Šta je novo?

XFX 8800gt VS 9600GT MSI VS Asus 9600gt magic

orckristeg

Slavan
Učlanjen(a)
11.09.2005
Poena
375
Znam, znam, bilo je dosta price na ovu temu... pregledah, ali kolko sam skontao sve su vec "bajate" pa me interesuje neko svezije iskustvo/savet i slicno...
Pomenute kartice su u opticaju zato sto mi komsija drzi firmu u kojoj mogu uzeti na odlozeno, rate i razne mahinacije...
Tacnije, izbor nije sveden na ove tri karte, vec sve sto nudi jedna poznata firma/dobavljac... Pregledao sam specifikacije sve tri karte i u startu mi je asus otpao, obizirom da ima i najsporiju memoriju ali je ista cena kao i MSI pa sam ubacio iz razloga, da postoji mogucnost da mi je nesto promaklo.
Kod mene prednost ima ovaj XFX, iz prostog razloga sto nikadda nisam imao haj end kartu (lol), zato sto lepo izgleda, a i specifikacije obecavaju :)
Takodje da napomenem, da ne bih davao preko 8k din i da se radi o zameni + doplati, a trenutno imam Asus EAH3650/HTDI/256M/A.
Evo i linkova ka ponudjenim opcijama:
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9009507 favorit :)
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9900046 druga pratilja
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9017089 autsajder :)
A moze i neki predlog iz kataloga, mada nista nisam video/nasao pametno iz tog cenovnog ranga!
Pozdrav i unapred fala!

Za te pare, na tom mestu, nemas izbora nego 8800GT.

Pa ovo je 8800gt sa 256mb i taktovi su 600mhz gpu i 1400mhz mem. Ja bih isao na ovaj MSI ako imas veci monitor! Asus otpada zbog ddr2 memorije. Inace za taj novac mozes da uzmes bolju a jeftiniju kartu u ati taboru!

Poslednja izmena:
Pa ovo je 8800gt sa 256mb i taktovi su 600mhz gpu i 1400mhz mem. Ja bih isao na ovaj MSI ako imas veci monitor! Asus otpada zbog ddr2 memorije. Inace za taj novac mozes da uzmes bolju a jeftiniju kartu u ati taboru!

***e, ja nisam ni primetio da ima samo 256MB memorije :S:
8800GS (9600GSO) se kolje sa njom.

off: Moja bivsa EVGA 8800GS mi se vratila posle 8 meseci (kupio je od momka kome sam je prodao :banana:)

He he... Previdi covek. I ja sam imao slicnu situaciju. Menjao 9800gt za 9600gt i decko sa kojim sam menjao otkupi od mene 9600gt. Cak sta vise insistirao je. Nisam planirao prodaju. Dobar neki lik bio. Cak smo se i upoznali. Novosadjanin je.

@orckristeg

Postoji li mogucnost ili se bar raspitaj da li moze da se uzme preko Pakoma nesto van katalologa. To sto oni imaju ili su jake cene ili ne valja nista!

hm interesantno :)
pa nista obzirom da kazete da ima nesto bolje za te pare, zeleo bih da znam koje su karte/firme u igri, a ja cu pitati sa kojim jos dobavljacima radi. u sustini i ne moram tamo da uzimam, ali mi generalno vise odgovara zbog placanja. no kazete da postoji neki ati koji je jeftiniji ili u tom cenovnom rangu koji je brzi :) imam 22'' i za sad ovaj ati 3650 vrsi svoj posao obzirom da ne igram nsita preterano zahtevno, ali reko ajde, dok je vreme ne pregazi skroz a i placanje u ratama je, pa onda sto da ne :)

Gledaj da nadjes Asus 4770, ako nje nema, onda uzmi Sapphire 4830.
Ako si vise za nVidiju (mada nema nekog razloga za to) imas Gainward/Palit 9800GT sa 512MB za otprilike istu cenu kao 4770, ali je 4770 ipak nesto bolja karta.
4830 je tu negde sa 9800GT po performansama.
Ne znam da li taj E2200 drzis na defu, ali ne bi bilo lose da ga kloknes na ~3GHz, ako to vec nisi uradio.

