Šta je novo?

x2 5000+ vs. x2 5200+

• Začetnik teme Začetnik teme Rizmal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rizmal

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
725
Moja oprema  
Ostale periferije
PS5 Dig + FanatecDD+
Laptop
McBook Pro 15
Tablet
Apple iPad Pro
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ovako imam dilemu.
Ja imam x2 5000+,interesuje me dal bi dobio nesto kupovinom x2 5200+ koji ima duplo veci kes???Koliko je kes vazan kod x2 procesora???

Sta bi dobio a sta bi mogao da izgubim???

razliku izmedju 1Mb i 2Mb ti necesh osetiti, bolje ulozi novac u neshto drugo..

Ne bi dobio nista, dva puta veci kes nema neku ulogu kod AMD procesora. Nego overklokuj malo taj tvoj 5000+, tako ces najvise da dobijes.

Dakle mislite da jee bolje da se ulozi u vise rama,bolji kuler radi OC-a(sto bi svakako doslo na red) i jacu graficku 🙂

Samo sto i dalje ne znam koji kuler da uzmem iako sam mnogo gledao,def kod nas je slab izbor am2 kulera....

Uzmi HyperTX (amd am2 verziju naravno),oko 20e.Sto se tice CPU-a,samo OCuj taj tvoj CPU i uzivaj.Nema razloga da kupujes 5200+,jedino sto bi dobio je mozda nesto veci OC potencijal(max. stabilan klok za ocekivati sa 5200+ sa HyperTX je ~3.3Ghz).

Uzmi HyperTX (amd am2 verziju naravno),oko 20e.Sto se tice CPU-a,samo OCuj taj tvoj CPU i uzivaj.Nema razloga da kupujes 5200+,jedino sto bi dobio je mozda nesto veci OC potencijal(max. stabilan klok za ocekivati sa 5200+ sa HyperTX je ~3.3Ghz).

Izem mu ja taj veci oc potencial samo za 100mhz,nis onda ulazem dalje samo da dodjemm do para jer me letovanje i kupovina ovog kompa ispraznise😀

Da nazalost trenutno imam samo 1gb rama ali veoma uskoro to planiram da dupliram🙂

Da li neko zna gde ima da se kupi ovaj kuler za AM2 posto ja nigde ne mogu da ga nadjem.

Imas u pakomu neki hyper kuler za 2700 koji podrzava am2,a hyper tx koji podrzava am2 nigde ni ja ne mogu da nadjem...

Imas u pakomu neki hyper kuler za 2700 koji podrzava am2,a hyper tx koji podrzava am2 nigde ni ja ne mogu da nadjem...

Kako ne mozes da ga nadjes nigde? Trebalo bi da ih ima dosta. Samo trazi Hyper TX2, on je i za intel i za amd.

...,a AC Freezer64? ... praktički identična zamjena
Njega sam i razmisljao da uzmem ali problem je sto bi na mojoj ploci bio okrenut ventilator vertikalno ,...procitao sam da moze da se zaokrene za 90' ali niko ne govori kako....a i nigde nema novi da se kupi kod nas....

Izgubit ćeš novac definitivno, pitanje da li ćeš išta dobiti.

Razlika u ceni je 350din. Ja sam uzeo 5200+. Ne verujem ni da je dobitak ni gubitak. Jedino mi bilo glupo da za tu razliku u parama uzmem slabije 😉

Razlika u ceni je 350din. Ja sam uzeo 5200+. Ne verujem ni da je dobitak ni gubitak. Jedino mi bilo glupo da za tu razliku u parama uzmem slabije 😉
Ma OK kad uzimas novi proc. Glupo je ne uzeti 5200+ i tu nema dileme. Ali covek vec ima 5000+ tako da posle utapanja svog proca, dosao bi do malo vece razlike u ceni, koja se svakako ne isplati s obzirom na dobitak u performansama.

UPS! Previd. Za tu razliku ne bih ni otvarao kućište.

ja mislim da dobitak u tih dodatnih 1Mb kesha je toliko prividan da je donekle isto da li u startu uzimash 5000+ ili 5200+

ja mislim da dobitak u tih dodatnih 1Mb kesha je toliko prividan da je donekle isto da li u startu uzimash 5000+ ili 5200+

To smo vec zakljucili ,a ja sam odlucio ako si citao postove,cekam neku lovu ovih dana pa idem na memorija x2 ili cak mozda x3 pa ako bude mesta tad i za neeki novi kuler (jaci) ako ne kuler ce da saceka malo kasnije🙂

Nazad
Vrh Dno