Nov sam na forumu, a evo treba mi jedna mala pomoc i savet, posto sam za elektroniku duduk . Imam gore navedenu karticu, kupljena je polovna. U kompletu je bio i taj ad_ext kabal kojim se povezuje kartica sa spoljnim modulom. Kabal bese sav raskupusan, pa sam ga bacio-misleci da je neki uobicajeni ide kabal. Na obe strane kabla je bio potpuno isti konektor. E sad, posle dva meseca kada sam odlucio da karticu osposobim, vidim da to nije "obican" ide kabal. Kod nas nema da se kupi AD_EXT kabal, u inostranstvu vidim da cena ide i do skoro 20$.
Probao sam sa floppy kablom i vidim da se "korak" poklapa, stim sto je trebalo da od dva kabla napravim kompletnu konekciju. Za prvu (vecu) grupu iglica od 13 do 40 bi isao celi floppy konektor (malo bi ostalo nepopunjeno i na jednoj i na drugoj strani), a za drugu manju grupu iglica od 1 do 10 sam prepravio jos jedan floppy kabal, tako sto sam slomio skoro 2/3 pvc konektora i na jednoj i na drugoj strani kabla i eto i to se uklopilo. Znaci ne bi bili mi ako nesto ne nabudzimo
. Sve je sad spojeno bez ikakvog uvrtanja, znaci klasicno pin to pin.
Pitanje glasi, smem li da sad ja sve ovo stavim nazad u komp ??
hvala
ps: ovo je taj konektor, koji sam ja nadomestio sa dva floppy kabla, prvi lomljeni floppy kabal je utaknut i spaja pinove od 1 do 10, a drugi kabal spaja pinove od 13 do 40, sve je pin to pin. Na fotografiji same kartice je taj deo zaokruzen.
Probao sam sa floppy kablom i vidim da se "korak" poklapa, stim sto je trebalo da od dva kabla napravim kompletnu konekciju. Za prvu (vecu) grupu iglica od 13 do 40 bi isao celi floppy konektor (malo bi ostalo nepopunjeno i na jednoj i na drugoj strani), a za drugu manju grupu iglica od 1 do 10 sam prepravio jos jedan floppy kabal, tako sto sam slomio skoro 2/3 pvc konektora i na jednoj i na drugoj strani kabla i eto i to se uklopilo. Znaci ne bi bili mi ako nesto ne nabudzimo
Pitanje glasi, smem li da sad ja sve ovo stavim nazad u komp ??
hvala
ps: ovo je taj konektor, koji sam ja nadomestio sa dva floppy kabla, prvi lomljeni floppy kabal je utaknut i spaja pinove od 1 do 10, a drugi kabal spaja pinove od 13 do 40, sve je pin to pin. Na fotografiji same kartice je taj deo zaokruzen.
Prilozi
Poslednja izmena: