Šta je novo?

x-fi dts & dolby pitanje

ficicaaa

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2008
Poena
380
Dakle imam x-fi extreme music, zanima me kako da podesim da mi yu i sve ostalo svira na svih 5 zvucnika, posto yt svira na svih 5 samo kada idem na game mode u control panelu i vestacki podesim surround, ali tada se rearovi i cuju onako preslabo i cudno..
Znaci koji dekoder ima ne vezano za creative da se skine da pretvara stereo u 5.1 a da radi i woofer i rear i front?
p.s.
U modu audio creation nece da radi woofer uopshte.Imam daniel K 2.5 drajvere a imao sam i pax i isto.Ali kada pustam iz aimp3 na wasapi xfi rade sv, i woofer i rearovi u game modu i cak je iskljucen cmoss 3d isto vazi i za gomplayer :S
Najvise me zanima kako da proradi yt na 5.1?
Hvala

Poslednja izmena:
Traži u podešavanjima, sigurno postoji negde opcija.Ali ne vidim svrhu 5.1 zvuka da koritiš za YT, gde su očajni snimci.

To jeste ali je genocid jos veci da imam 5.1 a da ne radi u 5.1 ne pravi 5.1, neka samo stereo pusti na svih 5 zvucnika.

moraš da isključiš audio creation mode , jer je to bit-matched plejbek muzike . Znači , kako je snimljeno, bit za bit, ako je snimak stereo i ostalo je .

uključi entertainment mode, ili enejbluj auto mode switcher, isključi creative cmss-3d , i upali dts neo6 pc .

naravno, podesi 5,1 izlaz u windows sound setingsu, takodje i u creative kontrol panelu.

Ista podešavanja ponovi i za game mode . Što se tiče audio creation moda, tu nema procesiranja i menjanja zvuka .

CMSS 3D na stereo surround modu ce da mu stereo materijal salje na svih 6 zvucnika kako je i hteo...

uključi entertainment mode, ili enejbluj auto mode switcher, isključi creative cmss-3d , i upali dts neo6 pc
auto mode switcher ni nemam kao opciju kao ni neo 6 :|

Za divno cudno u audio creation modu npr u aimp 3 na wsapi xfi radi na svih 5 zvucnika plus woofer, isto vazi i za gom player, ali yt nikako u audio creation...
Pritom muzika je provereno stereo mp3 u aimpu 3
:S
Ne znam do cega moze da bude?

radi tako, ali kako nece u audio creation mofu jer je to za muziku a muziq bih slusao preko yt ?

Ja taj mod, kao i gejming mod ne koristim. Ne znam uopste u cemu je razlika, jel ti muzika bolje zvuci u tom modu?

Ne znam shta se preporucuje za muziku, koji mod je najbolji, ali koliko ja cujem, audio creation je najbolji ali kao sto rekoh radi samo na aimp3 sto je bolesno.WASAPI stavljen kao output.
na yt audio creation mod rade samo frontovi, cak ni woofer ne radi :|

Poslednja izmena:
Jel ima razlike u kvalitetu zvuka u zavisnosti od moda za slusanje muzike ?

ima bre . audio creation služi za usnimavanje zvuka ili za puštanje u stereo modu , bit za bit , bez upmixovanja (2.0 na 5.1 )i bez kerefeka što boje zvuk, kao što je kristalajzer itd . To je kao "Hi-Fi mode" na xonarima. Za audiofile. Output je isključivo stereo ( osim ako ne slušaš neki višekanalni dts snimak ili recimo BR-audio rip )

ako hoćeš upmix, entertainment mode isključivo .

za cmss sam reko da isključiš jer radi isto što i DTS neo PC (takodje i Dolby virtual speaker), s tim što DTS daje puniji zvuk (po mom mišljenju), a kad rade oba , stavara se izobličen zvuk ko iz kante .

Daklem, izaberi šta ti se svidja Dolby, dts ili Creative Cmss . Uključi samo to . Entertainment mode i to bi trebalo da bude to .

edit ...
uh, zaboraveo sam ... podešavanja za DTS , dolbi ili cmss treba da postaviš identično i u game modu .

malo me buni što nemaš auto mode switcher i dolbi/dts podešavanja. Skini Auzentech pack daniel k i instaliraj te drajvere .

Poslednja izmena:
SB X-Fi series Support Pack 2.5
ove sam skinuo

Nazad
Vrh Dno