Šta je novo?

World of warcraft "singleplayer"

stefan2

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
620
Da li moze WoW da se igra singleplayer,ili bas mora da se igra na net-u.
Pomagajte!!!
Hocu da narucim igru,ali mi treba ova informacija.

Srecni praznici!!!

Mislim da nece moci...na zalost

Ta igra je MMORPG znaci samo za internet, moze da se igra i u lan-u ali to nije to kad je igra pravljena za 10.000 igraca

uzmes neku krshinu komp,dignes server,i sa tog sa kojeg oces da se igras zakacis se i pikas sam :))) samo ta mashina za server treba da je extra stabilna,ne sme da "pukne" :)

Smor of Warcraft je ladno igra godine... po gamespotu. Najbolji fps je fakin' HL2, najbolji engine technical - Doom III, najbolji artistic dizajn ima HL2, dosta nagrada je odneo Riddick, FarCry, GTA San Andreas, a ima i tona nekih igara za koje nisam ni cuo...

Ma jok, mora da je hl2 igra godine :d

smor of warcraft ? :)
ma jok, vazno je da igramo fps sa plastelinskim chovekom i da se ogledamo u vodi sa pixel shaderima i ostalim stvarima,ili da tumaramo marsom i ubijamo chudovishta koja izlaze iz mraka, to su prave igre..

Moramo razumeti Maxa, njega u'vati stra' kad vidi Taurena ili Undead-a :d
@Highl1
Jel moze jedan kratak opis za nas nesrecnike ? Znam da je vec bilo reci ali malo ko je nesto konkretno rekao, sve se svelo na "ma ovo je najbolje" i "nema price, od ovoga niceg boljeg nema" :) Klasican mmorpg ? Neke specificnosti ?

Ma jos jedan fantasy mmorpg :)

EVE Online: Exodus rula :)

OptiPlex je napisao(la):
Moramo razumeti Maxa, njega u'vati stra' kad vidi Taurena ili Undead-a :d
@Highl1
Jel moze jedan kratak opis za nas nesrecnike ? Znam da je vec bilo reci ali malo ko je nesto konkretno rekao, sve se svelo na "ma ovo je najbolje" i "nema price, od ovoga niceg boljeg nema" :) Klasican mmorpg ? Neke specificnosti ?
blah, prso mi je komp kad sam vec pisao kilometarski post :)
sad cu da skratim
2 strane, alijansa i horda. Alijansu chine humani, dwarfovi, gnomovi i elfovi. Hordu taureni, orcovi, trolovi i undeadovi. Kad izaberesh frakciju i rasu, onda birash izgled svog lika i koje ce klase da bude (mage, warrior, rogue, itd, zavisi od frakcije i rase koju izaberesh). Kasnije krece standardno budzhenje lika, spawnujesh se u nekom mestu ili glavnom gradu, i budzhish svog lika. Glavnih gradova ima 6, evo ovde neshto vishe o njima, i kao gde se nalaze,i shta sve mozete raditi u njima
http://www.worldofwarcraft.com/info/basics/cities.html
Pored klase mozes da nauchish i 2 profesije, profesija ima 8, i medjusobno su povezane.Evo za profesije link
http://www.worldofwarcraft.com/info/professions/
Pored klasichnog frp igranja, postoji naravno i interakcija sa drugim ljudskim likovima, a to je da zajedno radite questove, trgujete, jedan drugog uchite nekim skillovima,ako to mozhete naravno,ili jednostavno da predjete na neprijateljsku teritoriju i opljachkate nekog. Takodje svaki lik moze da nauchi da jashe neku zivotinju na kopnu, ili jednostavno pticu i tako se lakshe krece. Naravno morate kupovati hranu i vodu za tu zivotinju, da vam ona ne umre, jer cete je papreno kupiti, tj mnogo su skupe :)
Isto tako vremenom jachi igrachi na serveru mogu da pokrenu neki napad na neprijatelja, pa se onda svi regrutuju u vojsku,i uchestvuju u velikim bitkama, a ako dobijete bitku naravno dobijate zlato, ogroman broj expa i predmete, te je bolje uchestvovati, naravno uvek mozete i da ne uchestvujete,ali vam tad popularnost u tim mestima naglo opada, i niko ne zeli sa vama da trguje ili radi questove.
Pored ovog igranja postoje i te player vs player arene, samo ime kazhe za shta sluzhe,ali meni to nije zanimljivo uopshte, iako se ljudi mnogo lozhe

