Šta je novo?

x2 550be vs b50

hunder

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2008
Poena
465
posto sam kupio novu igracku rekoh da se malo posavetujem pre nego se upustim u overclock.
prvi problem koji sam primetio kod procesora je u igrama.pojedine igrice znaju tako da zastucaju valjda mu treba da se probudi i uposli :)
ovo sam resio iskljucivanjem auto moda u biosu vezano za mnozilac ali je posle toga postao nestabilan ili sam ja to utripovao.slika se samo zaledi temperatura ne prelazi 65c.ovo se ne desava cesto al se desava tako da neznam sta je?
e sad me zanima koji je stabilan oc na ovom procesoru kad je zakljucan a koji je ka je odkljucan.i koji bi kuler preporucili.da napomenem bio sam srece pa sam dobio b50 na gigabyte ga-ma790x-ud4 f3 ali malisa se greje kao lud sa sve chipsetom.memorija je kingstone 2x1gb 800mhz

Prvo i osnovno pitanje: da li je sve stabilno na default-u?

Zavisi sve od primerka meni je kao 550 stabilan i na 3.9ghz a kao b50 3.6ghz max. Meni se i ne greje nesto specijalno al opet zavisi cime hladis, da bi podigao na 3.6+ treba ti 1.4 pa vise napona a i to zavisi od primerka do primerka, a sa podizanjem voltaze skace i zagrevanje. Na stock kuleru nemoj preko 3.4 da teras, imas jeftinih a solidnih kulera cm tx3,212+, ocz vendetta 2.

Ja imam plocu ga-770t-ud3p bios f5 na njoj i nesto nece da se otkljuca moze li pomoc. Stavim ga na hibrid i na auto. I izadje ono crveno posle toga samo cr ekran kao isbaca neku gresku u win, probao sam da mu malo i dizem voltazu ali ne vredi ni to. Ima li jos netsto da mora da se steluje sem te 2 opcije :-S memorija mi je ocz gold 1333 1.7v pa ako neko moze da mi dublje pojasni sta da uradim i kako. A procesor mi je glat na starijij kanta ploci isao 4.0ghz sve tsetove prolazio i ht na 2200mhz. Pomoc hocu b50 :-(((....

Vrh Dno