Poslednja izmena:
I ja sam prevideo kolicinu RAMa. Izvinjenje. Ako mozes drugde, uzimaj. Inace, kao sto svi na forumu tvrde,sad je najgore vreme za uzimanje graficke. Drze cene kartice stare generacije, a nove samo sto nisu.

Evo ti ovim redosledom:

1. Asus EAH4770/HTDI/512MD5 oko 8700din
2. PowerColor ATI 4850, 512MB ~8700(Pod uslovom da imas brandirano napajanje)
3. Sapphire ATI 4830 512mb ~7700din
4. Palit 9800GT 512MB ~ 8100din

Od svih ovih ja da za sebe uzimam a imam vec 8000din dodao bih jos tih 700din za asus 4770!
Karte su poredjane i po jacini.
Imao sam i 9800gt i 4830 i ipak je malo bolja karta 4830!

Inace su bas jake cene u pakomu.

Poslednja izmena:
heheh hvala vam drugari na brzim odgovorima :) ne patim od toga dal ce biti ati ili nvidia, samo sam hteo da odradim taj apgrejd kad vec imam priliku a nije mi neko ubistvo za dzep. sto se tice toga da je bolje da se dodaje 700din i tu se slazem, ionako ce to biti neka cena za mene, ne ta koja je navedena tako da sve dok nije preterivanje moze :) napajanje mi je iz potpisa, LC gold power 550g, nisam imao problema sa njim. i da i ja sam izvalio da su cene malo "naduvene" kod njih. mozda je pametno sacekati neko vreme, ali videcu dal su u igri jos neki dobavljaci, pa cu se iscimati da nadjem nesto od ovih gore nabrojanih :) ako ne, ne gori mi pod nogama, sacekacu da prodje nova godina i to, ionako diablo3 i sc2 nece skorije :D

Pejo,

Power color je sa dual slot kulerom. Imao sam i njega, ali sam opet pre za 4770 nego za 4850. Tu su negde po performansama, ali zasto bi uzimao 4850 i bezveze opterecivao napajanje ako vec ne mora.
Mada mu je sad i svejedno. Negde je bolja 4850, negde 4770!
Nek sam odluci. Najbolje bi mu bilo da saceka nove karte i da ovim padnu malo cene i tu bi ustedeo, a posto se nesto bas i ne igra, onda nek saceka i da se omasove nove karte, pa nek napravi kupovinu za 8k.

Aha, dobro, nisam znao za tu 4850, posto se (jos uvek) vrte verzije sa "slim" kulerom.
U principu, i jeste najbolje da malo saceka ako mu nije hitno, a ocigledno nije.

e pa CPU mi nije klokovan, a obzirom da mi je memorija "malo brza" navodno klokerska, onda bi i mogao da uradim nesto po tom pitanju :0
a da, lepo ste skontali, nije mi hitno uopste, to sam nesto istripovao bzvze, reko kad imam priliku sto da ne... a iskreno odavno nisam pratio "scenu" i kad sam video 8800gt za 8k bilo mi kul i pristupacno posto i nisam nesto u fazonu da dajem 100+e, kad se vec nesto preterano ne igram, tacnije navucen sam :) ali ne igram neke nove naslove i nesto zahtevno, uglavnom wow koji radi i na mx440, dotu, war i tako to... al reko da se pripremim za dijabolu i starkraft :) elem malo sam se sada i prizemljio tako da najverovatnije cekam da prodje neki period pa cu posle videti :) mozda napravim novu temu :) hvala na trudu ljudi :)

raspitao sam se danas, i moze mi nabaviti asus 4770, za 9k din, a moju bi cenio oko 30ak evrica :)
samo sam hteo da javim, ipak cu sacekati jos malo :)

