E pa nece to biti bas tako jednostavno, to sa racunanjem; Treba da budes pedantan ko Svajcarac, pa da posle druge ture tonera izvedes pribliznu racunicu, a da u nju, usput, uguras i struju, amortizaciju, foto-konduktor (koji se menja na oko pet kompleta tonera) i stosta jos. Tako da majstori iz Subotice mogu da prodaju patent ako su to uspeli u par dana. Mrzi me sad da razglabam o proizvodjcevih "pet posto pokriuvenosti", vrsti i kvalitetu stampe, zasicenosti boja itd.
A sto se Xerox-a tice, ponavljam: oni imaju neku varijantu lizinga, ili kako to vec zovu gde je tebi cena otiska (valjda A4?!) petnaest dinara, gde oni rade i servis i zamenu tonera, i sve ostalo, a tvoje je da picis; problem nastaje kad ti nemas dovoljno posla da njima platis redovnu mesecnu kvotu...
Kod mene je problem druge prirode, a slaze se sa upozorenjem na rezervne delove, odnosno potrosne stvari; poslednjih mesec dana u BG-u nigde nema tonera, ceka se neki uvoz. Resenje je u lageru, ali komplet tonera je oko 700 eura, pa ti gledaj.
BTW - gde su strucnjaci?
SoSo+?
P.S. a ako je tebi tiraz od 500 kataloga "manji" onda ja ne znam sta je za digitalnu stampu "vece"?!
Cena se sa ofsetom gadja na otprilike 200-250 komada; ispod toga nema sta da trazi ofset, preko - digitalna.
Pa ti gledaj.