Šta je novo?

Xeon vs Intel® Pentium® D processor

NeoKey

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
604
Molio bih vas za malo pojasnjenje oko razlika izmedju ova dva procesora... Naime, firma mi je dozvolila da sastavim konfiguraciju za jednu radnu stanicu pa se dvoumim koji od ovih procesora da ubacim u konfiguraciju...

Prvenstveno mi treba za rad sa 2d (Illustrator, PhotoShop, Flash) ali i 3d grafikom (Max, Maya), tako da ne znam koliko mi tu znaci 64 bita Xeona (koji je inace dosta skuplji)... Sa druge strane ne znam kako se taj Pentium D dual-core ponasa u grafickim aplikacijama i u cemu je njegova prednost oko multi-taskinga, pa bih zamolio za vasu preporuku i misljenje...

Unapred hvala!
:wave:

Hm......proizvodjac (u ovom slucaju intel) je napravio Xenon da bude serverski procesor, dok je pentium d workstation based.....pa sad ti vidi i sam.....
Drugim recima da li bi vozio forumulu umesto obicnog putnickog automobila u gradu :d
(pri tome ne mislim da je xenon forumla).......ispod stola imam hp proliant sa dual xenon na 2,8ghz......jednom sam imao potrebu da na njemu instaliram 3d max,i nije bio nista brzi/sporiji od obicnog desktop-a na 3ghz (doduse na njemu je aktivno gomila servisa za net)......

P.S.Ako uzimas xenon,razmisli o ploci i njenim grafickim mogucnostima,zato sto serverske ploce su namenjene da nemaju preterano jaku grafiku....
Ipak je za ono sto tebi treba moja topla preporuka Pentium D (koji je inace odlican procesor)....

Mislim da je Intel Pentium D bolji izbor od od Xeon-a pogotovo zbog rada sa programima za 3d animaciju.
Znači Intel Pentium D 920

Poslednja izmena:
kaki bre Xeon kaki bakraci, batali i za razliku kupi Dell 24"

Pa i to sto okmijun kaze,za razliku u novcu izmedju xenona i intel pentium d mozes da dodas pare i uzmes bruka monitor (poosto vec mislis da radis grafiku)....

Hvala vam svima na sugestijama, uglavnom sam i ja razmisljao u tom pravcu ali mi je bila potrebna vasa potvrda ;)

a Dell sam takodje stavio na spisak... mada sam se jedva uzdrzao da ne stavim SyncMaster 244T... mada sumnjam da bi progutali soma i po evrica...

valjda ce 2405FPW proci :trust:

hvala jos jednom svima i pozdrav :wave:

Nazad
Vrh Dno