Ajd sad pitajte ako vas zanima josh neshto :)

10x Highl1, svaka ti dala :)
Kad ce da dignu neki evropski server i kako to radi sa nasim vezama ? Koliko se secam mislim da si bas ti ovde ili na klanruru rekao da je to prva igra koju si video da fantasticno radi sa 56k modemom...ili je to bese bio Skot...
poz!

Ako je tako, bice extra, gotivne su takve igre, sad mi se jos vise igra WOW :)

OptiPlex je napisao(la):
10x Highl1, svaka ti dala :)
Kad ce da dignu neki evropski server i kako to radi sa nasim vezama ? Koliko se secam mislim da si bas ti ovde ili na klanruru rekao da je to prva igra koju si video da fantasticno radi sa 56k modemom...ili je to bese bio Skot...
poz!
pa pazi ima vec sad piratskih servera,ali to nije to,jer blizzard menja igru svakog dana,tj dodaje nove questove,npc-eve i sl,em shto na blizzardovim serverima ima mnogo vishe ljudi,i stabilniji su
ja sam tokom te bete igrao na usa west serveru, i ping je ishao od 150-300 i super je radilo, chak i ako skochi vishe ping zbog tvoje veze, necesh skoro ni primetiti, borba se nastavlja,magije ne laguju i sl
Igra u Evropi izlazi 15-og januara,chisto sumnjam da ce je biti ovde tako da ono pochnite da trazhite rodjake napolju :)

Da oformimo neki srpski klan tamo, naravno na strani horde, i krenemo da sabijamo ;)
Posebno mi se svidjaju pomenute velike bitke !
Oko nabavke igre nece biti vecih problema, u najgorem slucaju radi Amazon ko sat :)

50ak dolara sigurno, ko i sve nove igre kad izadju
collectors edition ce da bude oko 75 ako se ne varam

OptiPlex je napisao(la):
Da oformimo neki srpski klan tamo, naravno na strani horde, i krenemo da sabijamo ;)
Posebno mi se svidjaju pomenute velike bitke !
Oko nabavke igre nece biti vecih problema, u najgorem slucaju radi Amazon ko sat :)

Postoji vec srpski klan za WoW. Doduse klinci iz Vojvodine, ali ima sve vise i ozbiljnih ljudi. Poseti nas na http://www.freewebs.com/wow-serbia/ i idi na forum link...

Dobar sajt i fin forum
Regrutujete li ?!
Hteo bih da uzmem ® WOW ali mislim da nece biti moguce da se igra iz nase zemlje

Pa nije bas da smo se mi okupili da bi gledali kako drugi igraju :D Moci ce da se igra odavde samo moras da imas nacin da placas mesenu pretplatu (kreditna kartica) i internet... Sto se tice regrutacije - razgovaraj sa guild masterom - imas njegov mail na site-u. Svi su dobrodosli koliko znam...

Koliko vidim na Amazonu cena je 45€
btw pretender, kakve su to price da iz ove zemlje nece moci da se igra ?

ma lik se istripovao gadno

filipenko je napisao(la):
btw pretender, kakve su to price da iz ove zemlje nece moci da se igra ?

