Šta je novo?

x850 problemi

Wulfgar

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
319
Prijatelj iz amerike mi je na poklon poslao jednu x850 grafu (ne razume se u racunare, tako da nema blage veze koji model, ali ako se ne varam uzeo je neki pro vivo, sto znaci da ce biti fleshovanja biosa u xt).

Rekli su mu u posti da ce stici za 2-3 dana, ali evo sad je deveti dan i grafe nema 🙁

A onda se ja tupson setim nase carine :zgran:

Grafa kod nas vredi 400-550 evra u zavisnosti kod koga sto znaci da ako me ocarine (a grafa verovatno kasni jer ceka carinski pregled) ima da puknem 100-200 evrica...

Sad, trenutno imam 50 koje sam skupio za novo napajanje, i planirao sam da skupim jos 50 da predjem na sempron, ali ako me ocarine za grafu em nista od napajanja (a nema sanse da je poteram na ovom JNC 230W), em nema leba sledeca 3-4 meseca.

Zna li neko kakva je nasa carina po pitanju tehnicke robe?

Na paketu pise sta je unutra, i stiklirao je da je poklon.

Rasterajte moje strahove ili ih opravdajte, samo pomozite, neizvesnost me ubija :wall:

Mozda neces morati da platis carinu ako roba nestane u transportu za sta su sanse 1:2. A posto je poklon i nema naznacenu cenu moraces da tuzis postu ili carinu ili koga vec da bi nadoknadio stetu. A ako bi ih tuzio tu bi samo advokati videli konkretnu korist. Dakle moli Boga da te na carini oderu a kad sledeci put budes pravio neke planove ukalkulisi i to gde zivis (nije aluzija na Царство Небеско ) .

Poslednja izmena:
otogrunt je napisao(la):
moli Boga da te na carini oderu a kad sledeci put budes pravio neke planove ukalkulisi i to gde zivis.

Па ствар и јесте у томе што нисам правио никакве планове, већ се све десило спонтано, иначе би пакет био осигуран, па не би морао бринути да ће да га дрпе.

Сад ме облива хладан зној...

Ал ће неки поштар да се обрадује :S:

Nazad
Vrh Dno