HL1015 je napisao(la):
Bilo bi najbolje da naprave film na temu Half-Life.
On barem ima dobru priču.
what?
Vladina zavera, tajni experimenti, grupica pobunjenika... koja prica? Sta to ima HL, a da nije vec vidneo? Da nisi mozda mislio na HL2 gde se mesaju 1984. i Rat svetova?? Mislim, HL je smejurija od neorginalnosti po pitnaju price...
U ostalom to je karakteristicno za sve igre! Svi znamo cega je Worcraft ripoff, a ni mnogo pominjani doom nije nepoznanica...
Nije problem u pricama u igrama, one sluze za... er... i granje! Problem je kako to adaptirati na veliko platno. I u krajnjoj liniji problem je ocekivanja publike!
Meni je DOOM bio odlican bas zato sto je u sustini bio nesto tipa igra-film (naravno da je imao gomilu propusta, ali sam ja kao igrac bio zadovoljan)!
U svakom slucaju filmovi po igrama su istovremeno i pogodak i greska. Ko ne prati samu igru pogresio je, ko pravi film mimo sadrzaja igre pogresio je! Na kraju se sve svodi na to sta ce svaki gledalac pojedinacno zeleti da vidi i koliko njih ce imati slicno misljenje.
Po meni, ti filmovi se prave za fanove i treba ih praviti sto doslednije igrama, bez neke prevelike dramaturgije. Otezavajuca okolnost kod WoW-a je da se radi o igri koja se vrti oko likova, pa tako i film mora biti koncipiran, a razvoj likova je najtezi deo u poslu svakog rezisera i mnogi se tu pogube, cak i oni najveci zalutaju pa prave filmove od 3+ sata!