Šta je novo?

X-Fi eXtrme Audio...Eax???

mcobi

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2007
Poena
301
Pozdrav svima, interesuje me da li neko ima navedenu zvucnu (X-Fi eXtrme Audio)...
buni me jedna stvar pa bih voleo da mi je neko razjasni...Da li ova kartica podrzava Eax i ako ga podrzava, koji??? Posto na sajtu proizvodjaca nista ne pise u vezi Eax-a...
Hvala unapred i pozdrav svima:)

Poslednja izmena:
Extreme Audio NE podrzava EAX, i samim ti je losa kupovina! Jedino sto je kod nje dobro je ta cena od oko 50 evra. Inace, ako hoces EAX, preporuka ti je ExtremeMusic, mozes da je nadjes za 90 evra u bulk pakovanju.

Pazi sad: imam januarski Digital i tamo pise da X-Fi XtremeAudio PODRZAVA EAX 3.0 !!! tako da ne znam sta je the real truth. Trk opet na Creative sajt, forume ili Digital sajt pa ih priupitaj ( ako imaju takvu mogucnost na sajtu)....

Koji je krs ta kartica ako nisu ubacili podrsku za eax. Cak i u slucaju da ima eax3. Recimo, moj audigy 2 VALUE podrzava eax4...

a hteo sam da je kupim........

Poslednja izmena:
Pazi sad: imam januarski Digital i tamo pise da X-Fi XtremeAudio PODRZAVA EAX 3.0 !!! tako da ne znam sta je the real truth. Trk opet na Creative sajt, forume ili Digital sajt pa ih priupitaj ( ako imaju takvu mogucnost na sajtu)....

X-fi Extreme Audio ne podrzava EAX i tacka. Taj digital se nesto grdno zeznuo.
Evo i linka sa creativovog sajta, nigde ne pise da podrzava EAX, kao sto lepo pise u slucaju sa drugim njihovim kartama.

http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=15855

Moguce da i podrzava EAX 3 ko zna !!!
Bolja ti je varijanta Extreme Gamer ili Music koje podrzavaju EAX 5 !!!

Koliko je dotična X-Fi Audio bolja od integrisanog Realtec-a na Gigabyte DS4 recimo...? Jel se primeti razlika u slušanju MP3-a recimo?

Prednji zvučnici Altec ATP3 a zadnji SONY mini linija :)

Razmišljam da je kupim (nije skupa 50€) ali čisto da čujem utiske...

Koliko je dotična X-Fi Audio bolja od integrisanog Realtec-a na Gigabyte DS4 recimo...? Jel se primeti razlika u slušanju MP3-a recimo?

Prednji zvučnici Altec ATP3 a zadnji SONY mini linija :)

Razmišljam da je kupim (nije skupa 50€) ali čisto da čujem utiske...

Zar ima smisla porediti sa integrisanom zvucnom kartom?

Dobro dobro ubedili ste me! :D Sutra idem u kupovinu! :D

E sad jel ima drajvera za dotičnu (X-Fi eXtreme Audio) za Vistu 64bit koju planiram da instaliram ovih dana... ?
Ja na Creativu videh samo za 32bit i to betu... :(

valjda nisam stigao prekasno... razmisli o kupovini Xtreme Audio...vise je nego sumnjivo da li ova kartica uopste pripada X-Fi seriji kartica. Izbacena je u drugom talasu kao najjeftiniji model, ali je moguce da je samo nabudzeni Audigy. ne koristi iste drajvere kao ostale X-Fi kartice i sistem je ne prepoznaje kao `X-Fi capable hardware`. pazi sta kupujes!

...vise je nego sumnjivo da li ova kartica uopste pripada X-Fi seriji kartica. Izbacena je u drugom talasu kao najjeftiniji model, ali je moguce da je samo nabudzeni Audigy. ne koristi iste drajvere kao ostale X-Fi kartice i sistem je ne prepoznaje kao `X-Fi capable hardware`. pazi sta kupujes!

E bogami slazem se! Citajuci ovih dana neke strane forume, na vise mesta sam naleteo na opise jako cudnog ponasanja doticne kartice kada radi pod Vistom, a i to samo kada Vista uopste uspe da je vidi ili prepozna kao zvucnu karticu (!), tako da je i to samo jos jedan pokazatelj da sa tim modelom bas i nije sve kako treba... A i to, da koristi set apsolutno drugacijih drajvera naspram ovih drugih (kao Xtreme Audio, Xtreme Game itd.) meni uliva dodatno nepoverenje prema tom modelu.... tako da se svakako treba ozbiljno zapitati da li to treba/vredi uzimati.....

