Šta je novo?

X48 PCI-Express link width

voodoons

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
379
Prebacio sam graficku iz gornjeg u donji PCI-Express slot da bi onogucio bolje hladjenje nothbridge-a... Dok je VGA bila u gornjem, nisam mogao da uglavim 80mm fan da duva u northbridge a i sama temperatura grafike je podizala temp na northbridge-u..
Kad sam je prebacio, usao u win, pokrenuo CPU-Z imam sta da vidim, PCI-Express link width x8, Max.supported x16
Kako da ga vratim na x16 jer mora da moze?
X48 nudi full CF sa 2x16 linkom tako da sugestije tipa "pa to mora tako..." ne mogu da prodju :smash:

Prebacio sam graficku iz gornjeg u donji PCI-Express slot da bi onogucio bolje hladjenje nothbridge-a... Dok je VGA bila u gornjem, nisam mogao da uglavim 80mm fan da duva u northbridge a i sama temperatura grafike je podizala temp na northbridge-u..
Kad sam je prebacio, usao u win, pokrenuo CPU-Z imam sta da vidim, PCI-Express link width x8, Max.supported x16
Kako da ga vratim na x16 jer mora da moze?
X48 nudi full CF sa 2x16 linkom tako da sugestije tipa "pa to mora tako..." ne mogu da prodju :smash:

vrati sve na def, pa onda vidi kakva je situacija...ako i tako bude 8x, onda update biosa...pa javi kakva je situacija... :D

Poslednja izmena:
vratio sam bios na def, medjutim ostala ista situacija..
ponovo usao u bios, digao klok cpu-a na raniju vrednost, usao u win kad ono odjednom 16x
zasto je bila na x8, djavo ce ga znati..
inace, bios je poslednji koji postoji..

Sigurno negde ima link allocation u BIOS-u.
Doduse, iako sam chipset podrzava 2x16 (i negde jos inace, kao na mojoj ploci), ne znaci da BIOS to dozvoljava - uglavnom se ljudi ne trude da svaka varijacija radi, nego ona koju su oni zamislili - da VGA bude u primarnom slotu :( Ovo mene cesto izludjuje.

nema linka alocation nigde.. Na LT i UT modelima ima ali na DK nema..
sad radi, tako da vise gavobolje nema

Nazad
Vrh Dno