Pa koliko ja znam...a prilicno sam siguran u to...Yugoslavia ili SCG - svejedno...nema support od Blizzard Entertainmenta, niti od Vivendi studija... pa kad god sam pogledao support na njihovom sajtu nigde nema imena nase zemlje...cak cete pre naci Butan i Albaniju :d
Uostalom...nikada ni nije bolo supporta za Diablo 1,2 ili Warcraft 1,2,3 Starcraft isto...
Pa kada sam hteo da kupim Battlechest (znaci WC3+FT) nisam mogao nigde da nadjem to pakovanje 6 meseci nakon sto je moglo svuga u svetu da se kupi....ama tesko se uopste i NALAZE igre od Blizzarda a kamoli support za njih , a o kakvom cemo onda igranju preko NETa (MMORPG) da govorimo ?!?!?! Diablo 2 LoD sam trazio isto mesecima...i konacno sam nasao JEDAN JEDINI u Mikroknjizi totalno slucajno...mislim, kako su mi i sami rekli - "po jedan im stize" !!
Pa uostalom ....sta mi i mozemo sa nasim sugavim centralama ?? Mislite da oni to ne znaju ?! Jeste li videli sta pise na pakovanjima Warcrafta/Diabla/Starcrafta odakle se uvoze ?!??!
Ma i to igranje ce da bude "na nivou"...pa placace se mesecno...kome ce to ovde da odgovara...pa jos nece moci paycheck ili cash jer nema support naravno jer Blizz nema predstavnistvo kod nas...naravno vec ce moci samo najpoznatijim kreditnim karticama...a koliko nasih ljudi ce onda to moci da priusti ?!?!?? Sta to znaci ?! Prvih mesec dana free i onda... :wall:

Highl1 je napisao(la):
ma lik se istripovao gadno

Ja se NIKADA ne istripujem
Da me malo bolje poznajes nikada ti ne bi palo na pamet da tako nesto kazes...
Cinjenice, podaci...samo proverene stvari...
Ja naravno govorim samo o LEGALNOM WoW i o LEGALNIM serverima...ne zanima me igra sa pingom od 300-900ms na nekim ruskim ili madjarskim sugavim serverima, to je debilno...mislim, mozda nije nekoj deci koja to igraju iz razonode...ali zna se koliko taj zaostatak moze da znaci nekome ko igra bilo koju igru profesionalno...

OptiPlex je napisao(la):
poz!

Mislim da nista od te price nema da ce to raditi sa 56k modemom kako treba...pa onda i CS moze da se igra minimalno sa 14400k modemom :d
Mislim, ako govorimo o nekoj kvalitetnoj igri sa velikim brojem igraca na serveru....a najavljeno je zaista MNOGO onda treba minimalno po meni ISDN 128k (znaci sa oba kanala) ili ADSL kada konacno Telekom da provajderima da krenu... :mad:

Poslednja izmena:
Cekaj, ti problem u stvari povezujes sa mogucnoscu nabavke, tj. termina slanja igre ? Pa tu nema problema, dokopacemo ga se nekako "od preko".
Oko servera - pa naravno da nece biti srpskog battle.net servera vec cemo igrati kao i do sada. Pomislih da je ko zna sta u pitanju...

Pretender™ je napisao(la):
Pa koliko ja znam...a prilicno sam siguran u to...Yugoslavia ili SCG - svejedno...nema support od Blizzard Entertainmenta, niti od Vivendi studija... pa kad god sam pogledao support na njihovom sajtu nigde nema imena nase zemlje...cak cete pre naci Butan i Albaniju :d
Uostalom...nikada ni nije bolo supporta za Diablo 1,2 ili Warcraft 1,2,3 Starcraft isto...
Pa kada sam hteo da kupim Battlechest (znaci WC3+FT) nisam mogao nigde da nadjem to pakovanje 6 meseci nakon sto je moglo svuga u svetu da se kupi....ama tesko se uopste i NALAZE igre od Blizzarda a kamoli support za njih , a o kakvom cemo onda igranju preko NETa (MMORPG) da govorimo ?!?!?! Diablo 2 LoD sam trazio isto mesecima...i konacno sam nasao JEDAN JEDINI u Mikroknjizi totalno slucajno...mislim, kako su mi i sami rekli - "po jedan im stize" !!
Pa uostalom ....sta mi i mozemo sa nasim sugavim centralama ?? Mislite da oni to ne znaju ?! Jeste li videli sta pise na pakovanjima Warcrafta/Diabla/Starcrafta odakle se uvoze ?!??!
Ma i to igranje ce da bude "na nivou"...pa placace se mesecno...kome ce to ovde da odgovara...pa jos nece moci paycheck ili cash jer nema support naravno jer Blizz nema predstavnistvo kod nas...naravno vec ce moci samo najpoznatijim kreditnim karticama...a koliko nasih ljudi ce onda to moci da priusti ?!?!?? Sta to znaci ?! Prvih mesec dana free i onda... :wall:

