Šta je novo?

X-files

Učlanjen(a)
22.08.2002
Poena
619
Kao sto mnogi od vas (ne) znaju, prosle nedelje je Pink prikazao u obliku specijala 3 sata posle ponoci, poslednje 2 epizode serije.
Ono sto mene zanima je kako su vam se svidele i da li je po vama nesto ozbiljnije razjasnjeno ??? Sem sto su koknuli Krajiceka i sto je Molder na kraju poljubio Skali ne vidim sta je vise jasno...Skali kao jure vanzemaljske ubice da ubiju i nju i dete, pa je na kraju poradjaju i mirno odlaze ctp; a svo vreme su gledaoci u zabuni da li su vanzemaljci u stvari stvarno vanzemaljci koji hoce da ubiju Skalino dete jer je ono super-covek, nesto kao novi Hrist koji ce pobediti ET-je, ili je sve sto se odvijalo u seriji bio samo vladin eksperiment, ET ubice su u stvari samo super-vojnici, a Skali treba da bude majka prvom super-vojniku koji ce se roditi prirodnim putem i time stvoriti novu ljudsku rasu...
Kako je vase misljenje o kraju ? Meni se ne dopada nesto posebno i mislim da je blago razocaravajuci kraj jedne sjajne serije, barem u svojoj prvoj polovini emitovanja (dok nije prvo otisao Duhovni, a potom i Andersonova)
Pozdrav

Juce je postojao isti ovakav post, na koji sam odgovorio ali je topic misteriozno nestao.

Seriju Dosije X su trebali da zavrse dok je jos i nesto vredela, dok se nisu upleli u vudu magiju, vampire, mutante, vanzemaljce koji eksperimentisu nad ljudima, vladu koja eksperimentise nad vanzemljcima, religiju, zombi vegetarijance (da, da - postoje i oni u jednoj epizodi) i ostale retromutogene generatore. Postoji par genijalnih epizoda, da budem iskren. Ali preovladjuju one u kojima se ne zna ko pije ko placa. Koliko su samo puta Skali i Molder bili misteriozno bolesni da bi se par epizoda kasnije jos misterioznije izlecili uz par pojavljivanja Pusaca. Glavni problem je hiperprodukcija ili da budem razumljiviji - cedili su suvu drenovinu zarad dolara. Posle vise od 3 godine gledao sam dosije X i cak se i na licima Dejvida i Gilian (ako se ovako cita), dok glume, vidi da im je svega toga preko glave, oseti im se u glasu. Sve se to izlizalo. Pa Skali i posle 10 godina ne veruje u vanzemaljce. Sada ove epizode dosije X-a posmatram kao parodiju na ono sto je serija nekad bila. Trebali su da snime dva serijala i gotovo.

Sta je bilo sa Molderovom sestrom, posto sam gledao par epizoda sa ovom tematikom koje su kontradiktorne? Ovo je vise retoricko pitanje.

Brutalni, to je kraj sedme sezone, tj. sedmog ciklusa. Pink sada reprizira osmu sezonu, a snimljeno je ukupno devet i deveta je definitivno poslednja. Na kraju, dakle, veliko finale serije, Molder se opet pojavljuje pa mu sude pred vojnim sudom i... da ne kvarim drugima koji bas kao i ja nisu gledali... :) Imate sve lepo, sa sadrzajima epizoda na www.thexfiles.com pa procitajte ako vas jako zanima. Ima i preko Kazzaa-e da se nadju epizode iz devete sezone, al' su 200-300 MB, pak me mrzi toliko da skidam... Mene zanima hoce li neka televizija, Pink valjda pre svih, da emituje devetu sezonu, ili mi jedino Kazzaa preostaje? :)

Ja imam 4 sezone na DivX-u The X -Files, pa ako nekome zatreba! ! !

Pozdrav, Cineman

P.S. Uskoro mi stiže i 5 sezona....

