Šta je novo?

WTF, Windows kapira graficku kao PCI karticu?!?!

leksa

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.08.2000
Poena
690
Neverovatno, ali danas kad sam instalirao ove StarStorm drajvere i pogledam u Agp seting imam sta da vidim. Kartica se prijavljuje kao PCI kartica! Naravno nema reci o ukljucivanju AGP 4x, FastWrites i slicnih opcija. Ima li iko ikakvu ideju? Kartica je Leadtek ti4200 na Asus ploci a7n8x. Imam dosta kartica u PCI slotovima, moze li biti da je do deljenja sa nekim PCI slotom?

Ako si mislio da je prijavljuje kao PCI u biosu onda nista cudno,samo promijenis u AGP.A ako si mislio na nesto drugo onda :confused:

Nazalost nije nista tako jednostavno. Evo slika kako to izgleda. Drajver vidi karticu kao AGP ali kartica radi iskljucivo u tzv. PCI Modu. Pomeranje slajdera na 4x i ukljucivanje FastWrites-a ne daje nikakve rezultate posto se odmah sve vraca na PCI mod. U Device Manageru pod location kartice pise PCI bus 2. Zaista cudno. Ima li ikoga da zna o cemu je rec?

ps. Da dodam da nije pomogla nikakva reinstalacija drajvera za plocu, graficku, pa ni reinstalacija kompletnog Windows-a.... :-x

Uff, uspeo sam da otkrijem u cemu je problem. Novi 3.13 drajveri za plocu pri cistoj instalaciji windowsa nisu instalirali drajvere za CPU to AGP magistralu. Cudno je da se AGP drajveri nisu instalirali ni posle nekoliko pokusaja reinstalacije pa cak ni vracanja starije verzije drajvera. Tek sad kad sam malo procunjao po netu i otkrio u cemu je problem uspeo sam da stvari dovedem u red.

Ne bi bilo loše da rešenje podeliš i sa nama, ako se još nekom to desi....

Pa ne znam tacno dal' je problem u 3.13 drajverima (mozda i arhiva koju sam skinuo nije bila bas dobra) ili je nesto drugo bilo u pitanju, uglavnom, samo sam instalirao neku stariju verziju (mislim 2.45), a moze i manualno da se instalira GART drajver (kad se raspakuju drajveri nalaze se u direktorijumu Gart), posle restarta, sve profunkcionise kako treba. Nisam se zadubljivao sa 3.13 verzijom, moguce da i sa njima moze manualno da se instalira doticni drajver. To je to...

Koliko ja znam taj problem se javlja sa StarStorm driverima. Mislim da samo pise da ti kartica radi u PCI modu ali da ona ipak radi u AGP modu.

SnakeEyes je napisao(la):
Koliko ja znam taj problem se javlja sa StarStorm driverima. Mislim da samo pise da ti kartica radi u PCI modu ali da ona ipak radi u AGP modu.

Jok brate, evo sad sve radi kako treba. Izmenjao sam ja nekoliko verzija drajvera. Ono sto me cudi je da ni windows nije prilikom restarta trazio doticne drajvere, ako vec sama nforce instalacija nije instalirala sta treba.

eh ovi sandstorm
moja zapazanja
Slika(kvalitet) 10x bolji
Brzina npr fps mozda cak povecanje za 5-10%
3dmark je skor isti
a evo neke zamerke
imam xp,gf fx 52000
i sad kad dodje welcome screen i ja se ulogujem udje mi i potom za jedno 2sec slika nestane za 0.5sec.
odnosno samo trepne.

ma baja koji je to radi osamo je maltene iskljuchio mipmaping.. pa onda neke od tekstura deluju totalno zrnasto onako kako to uopsht enije zamishljeno da izgleda... slazem se da je u nekim siutacijama slika oshtrija ali to nije to...

Sto se tice problema sa AGP-om moze nekada da posluzi i dxdiag koji stize uz DirectX : proveriti tab pod nazivom Display , ima button AGP Texture Accelleration pa moze da se enable-uje ili disable-uje. Naravno, ovo ima smisla ako je instaliran GART driver. U vezi StarStorm drivera i bljeskanja - ukljucena je opcija za overclock preko driver-a pa monitor bljesne po startovanju cak i ako nije nista overklokovano. Resenje - startovati RivaTuner i iskljuciti opciju za OC preko drivera.

Vrh Dno