Šta je novo?

XBox 360 i Cinema Display HD 23"

ru(sic)

Čuven
Učlanjen(a)
16.03.2003
Poena
604
kako da povezhem Cinema Display na Xbox 360?... kao shto znate iz monitora izlazi kabl, tj nema utichnice... znachi na jednoj strani imam mushki DVI... na PowerBook-u i bilo kom drugom kompu koji cu kachiti na taj monitor je zhenski DVI konektor... na XBox 360 strani mozhe VGA, Component, i S-Video...

treba mi kabl koji je na jednoj strani zhenska DVI utichnica a na drugoj Component zhenske utichnice tj chinchevi (bolje ako mozhe tako jer taj Component kabl dobijam uz XBox) ili DVI, VGA (zhenski)... nadam se da neko mozhe da vizualizuje moj prohtev i da mi kazhe dal je ovo uopshte moguce.. kad se zavrshi radno vreme idem do Kanibala na NBGD da vidim dal' oni prave ovako neshto...

mogao bi da uzmem neki KVM ali to koshta oko 100-200 evra za modele koje sam ja gledao... a i onako mi ne treba deljenje usb-a i PS/2 konektora... samo deljenje kabla iz monitora.. stim shto mi je bolje da ruchno utaknem kabl u uredjaj koji koristim nego da ispljunem oko 100 evra na KVM :)...

da, znam da bi bilo bolje da sam uzeo neshto tipa SONY P234 sa dvi i vga utichnicama "od pozadi" ali sada je kasno da se nerviram oko toga..

unapred hvala na ideji/idejama...

Poslednja izmena:
kako da povezhem Cinema Display na Xbox 360?... kao shto znate iz monitora izlazi kabl, tj nema utichnice... znachi na jednoj strani imam mushki DVI... na PowerBook-u i bilo kom drugom kompu koji cu kachiti na taj monitor je zhenski DVI konektor... na XBox 360 strani mozhe VGA, Component, i S-Video...

treba mi kabl koji je na jednoj strani zhenska DVI utichnica a na drugoj Component zhenske utichnice tj chinchevi (bolje ako mozhe tako jer taj Component kabl dobijam uz XBox) ili DVI, VGA (zhenski)... nadam se da neko mozhe da vizualizuje moj prohtev i da mi kazhe dal je ovo uopshte moguce.. kad se zavrshi radno vreme idem do Kanibala na NBGD da vidim dal' oni prave ovako neshto...

mogao bi da uzmem neki KVM ali to koshta oko 100-200 evra za modele koje sam ja gledao... a i onako mi ne treba deljenje usb-a i PS/2 konektora... samo deljenje kabla iz monitora.. stim shto mi je bolje da ruchno utaknem kabl u uredjaj koji koristim nego da ispljunem oko 100 evra na KVM :)...

da, znam da bi bilo bolje da sam uzeo neshto tipa SONY P234 sa dvi i vga utichnicama "od pozadi" ali sada je kasno da se nerviram oko toga..

unapred hvala na ideji/idejama...

nemoj da se sekiras izadji na ebay i potrazi pod kategoriju kablovi hdmi to komponent ili hdmi to hdmi i pogledaj sta ti odgovara vec za dvadeset eura moze da se pazari kabl kakav ti treba.

nemoj da se sekiras izadji na ebay i potrazi pod kategoriju kablovi hdmi to komponent ili hdmi to hdmi i pogledaj sta ti odgovara vec za dvadeset eura moze da se pazari kabl kakav ti treba.

problem lezhi u tome shto ja nemam utichnicu u monitoru... lako bi ja pretvorio VGA kabl za XBox u DVI pomocu one VGA-DVI stvarchice koja se dobija uz vecinu grafichkih kartica... ja nemam gde to da utaknem.. i zato mi treba neshto shto ce pretvoriti mushki DVI u zhenski.. a na drugom kraju treba da ima neku od utichnica u koju mogu da prikljuchim neki od tri kabla koja se mogu kupiti za xbox 360....

eto toliko... :wall:

evo sad sam nashao...

click

ADA-DVI-2-DVICMP.jpg

valjda ima negde kod nas ovaj kabl samo sa component kablovima na drugom kraju, kod zhenskog DVI-a.. back to action... :type:

Poslednja izmena:
Probaj u Kanibalu. Sigurno mogu da ti naprave odgovarajući kabl.

Pa, čovek reče da ima Cinema Diplay sa DVI ulazom - ni Xbox ni CD nemaju HDMI - dakle šta će mu HDMI konvertor?

2 ru(sic)

Plašim se da ta zamisao neće da može :) jer Cinema Display ima DVI ulaz za digitalni RGB, a na XBoxu imaš YPbPr analogni komponentni izlaz (taj kabl što si uz njega dobio, pogledaj uputstvo i videćeš da je namenjen TV-ma koji obično imaju YPbPr komponentni ulaz), drugačiji je signal u pitanju.

