Šta je novo?

World Community Grid

illidan

Nenadmašan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,205
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16 3600
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - s.m.s.l ao200 mk2 - kef q350, fiio ft1 balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
nisam znao gde da stavim, pa reko ajde ovde... nego da predjem na stvar. ne znam koliko vas je culo za WCG projekat iliti World Community Grid. neki misle da je to glupost, drugi misle da je to nacin da pojedinac da svoj mali doprinos u mnogo vecoj stvari, stvari koja pokusava da pomogne covecanstvu. ne bih sada da ulazimo u raspravke da li je ovo obican BS ili nesto sto stvarno moze pomoci, ali ako mislite da vredi pridruzite se. sta je WCG, ako odete na sajt mnogo toga ce vam se samo reci... http://www.worldcommunitygrid.org/

jednom recju uposlite svoj kompjuter kada ne radi nista da pomaze u pronalazenju leka za razne za sada smrtonosne bolesti, sida, rak...

registrovanje je naravno free, posle toga sve sto vam treba je BOINC kliijent koji se instalira na racunar, u njega ubacite projekat WCG logujete se sa vasim username i password i krenete u svet neistrazenog.

vecina nas je imala ili ima u porodici (blizoj ili daljoj) nekoga obolelog od raka, ili cak i preminulog... meni su ocevi i od majke i od oca umrli od raka i to je najblize sto sam osetio... ali dovoljno da krenem u ovu avanturu. kao sto rekoh neko misli da je to glupost, bez ikakvih rezultata itd, ali takodje mislim da tu ima i vas koji ne mislite tako. znam sada ce neki reci, i verujem da u tome ima dosta istine, velikim farmaceutskim korporacijama jednostavno nije do toga da se lek za te opake bolesti pronadje, ali ipak mislim da na ovom svetu ima i malo humanosti da ovakav projekat nekada u daljoj ili nadam se blizoj buducnosti da neki rezultat.

ovde mozete skinuti BOINC klijent za bilo koji trenutno dostupan operativni sistem http://boinc.berkeley.edu/download_all.php
ja sam trenutno na verziji 5.10.45 koju toplo preporucujem svima jer je stabilna i odlivno radi.

proces instalacije je veoma prost, instalira se aplikacija i posle toga od vas se trazi da ucitate neki od projekata (BOINC inace sluzi i za mnoge druge projekte koji rade na slican nacin kao WCG). kada se ulogujete na projekat bice vam ponudjeno da skinete WU takozvane working unit iliti delove velikih projekata koji se dodeljuju svim kompjuterima u gridu radi procesiranja, kada se procesiranje WU zavrsi BOINC taj unit posalje na glavni server i pokupi novi WU. u zavisnosti od vaseg procesora zavisi i koliko WU mozete raditi odjednom 1 WU = 1 core.

sutra cu postaviti i neke slike kako se sta postavlja, a sada samo opcije za cpu load gde mozete namestiti u koje doba dana da boinc radi, da li da radi kada e cpu idle i koji maximum load da koristi. a mozete i biti extreme pa staviti kao sto je kod mene 100% load 24/7 :)

2lu4f1c.png

kao sto znate na xtremesystem postoji tim za WCG koji je stvarno predan ovoj stvari, ciji sam clan i ja. tako da ako nesto nije jasno mozete videti i tamo, poseban podforum sa mnogo objasnjenja i ostalih good/bad things vezanih za WCG. pa za pocetak ako ovde nema mnogo infoa mozete dosta naci i tamo.

trenutno nasa drzava ima jako malo aktivnih "crunchera" kako bih ih nazvao ali nadam se da ce se to povecati, kao sto rekoh nadam se da ima jos osoba sa razmiljanjem slicnim mojim.

http://boincstats.boincstats.com/stats/user_stats.php?pr=wcg&st=0&co=Serbia

Vrlo zanimljivo zvuci, cuo sam za ovo ranije ali se nikada nisam setio da sam probam. Na koji nacin zapravo nas kompjuter u toj prici pomaze resenju datog problema?