Ripper kupio i prezadovoljan onim što je dobio za 42€ :) Zvuk mnogo bolji od 965P integruše i mnogo bolje pozicioniran...to je sve što sam i tražio! X-Fi Crystalizer efekat mi je simpatičan...i takoo... :)
Možda su ostali modeli X-Fi serije drastično bolji ali ja sam prezadovoljan i sa ovim...

P.S. Kako nema EAX ako ja u igrama mogu da izaberem EAX5 za zvuk a ranije sam mogao EAX2 u istim tim igrama? (mada mi dotični nije bitan i iskreno - ne znam ni čemu služi... :) )

Ripper kupio i prezadovoljan onim što je dobio za 42€ :) Zvuk mnogo bolji od 965P integruše i mnogo bolje pozicioniran...to je sve što sam i tražio! X-Fi Crystalizer efekat mi je simpatičan...i takoo... :)
Možda su ostali modeli X-Fi serije drastično bolji ali ja sam prezadovoljan i sa ovim...

P.S. Kako nema EAX ako ja u igrama mogu da izaberem EAX5 za zvuk a ranije sam mogao EAX2 u istim tim igrama? (mada mi dotični nije bitan i iskreno - ne znam ni čemu služi... :) )

niko nije rekao da nije dobra kartica, pogotovo za te pare, samo da je sumnjivo koja je to kartica uopste. ali, ako dobro radi i ima zvuk koji tebi odgovara, najmanje je bitno koja je, pa makar i Audigy SE.
i SIGURNO ne podrzava taj standard!

Ja mogu i na ovom realtek-u da odaberem EAX, cak i EAX2 (npr u COD2), i radi.

Da,creative prodaje licencu za eax 1 i eax 2.To vecina kodeka ima ali,to sve procesor radi.
.Skoro pazarih Aydigy ES koji ima hardwersku acc za eax 1,2,3,(i kroz mod eax 4)i sta god izberem zauzece cpu-a je relativno malo u tome je razlika.I naleteo sam na izjave da realtekova eax implementacija ne emulira eax kompleno,sad da li je tacno ne znam.

Ma ja ne osecam zauzece procesora, jer mi e6300 radi na 2.94ghz 24/7...melje sve.

Pre par dana sam pazario x-fi music (dvoumio sam se izmedju nje i x-fi audio), ako vam sb potreban za slusanje mp3, 'audio' odlicno radi posao (imao sam priliku da cujem)...odluka je pala na 'music', iskljucivo zbog veoooma povoljne cene.

Pre par dana sam pazario x-fi music (dvoumio sam se izmedju nje i x-fi audio), ako vam sb potreban za slusanje mp3, 'audio' odlicno radi posao (imao sam priliku da cujem)...odluka je pala na 'music', iskljucivo zbog veoooma povoljne cene.

u radnjama je razlika 50 evra, Music je duplo skupnji od Audio. mislis da nema tolike razlike u zvuku? na sajtu kazu da je razlika samo u tome sto preko Audio ne mozes da ripujes muziku u X-Fi kvalitetu, ali su zato Audio napljuvali po forumima...
jel si cuo Xmode karticu? da li je uopste stigla do nas?

u radnjama je razlika 50 evra, Music je duplo skupnji od Audio. mislis da nema tolike razlike u zvuku? na sajtu kazu da je razlika samo u tome sto preko Audio ne mozes da ripujes muziku u X-Fi kvalitetu, ali su zato Audio napljuvali po forumima...
jel si cuo Xmode karticu? da li je uopste stigla do nas?

Tacno je da je razlika oko 50-ak evra, i iskreno mislim da je u pitanju to sto Music ima 3 moda(game,entertaiment i audio creation), a audio je samo 1 deo Music kartice..
U mp3-u ne mozes primetiti razliku, i na nekim slabijim zvucnicima,kao sto recimo mozes da primetis sa integrisanom i sb(ja bar ne primecujem razliku na mojoj kombinaciji), za Xmode nisam cuo..

Moj glas ide musicu ja ga imam pre nje imao sam live 5.1digital poboljsanje nemoze da se opise treba da se cuje audio je ok ali nema midi, 3 moda, pozlacenje kontakte eto zasto je music skuplji ZLATO

ali zvucna vredi svaki evro:p

Vrh Dno