Za ispravno povezivanje Xbox360-a i monitora bi ti trebao ovakav konvertor:
http://www.play-asia.com/paOS-13-71-87-49-en-70-1d2s.html

ispravka: evo, sad sam pogledao i specs za Apple CD, 23" ima samo DVI ulaz (dakle obični, a ne DVI-I), što znači da se situacija dodatno komplikuje. Trebao bi ti adapter koji na ulazu ima i DVI (digitalni) i VGA (analogni) ulaz, a na izlazu prema monitoru DVI izlaz.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
:crash: => :bottle: => :D

pokushavam da nadjem ovo u bg:
ADA-DVI-FF.jpg

u ovo ide konvertor: mushki dvi u zhenski vga

i na kraju xbox vga kabl... drugih (i jeftinijih) ideja nemam...

i da.. nervira me shto moram da priznam.. ali u ovom sluchaju apple smara sa svojim zatvorenim sistemom... ju shta sam rekao.. odo da poljubim sliku Stvaraoca :)

zovi Pop-a iz www.mac.co.yu
:)
Ako on ne moze da ti pomogne i da ti nabavi taj deo gore, niko nece moci u srbiji...

zovi Pop-a iz www.mac.co.yu
:)
Ako on ne moze da ti pomogne i da ti nabavi taj deo gore, niko nece moci u srbiji...

ne znam dal' se vratio iz NYC... nazvacu ga neki dan.. mada na kraju bi mogao da preko educana poruchim samo taj konvertor... moram da vidim dal primaju porudzhbine za neshto tako sitno/jeftino...

Apple u suštini ovde nije kriv :) (doduše, da ima DVI-I ulaz bilo bi mnogo jeftinije i jednostavnije), nego M$ koji je u 2005. izbacio nextgen konzolu bez poštenog digitalnog izlaza (HDMI, DVI/DVI-I)!

U stvari nisu oni mutavi, znaju da većina ljudi ima analogne TV/DSub koenktore i u najboljem slučaju 1080i podršku (zbog restrikcija analognih izlaza) i išli su na masu, ali zato sad treba da pukneš 299$ za fakin' ADC konvertor.

bem ti ****** :D
moracu privremeno da igram na samsungu 710T.. on lepo ima dvi i vga od pozadi...

oce neko da menja sony P234 za CD HD 23" ? :)

:wave:

Apple Cinema Display 23" isn't made for fun. It is professional tool. :)

@ru(sic): Da nisi možda member na Aqua-Soft forumu? ;)

bem ti ****** :D
moracu privremeno da igram na samsungu 710T.. on lepo ima dvi i vga od pozadi...

oce neko da menja sony P234 za CD HD 23" ? :)

:wave:

Oces da ti ja dam Dell Ultrasharp 2405 u perfektnom stanju (no BadPixs itd...)? Ima pet razlicitih ulaza i super sliku, a ti meni Cinemu 23 :)

Dobijes, jedan extra inc i cetiri extra ulaza koja Cinema nema, pa mozes da igras Xbox do mile volje u 1080/720

Deal? :)

Poslednja izmena:
Apple Cinema Display 23" isn't made for fun. It is professional tool. :)

@ru(sic): Da nisi možda member na Aqua-Soft forumu? ;)

povremeni :) a ti si onaj shto se dopisuje sa pavicevicem aka unbe-om :) eto mali svet...:wave:

@delmir: apple za dell .. hmmm :) kao jedan apple fan drugom... shta da ti kazhem :) da je 2407WFP + neke pare pa da razmislim.. ili 3007WFP bez doplate :D hvala na zhelji da reshish moje probleme :)D) ali mi je ruzhna osnova na tom monitoru a ja sam ***** koji brine o takvim stvarima... so no deal.. ako 'ocesh da svratish i polizhesh CinemaDisplay javni se :)

pozdrav svima.. odo da brojim trenutke do kraja radnog vremena.. cheka me COD3 i Tony Hawk Project 8... dodushe na sranjsungu 710T dok ne reshim ove gornje probleme...

so no deal.. ako 'ocesh da svratish i polizhesh CinemaDisplay javni se :)

Hvala, ali ne hvala :)

Ma, imam ja prilike da probam bilo sta od Apple hardvera kada mi padne napamet, a i Bogu hvala da kupim :)

Dell mi sluzi samo za MCE masinu, a Windows ionako nije za bolje :)

BTW: Na gomili mesta kazu da je 2405 bolji od 2407 koji ima problem sa overdrajvom. Mada, zavisi i od serije do serije tj. od firmware-a monitora koji ustvari radi tvik overdrajva. Nazalost, kada jednom kupis monitor ne mozes da mu updateujes firmware. Uglavnom, bukvalno su u pitanju totalno drugaciji monitori samo zbog razlike u firmware-u koji kontrolise pratecu elektroniku.

