Šta je novo?

X-Fi Music problem...

Laki_apa

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2007
Poena
320
Znam da imaju vec ovakve teme,ali nisam bas uspeo da skontam najbolje resenje za moj problem... Pa ako je neko voljan da mi pomogne,sto pre to bolje...posto sam vec i ovako izgubio par godina zivota zbog nerviranja :mad: :d

Imam doticnu muzicku karticu i Genius 5.1 zvucnike...e sad iz zvucnika ide kabl koji se kasnije racva na tri bananice...standardno prednji,zadnji i bas+centralni... prikljucim ja to sve lepo na muzicku...i nikako ne mogu da namestim da mi radi bas i ostali zvucnici... Znam da kod ovih muzickih kartica ne moze da radi centralni zvucnik,ali bas majku mu mora da moze! kad se slusa muzika... Drajveri su najnoviji sa creativ sajta (ne fensi verzija) i to mi nije jasno,pa zar nigde nema da se pritisne TEST i da vidim da li sam uopste dobro ukopcao bananice u muzicku?! :mad:
Naravno stavio sam u podesavanjima da budu 5.1 zvucnici...

Moze li neko da mi objasni lepo od pocetka kako trebaju uopste da stoje bananice u muzickoj i ostala podesavanja u Creativ Audio Consoli...
I da li mogu negde da se skinu drugi drajveri za ovu karticu (neki gde ima glupo TEST dugme!), posto sam uz karticu dobio samo drajvere za Vistu...sto mi je malo cudno...zar ne bi trebalo da idu i za XP? :mad:

Hvala svima unapred! :wave:

Driveri za XP se odavno nisu updatovali pa izgleda da ili misle da su postigli maximum ili da taj OS vise ne zasluzuje paznju. Bez obzira sto sam pristalica Viste to je krajnji bezobrazluk. Ceo centar za podesavanje mozes da instaliras jedino sa diska i nije mi jasno zasto ne dele vise za XP. Probaj negde na netu da nadjes instalacioni disk. U toj varijanti imas i test i sve sto ti je potrebno da bi sve proradilo. Centar se naravno uvek cuje ali pitanje je kako si podesio CMSS.

Znaci ovakva je situacija rade svi zvucnici osim subwoofera,znaci bilo sta da je u pitanju...filmovi,muzika...svi rade osim subwoofera... Da li postoji nacin da mi proradi subwoofer posto je ovo neprihvatljivo...vec sam mislio da vratim karticu da mi zamene jer sam mislio da ova ne salje signal za subwoofer...ali onda kako kazes to nije u pitanju zar ne?!

U CMSS sam pokusao sve da namestim i sve opcije probao i nikako ne radi subwoofer...svi ostali uvek rade,a sub ne... Da li mozda znas neko resenje za ovaj problem?! Jer ovo je zaista frustrirajuce...dati toliko para da mi nesto ne bi radilo... :whip:

Na integrusi su mi radili svi zvucnici sta god radio...slusao muziku,gledao filmove,igrao igre...pa me zanima da li to moze na ovoj muzickoj kartici?

Ne kontam posto kao da ni u igricama ne radi subwoofer!

Pokusacu mozda na nekom torrentu imaju drajveri,a i ako neko ima i raspolozen je da pomogne bio bih zahvalan ako bi mi se javio :)

Prijatelju, stikliraj Enable bass redirection i sw ce ti proraditi.

Prijatelju, stikliraj Enable bass redirection i sw ce ti proraditi.

Vidis ja znam da to trebam da uradim...imam u drugom kompu SB Live karticu gde sam to bez problema uradio,ali kada sam instalirao drajvere (najnovije sa Creative sajta) za ovu karticu (Creative Music) u ovom kompu zacudio sam se jer te opcije nema...ili ja zaista ne mogu to da nadjem?! :wall:

Znaci kontrol panel je onaj obicni (socijalni beli),nije fensi plavi i zaista ne mogu da nadjem tu opciju...ako znas gde se to nalazi molim te reci mi :)

I hvala na pomoci i trudu! :)

Koji OS imas? Ta opcija dobija se kada instaliras X-Fi control centre sa instalacionog diska i imas pod zvucnicima i pod THX opcijom.

