Šta je novo?

Write Verify?

Ivke77

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2005
Poena
415
Pre par dana sam kupio Seagate Barracudu 7200.9 (ST3120814A) od 120 GB. Brzina citanja mu je odlicna (45-50 MB/s) ali mu je pisanje katastrofa (10-12 MB/s). Ploca je inace nForce2 sa instaliranim nVidia 5.10 driverom i radi kao slave. Na kontroleru je upaljen UDMA5 i write caching. Nosio sam ga i kod drugara i tamo se isto ponasao na njegovom kompu. Probao sam SiSoft Sandru i ona mi prijavljuje da je ili iskljucen write cache (a nije), ili upaljen write verify. E sad ja znam da je na Maxtorovim hardovima write verify ukljucen prvih 10 paljenja kompa ali niko ne spominje da i Seagate ima to a ja nemam nameru da onanisem komp neprekidnim paljenjem i gasenjem da bi proverio tako nesto. Da li je hard neispravan ili je stvarno upaljen verify?

Aj ljudi pomazite, koja je uopste realna brzina koju ovaj hard treba da postigne?
Evo vec 2 dana se napushavam sa Seagate-ovom tehnickom podrskom koja pokusava da me ubedi da je ovo normalno. Kako bre moze da bude normalno da brze snimim podatke na DVD nego na HDD???

Kako "racunas" brzinu pisanja na disku?

1. Sa jednog diska na samog sebe
2. Sa jednog diska na drugi

Ako je prva opcija, tesko mozes ocekivati vise od 15Mb/s (osim uz Total Commander i big file copy mode), dok u drugom slucaju kod velikih fajlova brzina transfera moze biti i preko 50Mb/s.

Sa drugog diska, naravno.
U ovom slucaju to su Maxtor(80GB) i WD(200GB). Sa oba diska kopira istom brzinom. Probao sam i da ga stavim samog na granu, probao sam i na drugom kompu i opet nista.
Sandra benchmark daje ove rezultate:
Benchmark Breakdown
Buffered Read : 67 MB/s
Sequential Read : 59 MB/s
Random Read : 41 MB/s
Buffered Write : 87 MB/s
Sequential Write : 15 MB/s
Random Write : 11 MB/s
Average Access Time : 8 ms (estimated)

E onda ti je tih 10-12Mb/s jako malo...
Nesto definitivno ne stima... :(

Nazad