Šta je novo?

x800GTO,otkljucavanje?

Meni nije jasno gde oni momci s vrha strane vide tako jeftine kartice, kada evo u Imtelu je Club3D-ov X800XL 375€, a u PiN-u je HiS X800GT IcQ II 246€ i pride ga nema na stanju!
Niti jedan od dva zastupnika Sapphirea nema na stanju ni X800XL, a kamoli X850XT!!?

Nedjo je napisao(la):
Meni nije jasno gde oni momci s vrha strane vide tako jeftine kartice, kada evo u Imtelu je Club3D-ov X800XL 375€, a u PiN-u je HiS X800GT IcQ II 246€ i pride ga nema na stanju!
Niti jedan od dva zastupnika Sapphirea nema na stanju ni X800XL, a kamoli X850XT!!?
1. Club3D x800XL ima vise firmi za ~300€, imao je u Imtel-u za 25000 dinara. Sto se tice tvoje cene, ona je sigurno za model sa 512 mb.
2. Sapphire x850xt ima vise firmi za ~330€.
3. His x800GT je u PC Project-u ~220€.

Cene su preuzete sa PC Berze i sa cenovnika firmi. Naravno, nisam zvao doticne za stanje, nego samo kazem sta pise u zvanicnim cenovnicima.

Pozdrav.

Sa PCBerze? onda OK!
Ja moje podatke vadim sa zvanicnih lager lista uvoznika, a te liste kazu da nema Sapphirea X850XT, a koliko mi je poznato uvoznici nisu ni uvozili ovaj model, prema tome uzimati tu informaciju zdravo za gotovo je... pa, nezdravo

Poslednja izmena:
Verovatno, samo ja te "lager liste" ne posedujem, pa odakle da ti nadjem cene? Inace cena za Club3D x800XL je proverena, zvao sam ih.

Poslednja izmena:
Svakako se moze reci da je Connect3D X800 GTO odlican izbor kad se ima u vidu
skoro 100% garanacija za uspjeh odkljucavanja dodatnih pipeline'a i atraktivna cijena.

Sto je mene samo smetalo je cinjenica da kartica nema 1.6ns memoriju nego iskljucivo 2.0ns zato sam trazio alternativno resenje za Sapphire GTO² koji mi je malo preskup i pronasao sam sledece:

HIS Excalibur Radeon X800 GTO IceQ II Turbo

Karta isto kao Sapphire GTO² bazira na R480 chipu i takodje ima 1.6ns memoriju stim sto ima bolje hladjenje od Sapphire i uz to je i 30 Evra jeftinija.

Odlucio sam da je testiram i odradim Bios Mod na X850 PE ali o tome vise kad mi bude stigla.

Poz....

monteboy je napisao(la):
Sto je mene samo smetalo je cinjenica da kartica nema 1.6ns memoriju nego iskljucivo 2.0ns zato sam trazio alternativno resenje za Sapphire GTO² koji mi je malo preskup i pronasao sam sledece:

HIS Excalibur Radeon X800 GTO IceQ II Turbo

Karta isto kao Sapphire GTO² bazira na R480 chipu i takodje ima 1.6ns memoriju stim sto ima bolje hladjenje od Sapphire i uz to je i 30 Evra jeftinija.

Odlucio sam da je testiram i odradim Bios Mod na X850 PE ali o tome vise kad mi bude stigla.

Poz....
Ajde pa javi da li ti je uspeo mod,takodje planiram da pazarim his-ov model...

LiLa je napisao(la):
Ajde pa javi da li ti je uspeo mod,takodje planiram da pazarim his-ov model...

Ovako , ipak sam narucio Sapphire GTO 2 , kao prvo nasao sam je jeftinije tako da razlika bude nekih 15 Evra u odnosu na HIS kao drugo sto je prevagnulo je cinjenica da Sapphire ima dodatni konektor za napajanje dok HIS
nema. A sobzirom da cu da radim i volt modove , dodatna struja nece sigurno skoditi :)

Poz....

A jel neko zna da li moguce otkljucati Club3D x800RX (ima 8 pajpova)
Stize mi danas par komada, pa da znam da li da probam
Mada i ako ne moze sjajna mu je cena :)

igor2 je napisao(la):
A jel neko zna da li moguce otkljucati Club3D x800RX (ima 8 pajpova)
Stize mi danas par komada, pa da znam da li da probam
Mada i ako ne moze sjajna mu je cena :)

Ne muci se, nema se tu sta otkljucati....

E sad, kartica pustena u pogon, prijavljuje je kao 800GT. Probacu danas/sutra da otkljucam. Mozda i uspe pa javljam :)

pa na njoj nema zakljuchanih pajpova. tih osam koje imash ujedno su i jedini na karti

Ljudi ocigledno ne kapiraju da je samo Connect3D X800GTO i Sapphire X800GTO^2 moguce otkljkucavati!
Evo kroz ruke mi je prosla masa GTO-ova (maltene svi na rtzistu) i samo su gore navedene kartice otkljucavable ;)

nedjo ja neshto ne videh neku od ove dve kod domacih firmi u cenovnicima. znash li gde ih ima u maloprodaji i po kojim cenama?

imam ponudu da kupim SAPPHIRE ATI Radeon X800 GTO Fireblade za nekih 200e zanima me dal se kartica moze otkljucati i jel imao neko iskustva sa njom ili slicnima?