Ja naravno govorim samo o LEGALNOM WoW i o LEGALNIM serverima...ne zanima me igra sa pingom od 300-900ms na nekim ruskim ili madjarskim sugavim serverima, to je debilno...mislim, mozda nije nekoj deci koja to igraju iz razonode...ali zna se koliko taj zaostatak moze da znaci nekome ko igra bilo koju igru profesionalno...

Mislim da nista od te price nema da ce to raditi sa 56k modemom kako treba...pa onda i CS moze da se igra minimalno sa 14400k modemom :d
Mislim, ako govorimo o nekoj kvalitetnoj igri sa velikim brojem igraca na serveru....a najavljeno je zaista MNOGO onda treba minimalno po meni ISDN 128k (znaci sa oba kanala) ili ADSL kada konacno Telekom da provajderima da krenu... :mad:

Zao mi je sto moram da te demantujem ali si se ipak istripovao, a sad cu pokusati da ti iznesem i cinjenice. Mislim da je zbrka nastala u vezi kritikovanja "zivljenja u Srbiji" i Blizzard support sistema. Onog trenutka kada nabavis Blizzardovu igru i postanes njihova musterija oni su duzni da ti pruze svu tehnicku pomoc koja je do njih - dakle ako je neka greska sa njihovim proizvodom oni su duzni da ti pruze svu mogucu podrsku - bio ti Albanac, Butanac ili Srbin.
To sto zivimo ovde gde zivimo donosi kao posledicu to da ako zelimo da igramo ovakve igre kad i sav normalan svet onda moramo da na dan izlaska u Evropi i odemo do iste i pazarimo igricu (tako sam nabavio i War3 i War3:tFT - Madjarska i Ceska i Bugarska i sl. - kupio sam 5 komada svojevremeno za igraonicu). Posledica zivota ovde je takodje "nemanje interneta" ili pristupacnost dobrim vezama samo onim najsretnijima, najbogatijima ili najzaludjenijima (mene smesti u trecu kategoriju). Igra moze da se igra na 56k ako ti je stabilna veza i ne usporava ti modem i ako ti je provajder iole dobar. Igrao sam Open Betu na Americkim serverima sa pingom do 400 i to je sasvim podnosljivo za WoW. Za ozbiljnije igranje kada je i ping vazan nisam siguran ali do toga treba doci tek za par meseci igranja. Sto se tice placanja postoje kreditne kartice preko kojih mozes da placas mesecnu pretplatu. To sto je za prosecnog stanovnika Srbije 15E mesecno poprilicna suma je opet posledica toga sto smo takvi kakvi smo nikakvi. Raiffaisen Visa kartica se lako nabavlja i nije skupa i koriscena je u mnogim slucajevima za kupovinu na raznim inostranim site-ovima pa ne vidim razlog zasto i sada to ne bi radilo kako treba.

Mozemo mi kukati koliko nam je volja - u ovoj zemlji za sve treba truda pa i za igranje tako da mi nije jasno tvoj pristup ma je**s ti to ... Ovaj srpski guild koji sam pominjao su napravila maloletna deca entuzijasti jos mesec i po pre nego sto je igra izasla u Evropi a da niko nije zakukao kako cemo i sta cemo ...

kolika je mesechna pretplata?

Pretender™ je napisao(la):

odgovorio ti je skot sve, pro gejmeru :D
samo se malo vishe informishite plz pre nego shto kliknete na to dugme "submit reply"

Nazad
Vrh Dno