Šta je novo?

X-Fi Xtreme Music

solajam

Slavan
Učlanjen(a)
19.05.2007
Poena
375
Trenutno imam Audigy 2 ZS, dali se isplati uzeti X-Fi Xtreme Music & dali bi boljitak bio uocljiv?

Imam CREATIVE 7.1 zvucnike.

PozZ

Obrati pažnju da Xtreme Music ne radi EAX, za razliku od tvoje trenutne karte. Ako ti je bitno.

Sad više nisam siguran. Brkam xtreme audio i music. Jedna od te dve je gora od one koju već imaš.

da se nadovežem da ne otvaram novi thread, pošto verujem da je ovo milion puta prežvakano.

imam technics pojačalo suv-3 i dva zvučnika od 40-70w na kojima slušam muziku.

hoću da kupim zvučnike microlab x10-d: http://www.microlab.cn/product/speakers/home system/X10 D.htm

koristio bi ih za filmove i za igre, koje baš i ne igram u poslednje vreme, jer nemam vremena, ali kad ih već igram da budu full.

pitanja ima više. prvo, da li da ih povežem na 5.1 zvučnu, ili na integrušu sa p35 gigabyte ploče, pošto bih sa mog pojačala i dalje slušao muziku. sledeće pitanje je, ako ih povežem (microlab) na integrušu sa optičkim kablom, da li bi primetio poboljšanje i koliko. i treće pitanje, koliko mi vredi da kupim x-fi music, pa da ih povežem preko optike, i da batalim pojačalo. Da li bi zvuk bio mnogo bolji nego na SUV-3? Poklonik sam stereo zvuka, još nisam naleteo na 5.1 koji mi odgovara uhu, uvek je nekako neprirodan zvuk, ili previše čist ili metalan, tako da me interesuje koliko bi zvuk bio bolji i što se tiče muzike... ako se setim još nečega pitaću...

edit: ili kada bih povezao suv-3 na x-fi music?

Poslednja izmena:
Igre jedino analogno 5.1 mozes povezati inace preko spdif dobijas samo stereo zvuk. Iz XtremeMusic izvuces coax i povezes zvucnike i koristis tu vezu kada saljes stereo zvuk iz muzike i divx filmova ili kodirani surround iz dvd. A analogne iznlaze povezi tako da kod 5.1 analognog izlaza rear left i right, centar i woofer idu direktno na microlab a front left i right odvezi na audio in na suv-3 pa sa audio-out odvezi na microlab front left i right. U toj varijanti imaces 5.1 za dvd, 5.1 za igrice i 5.1 za muziku ili ako vise volis da ih pustis preko svog sterreo sistema. U principu i vuk sit i ovce na broju 😉

Ako nisi procitao u sledecem postu se ispravo tj. rekao je da vise ni sam ne zna da li je u pitanju Audio ili Music..
Audio preskoci a ako imas kesha uzmi X-Fi.

Ako nisi procitao u sledecem postu se ispravo tj. rekao je da vise ni sam ne zna da li je u pitanju Audio ili Music..

Nisam video, ali nisam to pisao da bih nekoga ispravljao, vec da coveku dam tacan podatak 😉

Solajam, tvoja karta je mnogo bolja od Xtreme Audio, a Xtreme Music je vredna kupovine. Ako ne budes mogao da prelomis, kupi je pa prodaj onu koja ti manje odgovara.

Poslednja izmena:
Igre jedino analogno 5.1 mozes povezati inace preko spdif dobijas samo stereo zvuk. Iz XtremeMusic izvuces coax i povezes zvucnike i koristis tu vezu kada saljes stereo zvuk iz muzike i divx filmova ili kodirani surround iz dvd. A analogne iznlaze povezi tako da kod 5.1 analognog izlaza rear left i right, centar i woofer idu direktno na microlab a front left i right odvezi na audio in na suv-3 pa sa audio-out odvezi na microlab front left i right. U toj varijanti imaces 5.1 za dvd, 5.1 za igrice i 5.1 za muziku ili ako vise volis da ih pustis preko svog sterreo sistema. U principu i vuk sit i ovce na broju 😉

doobroo :S: ... bice sigurno kako si napisao... samo da nadjem tumaca :d

hvala puno!!!

Nazad
Vrh Dno