Šta je novo?

x800xt vs. 7600gs

TeCHNiCS

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
304
obe agp slot

skuplji je x800xt za nekih 30 evra ili dajte jos neku graficku u cenovnom rangu do 120 evra
dajte help neki :)

ATi All-In-Wonder X800XT + daljinski = ~132evra. A i brzi je od 7600GS.

Za te pare nema sanse da se trenutno nadje bolje (a i brze) za AGP...

ok, narucio sam x800xt aiw a sad me zanima kakve chipove ima ova graficka? koliko ns?

koja je razlika u ovoj x800xt aiw i nekoj drugoj npr sapphire koja nije aiw???

tuneru ?

Memorija na njoj bi 99% trebalo da je Samsung 1.6ns, a jezgro R420 (0.13mikrona).

Stock klokovi su 500/500, trebalo bi da ide 520/560 (kao X800XT Platinum Edition) sto se kaze "iz odma' ", a i preko toga.

....A i brzi je od 7600GS.
Za te pare nema sanse da se trenutno nadje bolje (a i brze) za AGP...

Da li je on sigurno bolji od 7600gs ako se ne gleda daljinac i tuner ?

Vidim da u svakoj raspravi u prvi plan izlete ti "bonusi" (tuner i daljinac), ali kako stvari stoje kada se poredi sa drugim karticama cisto kada su u pitanju igre ?

bolji je 7600gs, ali za nijansu. A 7600gs je em skuplji em nije tao fancy :) Treba probati AIW da bi skontao :)

ja sam moju zamenio za x800xl pci-e, momci iz ACS-a su ispali maximalno korektni.

sutra stize novi procesor, a u cetvrtak ploca pa cu da postujem rezultate xl verzije

Da li je on sigurno bolji od 7600gs ako se ne gleda daljinac i tuner ?

Vidim da u svakoj raspravi u prvi plan izlete ti "bonusi" (tuner i daljinac), ali kako stvari stoje kada se poredi sa drugim karticama cisto kada su u pitanju igre ?

Bolji je on u svakom slucaju i bez daljinskog i tjunera, nego to je dodatni argument posto bukvalno dobijas bundlovano lupam... 50 evra "na poklon". Zbog toga tas na vagi svima debelo preteze na Ati stranu, a bez toga su tu negde (mada bi ja i u takvoj varijanti ipak uzeo X800)

Pazi, X800XT je BIO high-end 3D akcelerator, a 7600GS je samo mainstream i to "gornji donji:D segment". Jeste da X800 ne podrzava PS3.0, ali je ipak brzi od 7600GS i nekako mi se cini da igre "malo glatkije" idu, sto bi trebalo da bude zasluga 256-bitne memorijske magistrale. Na stranu sto su vecina X800XT karti bile Built by ATi, a partneri su samo lepili svoje etikete preko. BBA mu dodju najkvalitetnije karte sto se kvaliteta komponenti tice.

U principu jeste X800 malo starija karta, ali ja joj to ne uzimam za zlo posto tera sve igre prilicno dobro. Glavni argument za 7600GS je PS3.0 i nesto manja potrosnja, a brzina je ipak na strani X800XT.

Imas negde ovde moj post na temu x800xl vs. 7600gt u kom sam ostavio link na sajt tomshardware (ne mogu sad da trazim, na shugavoj dial-up konekciji sam, pri kraju vremena) na kom ima interaktivna "karta" performansi. Pogledaj malo i iznenadices se...

Pozdrav

izmedju te dve APSOLUTNO treba uzeti x800. ne znam cemu tolika prica kad je situacija toliko jasna. tjuner i opremu treba posmatrati kao bonus a ne kao nesto sto preteze na radeon stranu...

x800xx su odlicne katice, em su brze od 7600gs, em dobijes pristojan tv tuner i odlican daljinac, i sama kartica mnogo bolje izgleda

U principu jeste X800 malo starija karta, ali ja joj to ne uzimam za zlo posto tera sve igre prilicno dobro. Glavni argument za 7600GS je PS3.0 i nesto manja potrosnja, a brzina je ipak na strani X800XT.
zanimljivo, x800xl ne trazi dodatno napajanje

Igre otprilike idu istom brzinom na ove dve karte,malo je brzi x800,ali opet x800 nema ps3.

E sad na 7600 gs imas :

Image sharpening -izostravanje slike,deluje i na 2d i 3d i ne utice na performanse,meni licno je ovo sjajna stvar,igre mi izgedaju dosta bolje.Na 6600 ovo mi nije dobro delovalo,ali sad na 7600 izgeda dosta bolje.

Gamma corect antialiasing- mod AA koji pegla prelaze boja i nazubljene ivice,skoro da ne utice na performase,tj smanji skor u 3dmarku 2003 mozda za 50-100,a izgleda extra.

Transparent AA - da li ovo ima na x800 ne znam.

Digital Vibrance-Ma kako se mucio na atiju,nisam uspeo da postignem ovaj efekat.

Josh jedna stvar,sa novim driverima nvidia ima mogucnost filtriranja bilo kog video materijala,npr. ja imam u masini 10 bit Leadtek Expert koji ima generalno dobru sliku,ali uvek se primecuje pixelizacija,smetnje,itd.U novom nv Control Panel-u ima tab Video&TV na kome se podesavaju opcije Edge Enhancement,Noise Reduction i Inverse Telecine,za ovu zadnju nisam bas siguran sta radi ,ali poenta je kad ukljucim ove opcije slika sa tjunera postane Drasticno bolja(lici na sliku sa lcd televizora tj. izgube se fleke,smetnje,pikcelizacija.

Ostoja, где може да се купи x800xl aiw за те новце (~132е) да наручим и ја једну?
Да није цена без ПДВ-а?:trust:

Ako ti treba za PCI-E onda je AIW X800XL; a ako uzimaš za AGP, onda je AIW X800XT. XT je brži, a XL se manje greje.

Cene za oba su tu oko 132 evra, možeš ih naći u onom thread-u "ultra dobra ponuda...".

Josh jedna stvar,sa novim driverima nvidia ima mogucnost filtriranja bilo kog video materijala,npr. ja imam u masini 10 bit Leadtek Expert koji ima generalno dobru sliku,ali uvek se primecuje pixelizacija,smetnje,itd.U novom nv Control Panel-u ima tab Video&TV na kome se podesavaju opcije Edge Enhancement,Noise Reduction i Inverse Telecine,za ovu zadnju nisam bas siguran sta radi ,ali poenta je kad ukljucim ove opcije slika sa tjunera postane Drasticno bolja(lici na sliku sa lcd televizora tj. izgube se fleke,smetnje,pikcelizacija.

Probao, nema apsolutno nikakve promene u kvalitetu slike, bar ne na LCD monitoru :(

Ostoja, где може да се купи x800xl aiw за те новце (~132е) да наручим и ја једну?
Да није цена без ПДВ-а?:trust:

Ja sad bio po ploču u novu Gigatron radnju na Vračaru (ex 14. decembra 41) i gledao malo okolo, AIW X800XL je nešto manje od 11000 (109xx), a ako imaš nekog da ti zemi iz pina direktno kao vp kupac (i da se ne ugradi) može za oko 100+pdv.

PS. Ne radim i nemam nikakve veze s navedenom radnjom, samo sam bio pre par sati tamo pa video... a i nije baš 132e. ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno