Šta je novo?

x700 ili x1300pro

klark

Čuven
Učlanjen(a)
06.12.2002
Poena
619
Sta da uzmem Asus Extreme AX700 256MB silencer ili Gigabyte X1300Pro 256MB silent-pipe. Obe karte kostaju malo vise od 100 eura, PCIe je u pitanju.
Ako neko ima neki drugi pametan predlog sta da uzmem za te pare neka predlozi,. Ja se ponekad igram ali mi je najbitnije da mi racunar bude tih zato sam uzeo u razmatranje gore navedene kartice.

Znam da ima x1300pro moze da se nadje i za manje od 100 ali one nemaju pasivno hladjenje a to mi je bitno... samo da mi ne vriste ventilatori :)

Čisto da se čovek ne zaleti bezveze, x700 pro na 500/550 izvlači nešto sitno preko 4000 3dmarka 05 na mojoj mašini. U kom rangu je x1300 u toj priči, odnosno x700?

Rekao bih da u svim tim varijantama neki deo razmišljanja ipak postoji. Ako su obe karte besprekorno tihe, treba da uzme bržu.

X1300Pro je brza od X700 i ima Shader Model 3.0 podrshku, a i cene su im slicne, tako da... Nema razmishljanja, X1300Pro je bolji izbor od X700!!!

slazem se, a verovatno se i manje greje...

Ma 100%, kad malo bolje razmislim mozda ima dobar primerak :d

Sam Fisher je napisao(la):
Mnogo je kume. :wave:

gx-x je napisao(la):
:zgran: da nije mark 03 u pitanju ?

my.php

Mislim stvarno ste neozbiljni narode. Karta ima 256Mb DDR3 memorije i nije ništa lošija kupovina od 6600GT, a u proseku manje koštaju od GT-a sa 128Mb.

Konačno se pojavila igra gde memorija na karti itekako znači, cepam Oblivion sa large teksturama i uživam.

Evo nakon dosta cimanja uspeo sam da uzmem obe kartice na probu.
x700 je brza ali x1300pro podrzava HDR u oblivionu :) tako da ce biti x1300.
Drugar mi je inace dao na probu i x1600pro ali ona ima ventilator na hladnjaku to cu probati veceras cisto da vidim koliko je to bucno. Na netu vidim da je to brze od ovih gore navedenih kartica i verovatno bih to i uzeo da mi tisina u sobi nije prioritet.
Hvala na savetima

brate

6600gt je u klasi sa x1600pro. x1300 tu nema sta da trazi ma kakav god ti skor u marku 05 napravio, uostalom to sto si postovao mi nista ne znaci, sto se mene tice to si mogao napraviti i sa 6600gt, daj screenshot gde se vidi ceo 3dmark

edit: izvinjavam se, mislio sam da si pricao o x1300, vidim da je x700 u pitanju, onda nista. To je skroz drugacija karta.

Poslednja izmena:
klark je napisao(la):
Evo nakon dosta cimanja uspeo sam da uzmem obe kartice na probu.
x700 je brza ali x1300pro podrzava HDR u oblivionu :) tako da ce biti x1300.
Drugar mi je inace dao na probu i x1600pro ali ona ima ventilator na hladnjaku to cu probati veceras cisto da vidim koliko je to bucno. Na netu vidim da je to brze od ovih gore navedenih kartica i verovatno bih to i uzeo da mi tisina u sobi nije prioritet.
Hvala na savetima

Podrzava X1300pro HDR (naravno), ali mislim da ona i nije bash dovoljno jaka da izgura Oblivion (medium detalji, 1024x768) sa HDR-om.

Uostalom, upravo gx-x je postavio odličan konfiguracioni fajl za oblivion gde je HDR gotovo potpuno nepotreban. Posle sam i ja okačio dodatno namunjen fajl, koliko mi moja karta dozvoljava, ublažio svetlosni kontrast, pojačao refleksije vode na maksimum.

Bottomline, više ne vidim prednost HDR-a (ne sumnjam da će biti bitan u budućnosti), ali 1300 ti je u startu osakaćena za performanse, imao HDR ili ne, sa njim možeš da se slikaš.

Rax13 je napisao(la):
Podrzava X1300pro HDR (naravno), ali mislim da ona i nije bash dovoljno jaka da izgura Oblivion (medium detalji, 1024x768) sa HDR-om.

Nema sanse.Ima da sece prilicno.Kod mene ja na tim detaljima,naravno bez HDR bilo oko 20-tak slicica

Nazad
Vrh Dno