E vidis u tome je i problem sto sam dobio samo cd sa drajverima za vistu,a ne i za xp (mozda bih mogao da trazim u prodavnici gde sam kupio,ali verujem da bi mi dali da ide i to...) tako da sam drajvere instalirao sa neta,tj. sa creative sajta sam skinuo...ali tamo ocigledno nema toga...ne znam sta da radim...
OS je XP... (Nadam se da nece biti tih problema kad budem i Vistu instalirao,ali svejedno mora da mi radi i u Xp-u)

Evo bas nadjoh navodno ISO od cd-a pa cu probati to da skinem...mada imaju samo 440 Mb,ali valjda je sve tu... Ako ne bude ni to upalilo skinucu onda ove modovane da vidim da li ce sa tim raditi...

Bice dobro ako je samo to problem i ako treba samo ta opcija da bude bude instalirana i da se stiklira to...nadam se da ce sve raditi... Uvek izgubim tonu zivaca oko ovakvih stvari..a da ne pricam koliko sam imao problema i sa drajverima i za SB Live...

Hvala svima na pomoci! Nadam se da ce nesto uroditi plodom :)

Laki, javi šta si uradio, da znam šta da skidam ;)

Trenutno skidam ove drajvere za koje sam dao link...nadam se da ce oni resiti problem :)
U svakom slucaju javljam ishod desavanja :d i sve sta sam radio :d

Jedno je driver a drugo instalacioni disk sa svim softwerom, samo kada instaliras posle disk destikliraj drivere jer verovanto vec imas novije. Koristim Vistu pa ne mogu reci kako sada stoje stvari na XP.

Pa imam najnovije drajvere...bar bi trebali biti :d Ok,uradicu tako kao sto si rekao,hvala...javljam sta je bilo... (downloading... :d)

Imas sasvim ok sistem, zasto nisi na Visti 64? Nemoj samo da kazes da nesto ne radi na njoj kada sve radi super i ima podrske za sve ;)

Kad smo vec otisli malo u off topic... Pa odvojio sam 60Gb na hardu za Vistu 64 i cekao sam da mi stigne muzicka da ne bih posle imao problema sa drajverima...polako skidam softver i drajvere za Vistu 64 (ako imas neki dobar sajt sa narodnim softverom slobodno mi posalji na pp :)) ,pa cu je verovatno i instalirati ove nedelje... Jedino jos da skontam fazon kako da se napravi dual boot (video sam da ima vec par tema o tome,pa valjda su nesto resili tamo) na istom hard disku...
Jedino ne znam da li ima veze koju Vistu 64 instaliram?! I bojim se da kad je instaliram da cu onda morati jos 2Gb rama da kupim :d

I da...skinuh drajvere i prateci softver za muzicku pa evo instaliram i javljam kako je proslo :wave:

Jedino kod najnovijih igara vise rama dosta znaci. To da ti za Vistu64 treba 4GB je jedino ako zelis da igras Gothic3, Witcher, Oblivion etc. Mada se meni i Crysis duplo brze startovao i lepse radio nego kod drugara koji ima Q6600, 8800GTX i 2GB na Visti 64.
I kako je prosao instal zvucne?

Isti problem, kupio sam danas X-Fi Xtreme Music, dobio samo driver za Vistu koju ne bih da instaliram ako baš ne moram, a drajver koji sam za XP skinuo sa Creative sajta ne sadrži taj Control Center preko koga bi trebao da se uključi Bass Redirection.

Zasto ste toliko skepticni za Vistu? Ti kazes ne bi ako ne moras, a ista prica kao 98>XP. Bez uvrede ali "narodna" verzija zar ne? Sa SP1 veruj mi da radi extra. A sto se tice rama Vista drzi ram ako ugasis neki program za slucaj da ga zelis opet i pali ga istovremeno, u slucaju da ti treba jos rama oslobadja ga takoda price poput trazi ne znam koliko nisu tacne.