Ehej! Opet ja! :)
Gledah nesto po cenovnicima, i vidim da se dosta modela pojavilo, mislim na 4770 ati verzije...
Video sam onu asusovu formulu (uzasno ruzna) i msijevu onu sa nekim kao sivim "metalnim" kulerom...
Prijatelj je pazario tog msi-a pa sam ja bio malo radoznao i skontao da je ona 128bitna... gledao sam i tu formulu po netu, cak je i ona 128bitna o_O Jel su sve 4770 128bitne ili ima i 256 verzija?
I koja je sada graficka u stvari best buy za te novce 8-9 hiljada?

aha znaci to dobro radi za te pare?! bas sam se istripovao da su to neke osakacene verzije, pa cisto da se ne upecam :) znaci ne postoji varijanta od 256bita? hvala jos jednom ;)

A razlika izmedju ATI 4770 i GeForce 250 GTS, monitor je 17',
koliko je 4770 brzi ako je brzi?
Kartica je za HD od igrica Call of Duty 6 (trenutno ga igram na 8600GT radi na 1280-1024 ostalo na automatik).
Monitor za sad ostaje imam TV u planu pa ce i kartica tad ako treba za igrice a mozda dodje i xbox.

A razlika izmedju ATI 4770 i GeForce 250 GTS, monitor je 17',
koliko je 4770 brzi ako je brzi?
Kartica je za HD od igrica Call of Duty 6 (trenutno ga igram na 8600GT radi na 1280-1024 ostalo na automatik).
Monitor za sad ostaje imam TV u planu pa ce i kartica tad ako treba za igrice a mozda dodje i xbox.

GTS 250 i 4850 su tu negdje po performansama, tako da je i 4770 tu negdje.

E sad, ja se pitam sto kupujes 4770 ako ostajes na 17"?
Uzmi neku polovnu 3850, 9600GT ili 4670 i uzivaj. To ce da te kosta ~50Eura, a mozda i manje.
Kada budes mijenjao monitor, promijeni tada i graficku za tada neki "best buy". Ovako ces dati 90 Eura za karticu koja ti realno ne treba, a kasnije ces je prodati za duplo manju svotu.

Poslednja izmena:
GTS 250 i 4850 su tu negdje po performansama, tako da je i 4770 tu negdje.

E sad, ja se pitam sto kupujes 4770 ako ostajes na 17"?
Uzmi neku polovnu 3850, 9600GT ili 4670 i uzivaj. To ce da te kosta ~50Eura, a mozda i manje.
Kada budes mijenjao monitor, promijeni tada i graficku za tada neki "best buy". Ovako ces dati 90 Eura za karticu koja ti realno ne treba, a kasnije ces je prodati za duplo manju cijenu.

HVALA

Verovatno ce onda biti 9600 GT , ima li veze 512mb i 1 Gb ddr3?

Poslednja izmena:
e pa ovako stoje stvari :) da ne bih otvarao novu temu bzvze :)
elem, prodjose praznici, i rodjendan, skupise se neke parice, i sad me zanima sta bi bilo adekvatno uzeti... da li je i dalje 4770 najbolja opcija za moju konfiguraciju, ako jeste model koje firme da jurim, a ako ne sta drugo da trazim... za karticu sada ne bih dao vise od 9k dinara tako da u tom nekom cenovnom rangu bi ostao... tako da kakvo je sada stanje, koji proizvodjac sa kojim hladjenjem i slicno... :) hvala unapred :)

Evo da malo izvrsim upad u tudji thread (da ne otvaram novi). Da li se isplati kupiti Gainward 8800GT 512 gddr3, 256 bit za 60 evra. U pitanju je prelazak sa 8600 gts.
Cifra od 60 evra je maksimalna koju su spremni da daju za grafiku. Chini mi se da za te pare nema bolje opcije, ali eto cisto da pitam.

svakako da je 4770 uz tvoj procesor pravi izbor!

ja je imam vec 6 meseci i ne gasim igrice ni noci ni danju:) malo trosi, malo se greje, ne cuje se a razbija grafiku!!

uzmi ako mozes formulu 4770!

e bash mislim da mi je asus formula u ponudi al mi delovala onako da ne kazem ko igracka :D
znaci nije losa ta formula varijanta :D razmitrocu u ponedeljak sta mi se nudi pa cu da javim koje su varinte u opticaju i koje su cifre :)

Vrh Dno