Sa druge strane Cinema nije bas najsrecnije resenje, ako je povezujes na PC. Ne znam da li su uradili neki kontrolni softver, ali ja sam mogao da pdoesavam na 23” i 30” samo brightness kada je bila povezana na PC, a kod PC-ja kada menjas brightnes ne menja se automatski i kontrast kao kod X-a. Uglavnom, slika nikako nije mogla da se podesi kao na Mac-u.

Poslednja izmena:
prochitao sam negde te gluposti oko firmware-a... bash se grozim tih nelogichnih pricha vezanih za hardware... kapiram da sam uzeo taj monitor da ne bi imao nikakvih problema.. ali eto uzeo sm CD i na njega kachim apple laptop-ove.. za sada.. kad uzmem mac pro ostace opet taj monitor..

i onda mi je uleteo xbox 360 u zhivot i ponovo se rodio osecaj koji sam imao 1996-e uz PlayStation... ali nedostatak motiva da qpim HD TV od 1000 evra samo zbog konzole me naterao da se bavim ovom prichom o kachenju konzole na monitor...

ostalo je istorija... :)

ajd uzdravlje

Bas bez veze, Apple masine i Microsoft hardware... Ja bih cekao Sony PS3 :)

da se poznajemo znao bi shta mislim o sony-ju kao firmi.. imacu ja ps 3 kad dodje vreme za to... kad budem imao BlueRay rezach pod jedan... a pod dva makar 4 puta brzhi net... oko 20 sati mi treba da bi skinuo jedan dual layer dvd za xbox.... BR DVD bi se skidao dosta vremena :)... i pouchen iskustvom sa PSP-om plashim se da ce hackovanje PS3-a biti znatno komplikovanije i daleko manje elegantno od "sredjivanja" xbox-a... radi mi xbox live sa verbatim edicijom igrica :) neshto ne verujem da ce sve ici tako glatko na ps3... jedva chekam da se reshe neka pitanja vezana za taj ps3... mnogo malo ljudi ga ima.. ne ochekujem skoro neka rastavljanja i cheprkanja...

dok informacije ne isplivaju ja cu se zezati sa ovime... lepo mi je ali nisam u ekstazi... jednostavno MS je.. ima dosta glupih momenata.. od izgleda i funkcionalnosti pa na dalje...

ON TOPIC
a ako nekog zanima... konvertore koje ja trazhim su imali u bg elektroniku u bulevaru i u josh jednoj prodavnici koja se nalazi u resavskoj.. zaboravih ime... uglavom obskurni [zhenski DVI na jednom kraju, a zhenski VGA na drugom] konvertor je 350 din.. naravno niko ga vishe nema.. i ne mozhe da se poruchi.. blah blah.. bem ti zemlju... etc... potraga se nastavlja...

I'm afraid a simple adapter is not going to work for you. The new Apple Cinema Displays are Digital Input only. All DVI ports are not the same: some carry Digital and/or analog (DVI-I), some carry ONLY Digital (DVI-D). For example the DVI port on a Mac mini is DVI-I: it can be connected to LCD monitor through the DVI connection directly, OR it can use a simple adapter to connect to an Analog CRT monitor.

The new Apple Cinema Displays have a DVI-D input. They can only take a Digital signal. This is bad news because right now your XBox 360 can only output Analog signals: VGA, component, composite, s-video. In order to connect your Xbox 360 to your Apple display you will need a device that will convert, not just simply adapt, the signal from analog to digital DVI-D. These can be very expensive. The cheapest one I have seen is the Nyeco NCP-261D VGA/Component to DVI video converter. MSRP is $299 USD, but I have seen it in a few places for $189 USD.

http://www.digitalconnection.com/Pro...deo/dcp261.ASP

The good news: Microsoft has announced that they will be releasing a Digital HDMI cable for the XBox 360. Some believe this could happen as soon as 11/22/06 (2 days from now). With this cable, you will probably be able to use a DVI-D to HDMI adapter (a simple connector adapter) to connect your XBox 360 to your Apple Cinema Display. I hope this all made sense.

Peace.

17. Does the Xbox 360 support DVI or HDMI?

At the moment, Microsoft does not plan to offer a DVI or HDMI pack,
but it may be available in the future. Todd Holmdahl, Corporate Vice
President of the Xbox Product Group at Microsoft, elaborated, "We're
poised to hit the sweet spot of the HD market at launch and as the
market matures, we will provide an HDMI for our customers when it
makes sense. The reality is, you don't need HDMI for HD gaming."

19. Is there any way to play Xbox 360 games through a large HD screen
(Apple) which only has a DVI connector? I heard Microsoft may release
a DVI cable. Will this be ready for launch?

Since there is no Xbox 360 cable with DVI or HDMI output, you'll need
a VGA to DVI adapter if you want to connect via a DVI input.

itd itd... ovim se moja misija zavrshava... jednostavno nema jeftinog nachina da zaigram xbox 360 na cinema display-u... na kraju cu kupiti neki HD TV...

poz

edit:
RTFM :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno