Šta je novo?

x-fi music (sta? kako?)

munja87

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2005
Poena
319
uzeo sam x-fi music sb0460

imam altec lansing mx5021

molim Vas recite mi kako da izvucem maximum

instalirao sam drajvere SBXF_PCDRV_LB_2_09_0007.exe

i dobio audio console i sad tu ima svasta a ja se stvarno ne razumem :trust:

HVALA

Ja imam tu kartu i mislim da bi i meni bilo potrebno malo objasnjavanja. Ipak, ono osnovno znam, a to je da u console treba namestiti vrstu zvucnika koju imas, tj. da li je 2.0, 2.1, 5.1, itd sistem. Onda izabrati mod rada pod mode tabom. Ako slusas muziku ili gledas film odaberes entertainment mode, ako igras igru, naravno, game mode, i treci audio creation mode, opet, naravno, za rad na audio produkciji.

E sad, ova kartica ima nesto sto se zove X-Fi Crystalizer koji navodno poboljsava zvuk pri slusanju muzike. Tu se moze i podesavati na skali jacina tog efekta.

Takodje, drzim i EAX stalno ukljucenim.

Ostale opcije su mi ili samorazumljive ili nerazumljive ili nepotrebne.

Ranije sam imao Audigy SE, i oseća se razlika u igrama naročito. Mnogo bogatiji zvuk.

x-fi crystalizer drzis na koliko?
eax na koliko?

sta je ono x-fi cmss3d

Nisam se mnogo igrao sa tim opcijama. EAX sam ostavio na defaultu, sto je negde na 80%, a od donjih preseta nisam izabrao nijedan, to je više do afinitita, ali ja ne vidim smisao zašto bi na muziku dodavao te reverb efekte, pošto sa svakim muzika zvuči kao da dolazi iz kante.

Crystalizer je na 50%, nisam primetio neku razliku u zvuku između toga i 100%. U svakom slučaju probaj da experimentišeš dok ne nađeš podešavanja koja će na tvom sistemu biti najbolja.

Inače, ja sam sa karticom dobio samo drajver za Vistu, a pošto koristim XP morao sam da skinem drajver sa neta i našao samo neki koji nema fensi menije koji se vide na ovoj stranici: http://soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=14066#1

Inače, ako neko zna da mi kaže zašto na sajtu Creative nema najnovijih drajvera za ovu karticu koji se mogu naći drugde?

Što se tiče tog CMSS-3D, ta opcija dodaje 3d efekat zvuku u igrama i ima punog smisla samo ako imas bas neki veći sistem zvučnika a ne 2.0, recimo, ili ako koristiš slušalice. Ja iako imam 2.0 zvučnike ipak ga za svaki slučaj koristim uključenog.

Moja podesavanja za xtreme music:
Audio creation mode 4/4.1 speakers ,vise o tome OVDE,post #47

Eax - OFF
24 bit Crystalizer - sredina (50%)
SVM - Enabled (ON)
EQ - OFF

Ali,opet,relativne su "stelke" zavisno do namene (game,slusanje muzike) i kvaliteta zvucnika i pojacala... i opet ukus uvek mesha prste-ko kako voli.

ali mi nemamo ovaj fensi meni

gde to da nabavim?

ali mi nemamo ovaj fensi meni

gde to da nabavim?

To su drajveri sa softverom sa diska.
Mada fancy meni je nebitan,sve osnovne stelke (Eax,SVM,Crystalizer...) imas i u konzoli.
Za taj Altec misim da ti je nebitno to konkretno 4.1 podesavanje,sto sam ja zeleo-2 stereo izlaza.

Poslednja izmena:
X-Fi Crystalizer mozes staviti na 100% bez problema, a isto tako ako tebi lepse zvuci mp3 na manjoj deonici ok, stavi i manje. EAX efekti su simpaticni i simuliraju kao da si u nekoj koncertnoj dvorani ili slicno. Mogu biti off, bitniji su za igrice. SVM ti je neka vrsta normalizacije zvuka koju ja ne koristim jer ako treba biti skakanja u nivoima glasnoce neka ih bude. EQ vec ako zelis da pojacavas srednje, niske ili visoke tonove zavisno od ukusa, a CMSS je 3D zvuk pravljenje stereo signala u 5.1. Za muziku je dobar stereo surround a za filmove stereo xpand.

Nisam se mnogo igrao sa tim opcijama. EAX sam ostavio na defaultu, sto je negde na 80%, a od donjih preseta nisam izabrao nijedan, to je više do afinitita, ali ja ne vidim smisao zašto bi na muziku dodavao te reverb efekte, pošto sa svakim muzika zvuči kao da dolazi iz kante.

Crystalizer je na 50%, nisam primetio neku razliku u zvuku između toga i 100%. U svakom slučaju probaj da experimentišeš dok ne nađeš podešavanja koja će na tvom sistemu biti najbolja.

Inače, ja sam sa karticom dobio samo drajver za Vistu, a pošto koristim XP morao sam da skinem drajver sa neta i našao samo neki koji nema fensi menije koji se vide na ovoj stranici: http://soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=14066#1

Inače, ako neko zna da mi kaže zašto na sajtu Creative nema najnovijih drajvera za ovu karticu koji se mogu naći drugde?

Ja sam skinuo novi drajver za X-fi procesor sa microsoft update-om Mislim da je iz oktobra 2007 .:smoke:

jel bi neko prodao tu karticu ja se ubi trazeci je niko ziv je nema novu a ni polovnu ne mogu da nadjem znaciiiii sanse nema!

Ja čekam već duže vreme da stigne u Imtelu, pa da pazarimo :D

Au, pa u Imtelu ima da se načekaš :) Ne sećam se da su je uopšte dobijali u 2007-oj.

Creative je predstavio dosta X-Fi discontinued proizvoda poput X-FI Platinum i tu jos nekih, tako da mozda neces je ni naci.

Ja sam na audigy 2 samo iz jednog razloga. A to je nepostojanje KX drivera za x-fi.

Nazad
Vrh Dno