi ventilator, na šta je " kukao " tokom čitavog review-a. Meni, recimo, ne bi uopšte smetao, naprotiv... Stvar ukusa, je l'? ;)

Planiraju li nešto pristupačnija napajanja, kako ono kažu, za šire narodne mase?

Da, vent je stvar ukusa, i ja vise volim klasicniji izgled, mada mi je i XFX ok.
I cena je adut ovog napajanja, kosta 200$, sto je osetno jeftinije od Seasonic M12D.:)

Vrh Dno