Šta je novo?

X-fi extreme audio restartuje racunar

brkicsudija

Slavan
Učlanjen(a)
17.10.2007
Poena
301
Imam X-fi audio karticu odlicno radi kada slusam mp3 muziku dali je to bsplajer,wmp,ili bilo koji drugi plejer radi,ali na odredjenim plejerima-bs plejer cim pustim bilo koji film odmah restartuje racunar (dok na wmp filmovi rade) ili kad pokrenem igru ali ne svaku restartuje mi racunar ali ako igra nece da radi onda pri svakom startovanju te igre restartuje racunar dok pri ostalim normalno radi,probao sam da povadim sve pci kartice sto imam i da samo zvucna kartica bude na osnovnoj ploci -da menjam pci slotove ali i dalje se javlja isti problem.Imam i na drugoj particiji instaliran sistem i na tom sistemu gde mi je nije kartica instalirana nego koristim integrisanu zvucnu karticu na osnovnoj ploci sve normalno radi.Koristim xp sa servis pakom 2 ,imam originalni cd sto sam dobio uz x-fi karticu,osnovna ploca je abit nf7-s v2.0 ,barton 2500+,1gb memorije,250gb hard disk.

Iz tvog posta ne mogu da zakljucim da li si uopste probao te igre u tom sistemu BEZ X-fi zvucne kartice?

Poslednja izmena:
A zašto uopšte misliš da je zbog zvučne?

Nova verzija (1.00.78) driver-a je (bar meni) tesko sr..e. Jedina verzija koja radi bez problema je ona koja se dobija na disku. Mislim da je u pitanju 1.00.64. Druge dve (1.00.78 i 74) prave probleme sa nekim igrama, plejerima i ostalim cudima. Uglavnom je problem do EAX-a, kog ova kartica hardverski nema, a igre i programi ju svrstavaju u hardware EAX.
Sa novijim driver-ima komp mi se resetuje, zablokira ili se pojavi plavi ekran, kad pokrenem vecinu plejera i igara. Sa starim driver-om funkcionise (skoro) sve super, osim sto se ponekad utripuje, pa nece da radi dok se ne instalira ponovo.
Zakljucak je da su kartica i driver-i krs. :crash:

Odgovor nanomano: da probao sam bez te kartice kada je disejblujem i samo u biosu ukljucim na osnovnoj ploci integrisanu zvucnu karticu sve radi bezprekorno i bs plejer i sve igre.

Odgovor darius lll :Mislim zato sto na drugoj particiji imam isti sistem iste drajvere isto sve samo nije instalirana ta kartica i sve radi.U system/hardware mi nepokazuje upitnik ili crveni iks.

Jedino mi je cudno sto i na najobicniju igru se to desava neka sudoku od 1,5 megabajta znaci nije do graficke a zaboravio sam da kazem da imam nvidia 6600 graficku karticu.

Ako vec nisi, onda probaj da deinstaliras kompletno driver-e, odnosno i onaj kontrolni centar ili kako se vec zove, posto i on zna da zezne stvari, pa ponovo instaliraj sve.

@ typhoon.x skinuo sam drajvere sto si mi ti dao link i radi mi.e restartuje mi racunar kada pustam preko bs playera i ostalo radi.ok.Problem resen,hvala typhoon.x.

Nazad
Vrh Dno