Mali update sa Techpowerup-a kaze da je izgleda gotovo sa otkljucavanjem Connect3D X800 GTO. Pocevsi od Decembra se preslo sa "retko koji nece" na "retko koji hoce" da se otkljuca :(
Ostao je samo jos Sapphire GTO2 sa 100% success rate-om, ali i sa smanjenom cenom. U USA moze da se uzme za 205$, sto je dobar dil, jelte, ali za onog koji moze da je poruci :(

Dakle skine se AtiTool i pokrene se. Drzi se shift i udje se u sekciju overclocking.
Dve pozicije su najbitni i jedine bitne:
1. CONFIF_DIE_FUSES
2. CONFIG_SUBSTRATE_CONFIG

Za poziciju 1. -> na cetvrtom mestu unazad kad se cita mora da bude slovo 'f'
Za poziciju 2. -> na poslednjem mestu mora da bude slovo 'f'

Imajte ne umu da ovako otkljucana karta ume da pocne da brljavi posle odredjenog vremena. Dakle, oprez onima koji kupuju polovne i za razmisljanje onima koje svoje zele da otkljucaju. Ja mislim da cost/benefit i nije vredan rizika.

Nijedna otključana GTO karta za koju sam čuo nije brljavila posle određenog vremena. Sve koje su imale F na svojim mestima, radile su ok.

Broz je napisao(la):
Imajte ne umu da ovako otkljucana karta ume da pocne da brljavi posle odredjenog vremena. Dakle, oprez onima koji kupuju polovne i za razmisljanje onima koje svoje zele da otkljucaju. Ja mislim da cost/benefit i nije vredan rizika.
Cekaj, jel ti ovo pouzdano znas ili nicim izazvano shiris FUD?

Ono sto ja mogu da ti kazem sa sigurnoscu jeste da nema rizika za kartice koje se sigurno otkljucavaju, jer verovao ili ne proizvodjaci su ih i napravili da se otkljucavaju!
Sapphire se odvalio od prodaje, a TUL je odlucjio da ubaci u ponudu GTO 16 model koji je, takoreci, fabricki otkljucan.
Ono sto se dogadja jeste da preko "otkljucanih" GTO-ova ATI drzi balans GS-u, a s druge strane ne snizava cenu XL-u (u koga se zapravo GTO pretvori kada se otkljuca).

Jedini objektivan poziv na oprez moze biti nezajazljivim overklokerima, koji pride ni neznaju sta i kako treba da rade, pa eventualno moguda spale karticu,a li to se moze desiti i u slucaju neotkljucavanja!

Nedjo je napisao(la):
Cekaj, jel ti ovo pouzdano znas ili nicim izazvano shiris FUD?

Znam isto pouzdano koliko i ti znas, znaci na internetu sam nailazio na takve price. Posto je nemoguce utvrditi pravi ili dominantni uzrok kad dodje do toga onda neka ostane na tome da: neki nisu imali srece, neki su preterali sa OCom a negde je i Ati u pravu kad kaze da se time znacajno smanjuje zivotni vek kartice...

Broz je napisao(la):
Znam isto pouzdano koliko i ti znas...
Na Interentu ima svakojakih prica! Ja pricam stvari koje sam direktno saznao od ljudi iz ATI-ja i njegovih najblizih partnera koji prave GTO kartice!

ma nevezano za gto karte ja kontam da je uopshte otkljuchavanje bezopasan proces. ako radi chim se otkljucha, radice koliko i neotkljuchana (mislim vremenski, tj dok neshto drugo na njoj ne otkaze) ? samo otkljuchavanje ne prekorachuje neke deklarisane vrednosti. odnosno nije isto kao o/c gde se ipak gpu ili mem tera preko svojih limita za koje je deklarisan (ne kazem da ne moze ali...). jedan isti gpu je identichan bilo na njemu 12 ili otkljuchanih, lupam, svih 16 pajpova.

Nedjo je napisao(la):
Na Interentu ima svakojakih prica! Ja pricam stvari koje sam direktno saznao od ljudi iz ATI-ja i njegovih najblizih partnera koji prave GTO kartice!

Kakve to veze ima sa ljudima iz Atija i njihovim bliskim partnerima? Ja govorim o ogromnoj populaciji ljudi koji imaju te kartice i koji su otkljucavali te kartice.
Ako neko napise da je posle 3 meseca poceo da dobija artifakte i sneg po ekranu ne vidim razlog zasto bi lagao. Uostalom, ponavljam, sam Ati kaze da to skracuje vek i da nije njihova preporuka da se to radi.
Ajde da vise ne gubimo vreme i trosimo prostor. Kome radi neka je sa srecom i neka potraje sto duze i kraj price...

Khm...dakle Sapphire Gto2 se u 100% slucajeva otkljucava na x850xt pe?

U PE svakako ne. Tu ti treba i srece sa primerkom i mozda i bolji cooler od ovog koji stize sa GTO2. Sto se tice otkljucavanja u X850XT, jos nisam naisao na negativna iskustva korisnika. Ne znam koliko ce ga jos biti u USA da se nadje, ali je za te pare svakako best-buy.

Nazad
Vrh Dno