Šta je novo?

X-Fi xtreame gamer, pomoc u vezi spdif

The_Grunf

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2004
Poena
620
Poz,

Interesuje me jedna stvar u vezi ove kartice jer je trebam dobiti za koji dan. Da li postoji mogucnost da je preko spdif header-a povezem sa grafickom karticom preko koje bih pustao zvuk na tv (HDMI) Kartica ima spdif_IO header pozadi sa 8 pinova (prvi red 5 pinova, drugi 3 pina uz prvi i zadnji prazan). Trenutno mi je integrusa povezana kablicem na spdif ulaz na grafickoj, ali rezultati nisu bas neki jer imam sitorziju niskih tonova (nije do tv-a ili slusalica, kada se prikljuci direktno na komp radi super)

to je ova kartica

http://www.productwiki.com/upload/images/creative_sound_blaster_x_fi_xtremegamer.jpg

pozadi su 2 header-a. Jedan bijeli za HD audio front panel na kucistu, drugi je crn sa vertikalnim pinovima i pise spdif_IO.

svaka pomoc dobrodosla!

Da malo bolje objasnim,

konektor pozadi (crni vertikalni) je u konfiguraciji:

XXXXX
OXXXO (X je pin, O je prazno mjesto)

Nasao sam neke informacije da je raspored na tom konektoru sljedeci:

SGXGV
OXXXO gdje su S - signal, G - uzemljenje, - V 5v napon, X - nekoristeni pinovi (bar za ovo sto meni treba). Da li ima neko da mi potvrdi da mogu spajanjem na S i G dvopinskog spdif kablica na graficku dobiti zvuk kroz hdmi kabl?

zar nije spidf samo dva pina pass trough bar je meni tako za nvidiu

Poslednja izmena od urednika:
O tome i pricam, treba mi lokacija ta dva pina na XtremeGamer kartici.

Poslednja izmena od urednika:
dve zice se koriste za RCA, tri (treci je napon, struja) za opticku vezu.

Evo da kazem sta sam uradio, povezao sam S i G na zvucnoj sa grafickom i sve sljaka, imam HDMI... :)

poz!!!

Vrh Dno