Šta je novo?

XFX 8800 GTS 320MB Temperatura !?

Pike

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
390
Doticna iz naslova pali i zari sve oko sebe. Temp u idle 70, load posle pola sata 92 ! Kada odvrnem culere na kucistu na max. idle padne na 67 sto i nije neka razlika + mi smeta buka. Sad i nisu neki vreli dani sta li ce da bude leti ? :wall: Kolike su temperature kod vas i sta da radim ? Nervira me sporet :mad:

ja imam asus i idluje mi na 59-60 a na load 72-73 overclock ne prelazi 85

55c Idle, kad otvorim prozor ode ispod 50c :)

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    5.3 KB · Pregleda: 83
u idle je 56C a u full load ne vise od 70,72...
kakva ti je provetrenost u kucistu? jel izvodljivo da stavis neku 12cu ili 9ku da duva u kartu

Poslednja izmena:
Imam napred i pozadi Noctua 12 od sada rade punom parom. Kada stavim fan na 70% u Riva Tuneru padne temp na 60 ali i to je mnogo. Neznam sta da radim ? Koji je maximum za tu graficku ?

90C u full load-u je domen 8800GTX-a...you do the math...

Dfoltni klokovi, auto fan, 51c idle :)

Nesto tu nije u redu. Kod mene je i default i heavy OCed idle uvek oko 50 stepeni. Pogledaj kako je montiran taj fabricki hladnjak, da li dobro naleze na cipove, a mogao bi i da probas da je nabodes kod drugara pa da proveris kako tamo radi.

Ovo poslednje kazem jer sam primetio da se moja karta ne greje isto na razlicitim plocama u istom kucistu.

Hvala svima na odgovorima. Skinuo sam kartu i zategao srafove koji drze kuler do kraja, nadam se da nisam preterao :S: i skinuo prednju masku sa kucista :smash:. Situacija se znatno poboljsala sad je 54 idle ambient 41 load 78. Nisam stigao mnogo da testiram. Javicu sutra kad malo isprobam, ocito da je prednja maska dosta smanjivala protok vazduha.

Ovako, spustio sam hard za jedno mesto nize da ne kvari protok vazduha, skinuo prednju masku sa filterom za prasinu i pritegao srafove koji drze kuler. Temp. je sada 53 idle ambient 40, sto je sad OK. Pasce jedan Antec Nine Hundred sto ce jos poraviti situaciju. 7900 GTO oc. na GTX je pre ove u najgorem slucaju isao do 65 (idle 36) leti i posle vise sati igranja sa Noctua 12 na low, pa me je izgleda razmazio. Ovo je sporet u poredjenju sa njim. Graficka je OK. samo joj treba dobar protok vazduha.
Hvala svima :wave:

a i ti poredis 7900GTX sa 8800 :D..salim se, imao sam i ja GTO pre GTS-a i em se nije cuo em se nije grejao...ali sta ces, jaca karta vise buke vise W potrosnje..ali vredi :d
ja bas sad GTS drzim u antecu900 sa 6x120mm i onim velikim gore i imam one gore temperature...da nije toga bila bi 5-10C visha sigurno..

Barem kod mene nije bucnija, ne menja br. obrtaja kao ni 7900. Kod nje mi se svidjalo kad palis komp zavrti kuler na max. na kratko. :p

pa i nema potrebe da menja broj obrtaja..samo stavis na 80% i to je to..em se ne dere em hladi solidno...mozda bi bilo korisno da otvoris kartu i da zamenis pastu na core-u i cipovima..to sam ja uradio, skinuo kuler, ocistio zvake i sve ostalo, naneo arctic silver 5 i dobio sam oko 2,3C manje temperature kad se pasta formirala..u idle mi je ranije bilo oko 58C, sada je 55C..ista situacija i u load-u

Nema potrebe malo sam je pritegao i sad je OK. Do sada sam je testirao, fan nisam dirao tj. 60% u igri gde je bilo juce 92 sada je 73, kada sam izaso veoma brzo je spustila na 53 te sam jako zadovoljan.
Nego kazi mi taj Antec 900 jel skupllja prasinu unutra, mislim da nema neke filtere ispred ?

meni fan radi na 80% uglavnom vecinu vremena..
nema Antec filtere, ali uglavnom mozes jednom nedeljno da uzmesh neki fen ili kompresor ili u najgorem sluchaju usisivach i da okrenesh potenciometar na obrnuto i da izduvash prashinu iz kucishta..

Zatvori lepo kuciste pa reci kolike su ti temperature pri radu.8xxx su vrele inache.Trose energiju dosta,brze su i eto ti rezultat.Chip g92 bi trebao biti bolje reshenje.Ali o tom-po tom.

@mad skillz znaci dosta skuplja prasinu cim moras jednom nedeljno da je izduvavas. To mu je mana znaci.

@DARK SIDE meni je kuciste zatvoreno samo je skinuta prednja plastika zajedno sa filterom, jer otezava protok vazduha i pravi huk vazduka, ovako je em necujno em bolje ladi, a temperature su te koje rekoh.

Poslednja izmena:
ne, nismo se razumeli :) ja to radim jednom nedeljno jer sam previse estetski nastrojen i nervira me..ali recimo trebalo bi jednom mesecno to da se radi minimum..
mada meni stoji na stolu a ne na podu pa samim time i vuce manje prasine..

Dobro smo se razumeli, jer sam i ja previse estetski nastrojen, a meni ce stajati na podu. Mozda da mu ne prikljucim donji vent.

Znam nista mi ne pricaj, do sada sam imao filter koji sam cistio kad se setim i nije bilo strasno. Sa novim kucistem bice cupavo.

ne znam kakav ti je raspored u sobi ali ako ti sto ima onaj nosac za kuciste i to bi pomoglo samo da nije bas na patosu..

Znam, ali nema, smislicu vec nesto da ga malo podignem.

Kupiš umesto 900tke p182 i ne čuješ ništa i lako prilaziš filterima da ih očistiš.

ne bas narocito kreativna ideja da uzmes bezmalo duplo skuplje kuciste zarad filtera za prasinu koje mozes i sam da montiras u antec 900..

pazi..ja imam XFX8600gts i u igricama se greje na max.72c. u normalnom radu je 62do64c akuciste ke Thermaltake SHARK znaci prostrano.,,,.,,.., e sada,,isao nam neke sajtove i pronasao podatak i na drugim forumima da ta kartica gura i do 100 stepeni inace to joj je i default !.Pre toga sam imao MSI 7600gt silent koja je grejala i do 95 c u igricama !1 crno bez imalo beloga ,,,,,,,,,,,,,

Poliranje hladnjaka pomazhe... Leadtek 7950GT pre poliranje AJDL 62°-63° ,posle poliranja, i zamene paste (sto se podrazumewa) 53°-55° :wave:

Nazad
Vrh Dno