Šta je novo?

X2 6000 --> Phenom 9600, vredi li update?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Treba da dobijem phenom 9600, BE najverovatnije. Imam X2 6000, pa me zanima da li da zadrzim phenom za sebe kad mi dodje. Prosli su mi neki kroz ruke, nisam imao vremena da se uverim u to koliko su i da li su bolji, na prvu loptu ne deluju nesto jaci od ovog mog. Ako zadrzim phenom to povlaci i cinjenicu da moram da menjam i plocu sto mi je dodatni trosak. Dakle da li da ga uzmem za sebe ili ne...:wave:

...pa masina mi sluzi u vecini slucajeva za to :), ono sto mi je vezano za sljaku je remote, i testiranje nekih web aplikacija na tom remote serveru. Pored toga, klasika, filmovi, muzika, tu i tamo photoshop, office aplikacije itd...

Nema smisla... manje vise od svega sto si naveo, 4 jezgra iskoristice samo photoshop, a tu je zna se - Intel bolje radi.
Phenom je ok ako uzimas sve novo... s'obzirom da mu je dobrano pala cena... ipak sa 6000+ se ne isplati, posebno za igranje.

Ok, manje vise ono sto sam i mislio, hvala na brzim odgovorima.

Sacekaj jedno mesec dana ako bas zelis X4 ,trebalo bi da se pojavi 9850 model(B3 revizija,bez TLB erratum-a,Black Ed. tj otkljucan,2.5Ghz,2Ghz Northbridge,125W).Ovaj CPU bi bio brzi od 6000+ u igrama ako se gledaju def. klokovi,a sudeci po prvim OC rezultatima,moze da ide na 2.9-3Ghz na def. ili blizu def. Vcore-a.
Cena ce biti ista ili niza ceni 9600BE pre pojave ovih novih B3 Phenoma (~185-200e).

Poslednja izmena:
Sacekaj jedno mesec dana ako bas zelis X4 ,trebalo bi da se pojavi 9850 model(Black Ed.,2.5Ghz,2Ghz Nortbridge,125W).Ovaj CPU bi bio brzi od 6000+ ako se gledaju def. klokovi,a sudeci po prvim OC rezultatima,moze da ide na 2.9-3Ghz na def. ili blizu def. Vcore.

Znam za 9850, ali ja ovaj dobijam na kompenz tako da nije bas da mogu da biram. Mozda cu tada i uzeti pomenuti X4, ali opet moram da se smislim i za plocu, jer iskreno nisam pametan koju uzeti...ne trebaju mi 790-ke sa cetiri pci-e slota i slicno, a opet ove sa 780 chipset-om mi deluju dosta nekvalitetno...

Znam za 9850, ali ja ovaj dobijam na kompenz tako da nije bas da mogu da biram. Mozda cu tada i uzeti pomenuti X4, ali opet moram da se smislim i za plocu, jer iskreno nisam pametan koju uzeti...ne trebaju mi 790-ke sa cetiri pci-e slota i slicno, a opet ove sa 780 chipset-om mi deluju dosta nekvalitetno...

Shto 780 nekvalitetan? Mislim da je na istom nivou kao i 690. A ako ti ne treba 790 pa tu je 770 :D
:wave:

Pa deluje mi jeftinije u odnosu na ovu moju ta690g, a i jeste realno gledano losija po izradi...

Vrh Dno