Ashley je napisao(la):
Mene zanima hoce li neka televizija, Pink valjda pre svih, da emituje devetu sezonu, ili mi jedino Kazzaa preostaje? :)

Po njihovim najava u toku Oktobra treba da krene sa emitovanjem devete sezone. U stvari izračunaj sam koliko treba vremena da prođe sedma i osma sezona...

Pozdrav, Cineman :wave;

taman za jedno mesec dana da se izvrti 20ak epizoda iz osme sezone...

Ashley je napisao(la):
Meni, meni :) A kako doci do toga kad si u Kaliforniji?
Imaš sreće, živim u Novom Sadu ctp;
California je privremeno, za sada...

Ajd, ako si zainteresovan...

Pozdrav, Cineman

Ashley je napisao(la):
Jakako sam zainteresovan :) Posalji mail kad stignes u NS...
Ja sam već odavno u NS-u, ali problem je u tome što mi nije trenutno ni jedna sezona X-Filesa tu, davao sam nekima da gledaju, pa kada odgledaju vratiće. To bi se trebalo uskoro dogoditi...

Da li je neko zainteresovan za prevođenje prve 4 sezone X-Filesa na DivX-u????

Pozdrav, Cineman

Originally posted by Cineman Ja imam 4 sezone na DivX-u The X -Files, pa ako nekome zatreba! ! !

Jel' to rip sa DVD-a ili neka TV varijanta?

to sto je pink prikazao bilo je finale 8 serijala, vezane dve poslednje epizode, vecina razjasnjenja ce doci u 9 serijalu i to u finalu - jedna dvosatna epizoda, kada se molder vraca u seiju i tim finalom se zavsava "Dosije-X", bar kada je serijsko prikazivanje u pitanju, jer se sledece godine sprema snimanje drugog filma..andersonova je "prisutna"
u celom 9 serijalu, da i to pojasnim..za sve one koji su pazljivo i "zaista" gledali seriju nema mnogo nerazresenih stvari..u 9 serijalu se finaliziraju zapocete "teme" iz prethodnih serijala i ostavlja se prostor za film kao zasebnu celinu..serija je dozivela uspeh pre svega zbog svih tema koje nemaju veze sa vanzemaljcima i zbog sjajne "hemije" izmedju moldera i skali dobro vodjene od strane kreatora serije (bar je to misljenje vecine fanova sirom interneta)..naravno da je centralna tema molderova potraga, vanzemaljci, invazija, ali na vrhu popularnosti se nalaze bas nemitoloske epizode..a i serija je zamisljena tako da objedini sve..PARANORMALNO..uglavnom sve..i to je uspesno postignuto..naravno da svako ima pravo na svoje misljenje, ali bi pre toga trebao sa vecim interesovanjem da se posveti gledanju "Dosuje-a X" i tek nakon toga da izvodi zakljucke..po najavama iz novina, pink pocinje prikazivanje 9 serijala u ponedeljak, 9 septembra..POZDRAV SVIMA!!!

Ma sve su epizode sa DVD-a.
Zbog ogromnog vremena koje sa posvetio da se to sve odradi, nisam baš u mogućnosti svima da delim, ali ko bude želeo da ih ima neka mi se javi na pm. Pa ćemo videti....

P. Cineman

Ashley je napisao(la):
Ima i preko Kazzaa-e da se nadju epizode iz devete sezone, al' su 200-300 MB, pak me mrzi toliko da skidam...

Ajde molim te objasni mi kako funkcioniše skidanje odatle? Koliko sam skapirao usluge sajta se naplaćuju.

Pozdrav svima
Izvinjavam se, bio sam dugo odsutan.
Hvala na klarifikaciji tj. razjasnjenju odredjenih stvari. Sad su mi mnoge stvari jasnije.
Inace kad smo vec kod toga nije pocela (barem ne u ponedeljak) da se emituje nova sezona, jos uvek su to one sto su i prosli put bile prikazivane, konkretno, ona sa indijskim fakirom i sl.
Pozdrav,
Brutalni

to je zez od strane pinka pa onada i novina...nije im prvi put...
ako nastave termin za emitovanje 9 serijala je oktobar...

Vrh Dno