E ovako...instalirao sam onaj softver za koji sam dao link i sve je tamo (onaj fensi meni i imaju sva moguca podesavanja)! Sve radi super... kada sam instalirao jedino sam otkacio opciju da ne instalira drajvere zato sto sam imao najnovije sa neta :)
Znaci svi koji nisu dobili cd mogu da skinu sa onog linka i sve ce raditi (bar bi trebalo,ali uvek postoje izuzetci...),da ne bude zabune taj fajl je oko 440Mb,ali kad se raspakuje bude oko 650Mb...

@gvlada
Pa samo nove igrice i igram...za sta bih drugo i kupio ovakvu masinu :d
Zato i kazem da cu verovatno doci u iskusenje da kupim jos 2Gb rama... :(

Izvinite sto nisam odmah odgovorio,nisam stigao...a znam kako je to kad se ceka resenje za neki problema :S:

Vistu instaliram cim stignem pa cu onda moci i neke utiske da prenesem...

I jos nesto...odmah sam primetio razliku u zvuku na extreme music i integrusi...pa cak i na Genius-u...stvarno je velika razlika... prosto milina :,,: ;)

Hvala svima na trudu i pomoci! :wave: :)

Hvala na odgovoru, skinuću taj 440MB pa ću instalirati.

Što se Viste tiče... Videću, možda je i instaliram uskoro.

Skinuo sam jos jedan ISO sa torrenta,pa ako nekome ne bude radilo ono sto sam vec postavio nek se javi pa neka pokusa sa ovim torrentom...koliko vidim u ovom ISO sa torrenta je napravljena neka modifikacija sa Vista drajvera i softvera...prepravljeni su za XP...nisam isprobao! :wave:

Ma, ako ovo tebi radi kako treba radiće i meni...

Inače, zvuk sa ovom karticom je :zgran: :zgran: Ne mogu da verujem kolika razlika...

Inače, zvuk sa ovom karticom je :zgran: :zgran: Ne mogu da verujem kolika razlika...

Hehe najveci fazon je sto sada kada pojacam zvucnike na isti nivo kao na staroj kartici na xtreme music je duplo jaci zvuk! Tako da komsije sad definitivno nisu srecne :D

I kada sam ukljucio BioShock raspametio sam se (ukljucio sam ProLogic u igri...nisam siguran da li treba da bude to ukljuceno,pa ako neko zna...) uglavnom...bolesno je da se cuje cak na razlicitim zvucnicima koju ruku u igri koristim...perverzija :d

Kada igras Bioshock ukljuci 5.1 ako imas 5.1 zvucnike PL ti koristi ako saljes stereo zvuk na PL uredjaj.

Stereo ti je poznato sta je, 2 razlicita kanala. Kod PL emitovanja ima vise informacija u stereo kanalima da bi PL decoder mogao da nesto posalje na centar i rear kanale. Surround se obicno smatra samo prednji i rear kanali bez centra, a 5.1 (7.1) vec ti samo ime govori.

Stereo ti je poznato sta je, 2 razlicita kanala. Kod PL emitovanja ima vise informacija u stereo kanalima da bi PL decoder mogao da nesto posalje na centar i rear kanale. Surround se obicno smatra samo prednji i rear kanali bez centra, a 5.1 (7.1) vec ti samo ime govori.

Heh dobro na greskama se uci :d I bio sam stavio 5.1,pa htedoh da vidi sta je taj PL...ocigledno pogresih :d

A kakvi su to problemi sa pucketanjem kod ove muzicke kartice (procitah u drugom topicu)? I koje je resenje za to?

Pucketanje je bilo vezano uglavnom za NForce chipsetove, latencije na ploci, driveri etc. Danas se retko ko zali.

Pitam zato sto sam primetio danas da kada sam pustio neki zvuk (muzika,film,igra...nebitno) culo se kao da pucka nesto...restartujem komp i dalje tako... Ugasim upalim i sve je opet kako treba...taman sam bio instalirao neke update-e za xp,pa moguce da je to bio neki problem...a bas steta sto ove kartice tako znaju da zadaju probleme...kad se setim sta sam sve morao da radim sa SB Live 5.1 da bi radila normalno...ehhh

Samo da ne pocnu problemi i sa ovom X-Fi...

Nego javljajte ljudi jel i vama radi sad sa ovim softverom :wave:

Nazad
Vrh Dno