Šta je novo?

X2-The threat Demo

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Predlozio bih da skinete demo gore pomenut sa http://www.gamershell.com/news_BX2TheThreatBRollingDemo.shtml

Naime, pored lepog izgleda :D ima i benchmark koji moze biti veoma interesantan s'obzirom na specifikacije minimuma i optimuma (minimum 1gz+256mb, optimum 1800mhz+128mb graficka+512 mb :eek:)

U slucaju da pokaze dovoljnu skalabilnost mogli biste da ga uvrstite u zvanicne testove.

Pozdrav

Ovo Mora da se vidi :eek:

Bacio sam fajl na skidanje pa cu sutra da ga probam. Nadam se da nisu prazna obecanja oni komentari po net-u.

Evo za zainteresovane dodatni link - direkt: ftp://3dgamers.in-span.net/pub/3dgamers3/games/x2/x2-rollingdemo.exe

cheers

Skinuto probano! Imresivno i predugo! Ima bencmarkovanje da traje citavu vecnost!

Upravo sam prosvrljao po egosoftovom forumu trazeci tehnicke informacije o demou i endzinu.
Nazalost kako stvari stoje demo je prilicno neadekvatan za benchmarking. Prvo dosta ljudi je priojavilo nekonzistentnost rezultata iz merenja u merenje (*udaci su vrteli demo po 20 puta!)
Druga mnogo bitnija stvar egosoftovci ne zele da otkriju koje to tehnologije koristi demo! Neznase dali ima Pixel i Vertex shadera, nezna se tip bumpmappinga, nezna se tehnologija sencenja, nezna se u kom stepenu se koristi multiteksturiranje, a u kom stepenu su pozadine jednoteksturne, koja je velicina tekstura itd. itd. Zbog svega ovoga ne moze se reci sta je to tacno sto bi demo trebalo da zimeri, koji deo grafickog podsistem (bedvith, geometrijsku moc, fillrate...)
Znaci za sada, p[o meni, nista od X2 kao benchmark demoa!
Inace, smatram da je ovakva "tajnovitost" jako stetna, narocito u svetlu skorih dogadjaja sa nvidijin "optimizacijama" Kada se nezna sta se dogadja unutar endzina, ne mozes imati predstavu u kojoj meri i za sta programeri drajvera vrse "optimizacije". Sve ovo na kraju moze da stvori izvestacenu sliku o performansama GPU-a!

Pa evo kod mene sta daje na sledecoj masini:
AMD-1700-B@2230MHz (223FSB), 512MB RAM, 9500NP128 @ gpu-380MHz / mem-324MHz, Catalyst 3.6.

U demou sve na Default, Catalyst na Balanced za glavni klizac (AA i AF su off) (ukljuceno: W-fog Z-fog RangeFog Table(Pixel)Fog VertexFog)
= 91.835 fps

U demou sve na Default, Catalyst na Quality za glavni klizac (AA4x i AF16x) (ukljuceno: W-fog Z-fog RangeFog Table(Pixel)Fog VertexFog)
= 80.669 fps

U demou ukljucene Shadows, Catalyst na Quality za glavni klizac (AA4x i AF16x) (ukljuceno: W-fog Z-fog RangeFog Table(Pixel)Fog VertexFog)
= 39.378 fps !!!

Kakav strasna pad performansi kada se ukljuce Realtime Shadows ali je zato i vizuelno duplo ili troduplo bolje. Sa ukljucenim senkama i AF16x igra je stvarno vizuelno krajnje impresivna.

maxer je napisao(la):
Kakav strasna pad performansi kada se ukljuce Realtime Shadows ali je zato i vizuelno duplo ili troduplo bolje. Sa ukljucenim senkama i AF16x igra je stvarno vizuelno krajnje impresivna.

Vidim da si ga zgustirao. Reci molim te da li je igriv kada ukljucis FSAA i AF ? Inace imamo maltene iste masine.

Inace sto se demoa, tj. benchmarka tiche, Boze moj, ako je tako onda ne mora ici u spisak testova, ali kad zvanicno bude izasla igra i kad se bude stekao jasan pogled na to kako radi na kojim kartama, cini se da je ovo itekako ozbiljan kandidat za kategoriju zahtevnijih benchmaraka...

UPOZORENJE !!!

OVO NIJE DEMO ZA IGRANJE, vec prikaz igre tj. Intro igre (kako ona izgleda i sta otprilike nudi) i Benchmark zasnovan na tom prikazu.

Znaci narode ovde nema igranja !!! :cuss:

Probao ja na 9600pro. Ide odlicno, kada se senke ukljuce opadaju performanse, ali izgleda dosta bolje, jedino mi na par mesta izgledaju te senke malo vestacke, ali generalno je odlicno. Sa senkama je framerate tu nesto preko 30fps, ali zna da ode i preko 70fps ponekad, minimum je 24fps.
Bez senki je preko 50fps konstantno.
Catalyst na quality, bez AA i AF.

DusaN je napisao(la):
...Catalyst na quality, bez AA i AF.

Kad sam ja naveo Catalyst na Quality, mislio sam na "Main Settings" klizac a on podrazumeva (bar kod mene):
- AA 4x
- AF 16x
- Text.Prefer.: High Quality
- Mipmap D.L.: High Quality
- Wait for V.S.: Appl.Preference
- TRUEFORM: Off

Znaci ja sam dobio kao konacan zbir-rezultat testa sa gore pomenutim setovanjima + Real Shadows = 39.378 fps (naj slabiji rezultat je Scene 06: 11.368 fps, naj bolji je Scene 00: 193.718 fps).

Ja sam pod quality mislio samo na one slajdere
- Text.Prefer.: High Quality
- Mipmap D.L.: High Quality

ostalo je

- AA - aplication preference
- AF - aplication preference
- Vsync -always off kao i trueform

OptiPlex je napisao(la):
...Vidim da si ga zgustirao. Reci molim te da li je igriv kada ukljucis FSAA i AF ?...

Posto ovo nije (nazalost) igriv demo, moje misljenje je na osnovu rezultata bencha da jeste ali bez Real Shadows. Ali drasticno se gubi na vizuelnom dozivljaju jer je sa senkama i AF16x skoro fotorealistican (dobro, malo preterujem ali u odnosu iskljucene ove efekte - skoro da je tako) ali i ekstremno obara performanse.
Da bi bio igriv + kompletan vizuelni ambijent, potrebno je iskljuciti AA (znaci samo Real Shadows + AF16x). Tada je FPS=56.210 fps (prosecan) (najmanji je Scene 06: 18.066 fps ali to je samo tu).

A jel` taj demo moze da se pokrene na masini koja ima Voodoo3 16MB graficku (pci). Ostali zahtevi zadovoljavaju.

@DS9
Tesko, po specifikacijama sa sajta trazi 32mb grafike...

@ostali
Znaci radice opusteno na 4x AA i 8x AF (moj difolt :D)

Ma X2 ima da rula :!:
Jos da nisu otkazali Imperium Galacticu 2 :cuss:

Nazad
Vrh Dno