Šta je novo?

XEROX DocuColor 12 Printer

kokolan

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2004
Poena
619
Ima li ko koju lepu rec za ovu makinu.
Koristice se za manje tiraze (1500) mada preporuka na mesecnom nivou je 3000 kom. A3 formata
Ili preporuka za neku drugu digitalku slicnih karakteristika (A3+, obostrana stampa, kolor,..) sa eventualnim kontaktima osoba. :wave:

Sta bit i ustvari: da neko hvali spravu koju si vec kupio?
Tu nema sta: Xerox je Xerox, narocito otkad u svom sastavu ima i Tectronix.
A ako vec imas dogovorenu stampu u tirazima od 1500 mesecno - vozi i pevaj.
Mada, moja sprava ima bolji otisak, :-devil-:

1. nije kupljena (jos)
2. koja je ta tvoja sprava (modeluj je) :)

Imam Epson Acculaser 8500, ali ne daj se uzbudjavati; malo sam se salio a i svaki Ciga svoga konja hvali, znas vec.
Meni se stvarno otisak sa mog stampaca vise dopada od Xerox-a, ali to je cesto i subjektivna stvar, a 99,9% narucilaca stampe ne bi primetilo razliku.
Bitan momenat je brzina stampe, gde je Xerox klasu ispred, a ono sto ne znam je cena po otisku.
No takve stvari mozemo i na PM.
Anyway, ima onaj sistem lizinga za Xerox, ali se dobro sracunaj o kolicini stampe koju ces imati, moze da bude opasno (finansijski), ako omanes.

Poslednja izmena:
mislim da je Xerox jeftiniji po otisku, pitaj neku stampariju u blizini za A3 kalkulaciju.Kupili neki likovi u subotici, pa se kalkulisalo par dana. Trebalo bi da ti bude povoljnije npr.,neki manji katalozi tiraza 500 kom i isl. Samo ODMAH,al ODMAH gledaj rezervne delove,mislim gde ima da se kupe koja cena i sl. Prosle godine smo neshto racunali, e sad mozda se i varam ,jel cena oko 10 din po str.!? ( +skok evra,naravno) Ako je mnogo veca,batali.

E pa nece to biti bas tako jednostavno, to sa racunanjem; Treba da budes pedantan ko Svajcarac, pa da posle druge ture tonera izvedes pribliznu racunicu, a da u nju, usput, uguras i struju, amortizaciju, foto-konduktor (koji se menja na oko pet kompleta tonera) i stosta jos. Tako da majstori iz Subotice mogu da prodaju patent ako su to uspeli u par dana. Mrzi me sad da razglabam o proizvodjcevih "pet posto pokriuvenosti", vrsti i kvalitetu stampe, zasicenosti boja itd.
A sto se Xerox-a tice, ponavljam: oni imaju neku varijantu lizinga, ili kako to vec zovu gde je tebi cena otiska (valjda A4?!) petnaest dinara, gde oni rade i servis i zamenu tonera, i sve ostalo, a tvoje je da picis; problem nastaje kad ti nemas dovoljno posla da njima platis redovnu mesecnu kvotu...
Kod mene je problem druge prirode, a slaze se sa upozorenjem na rezervne delove, odnosno potrosne stvari; poslednjih mesec dana u BG-u nigde nema tonera, ceka se neki uvoz. Resenje je u lageru, ali komplet tonera je oko 700 eura, pa ti gledaj.

BTW - gde su strucnjaci?
SoSo+?

P.S. a ako je tebi tiraz od 500 kataloga "manji" onda ja ne znam sta je za digitalnu stampu "vece"?!
Cena se sa ofsetom gadja na otprilike 200-250 komada; ispod toga nema sta da trazi ofset, preko - digitalna.
Pa ti gledaj.

Poslednja izmena:
toliko sam se raspis'o da me je odlogovao
smor
sorry ali trenutno nemam vremena da ponovim kucanje
:d

@freehand videcu da nabavim kontakt ,pa da momak direktno pita, ok pa otprilike 500 ,mali broj strana isl, shto si se vez`o odma`za to.
5% ,pa otprilike 25% s tim da zuta ode prva (kao i uvek), a to da racunash "pravu" amortizaciju , e to mozda u EU ali ovde je to luksuz ili malo ljudi znam da bash uspeju da to odrade.
Ja iz mog skromnog iskustva sa ploterima i slicnim stvarima znam da je to sve sra..i da ti pravi otisak ipak nemozesh da prodash po pravoj ceni.Uostalom i solvente refiluju,inkjetove fleshuju, zar,ne!?Samo da bi bilo josh malcice jeftinije,Poenta digitalnog otiska je da je brz i za odma. Cak i tada se svi cenkaju.
anyway koklan videcu za tel.da ti bacim

Nisam se nista vezo, diskutujemo, jel.
Takve stvari i tiraze ima smisla stampati u digitalnoj varijanti jedino kad se svih pet stotina razlikuju; prakticno mozes svaki da personalizujes, na neki nacin; e onda je digitalis majka.
A sto se amortizacije i luksuza tice - e Bajo, mozda je to jos uvek u nekim drzavnim i nicijim firmama luksuz; kad iz dzepa ili od banke za kamtu izvadis lovu i puknes za masinu i sve ostalo... To vise nije luksuz nego obavezna ekonomsaka kategorija. Ili, za kratko, ima da te nema!

Hvala svima
SRECNA SLAVA i
Ziveli

Tu se slazemo da je propast sigurna. :D
A za kamate...pa nije skup JV3 0ko 24000 + refils set, jel da !? :D Ma amortizujem ga 110% - i onda padnem sa kreveta i probudim se :)
Pozdrav ljudi
SRECNA SLAVA

Vrh Dno