Ovo me podseca na projekat SETI za obradu raznih podataka iz svemira.
Instalirao sam i registrovao se. :)

XtremeSystems.org ima odlicno uredjen WCG, mislim da bi modovi mogli to malo da pogledaju pa pokupe dobre ideje i fazone ;)

Ja sam se prijavio kad mi je illidan pre neki mesec rekao... Iskreno ne znam kako moze moj kompjutercic u tome svemu daa pomogne ali nek radi :)

:wave:

stwarno kako owo radi ? imali neko ideju ?

ne uzima nikakav protok, samo kada kupi Working Units i posle obrade kada salje rezultate. moze se odrediti koliko memorije da uzme, kao i maximum iskoriscenja procesora (svako jezgro radi jedan WU).

IBM je ustupio svoje servere na kojima se skupljaju i odakle se uzimaju podaci, i sve je veoma sigurno.

Poslednja izmena:
Koristim i F@H i BOINC i jedino me nervira sto BOINC nema podrsku za procesiranje na ATI karticama (sad imam integrusu, ali mislim i na kasnije :D)

Na njihovom sajtu je verzija
Windows® (6.2.28)
(Vista, XP, Me, 2000)
md5: e99bbe9ab88f91cf38d21f66b9441f32

ima i 6.4.5 (ali je CUDA only, tj nvidia only)
mada meni je za WCG javljao neke greske kod obrade Working Units pa sam se vratio na 5.10.45

Poslednja izmena:
Launch of the Help Fight Childhood Cancer Project

World Community Grid is pleased to launch the Help Fight Childhood Cancer project by the Chiba Cancer Center Research Institute and Chiba University in Chiba prefecture, Japan. The mission of the Help Fight Childhood Cancer project is to use World Community Grid to find drugs which can disable three particular proteins associated with neuroblastoma, one of the most frequently occurring solid tumors in children. Finding drugs to disable these proteins would potentially make the disease much more curable with chemotherapy. Neuroblastoma is one of the most common tumors in early childhood and often leads to death. If this project is successful, it could dramatically increase the cure rate for neuroblastoma. This project may provide the breakthrough for this disease that has eluded scientists thus far. For additional information on this project, please press the Research button in the upper navigation bar or click here.

Project Badge
hfcc_0.jpg

If a member contributes a minimum of 14 days of CPU Run Time to this project, they will receive a Help Fight Childhood Cancer project badge on their member statistics page and next to their member name when they post in the forums. There is a different badge for each research project and beta testing. To read more about badges, click here.

Forums
In addition to providing information about this project, we have created a forum for discussions about the Help Fight Childhood Cancer project. To participate in this forum, please press the Forums button in the upper navigation bar or click here. Only forum authors with the title "Help Fight Childhood Cancer Scientist" are authorized to comment as representatives of the research organization: Chiba Cancer Center Research Institute (Chiba prefecture, Japan).

Project Participation
The Help Fight Childhood Cancer is the twelfth research project to be launched on World Community Grid and one of seven projects currently active. The other six active research projects are: Help Conquer Cancer (launched November, 2007), Discover Dengue Drugs – Together (launched August, 2007), Human Proteome Folding - Phase 2 (launched July, 2006), FightAIDS@Home Phase 2 (launched November, 2005), Nutritious Rice for the World (Launched May, 2008) and The Clean Energy Project (launched December, 2008). For more detailed information and FAQs about each of these projects, please click on the Research button in the upper navigation bar or click here. We thank all of our members for their valuable contributions to the projects to date and hope you will continue to help us process those, as well as this latest project.

Because there are seven research projects running on World Community Grid, your grid agent could receive work units from any of the projects depending on your Project profile. If you prefer, you may elect to focus your computer's time only on particular projects. To do so, press the My Grid button in the upper navigation bar and select My Projects or click here. Work is sent only to machines which meet minimum system requirements set for a particular project. To read more specifics on the system requirements for the Help Fight Childhood Cancer project and the other projects, click here.

Questions?
If you have any questions, World Community Grid provides you with four methods of obtaining assistance: (1) Review the FAQs found in the Help section of the website; (2) Review the forums to see if anyone has asked/answered the question that you have; (3) Ask the question in World Community Grid's Help Fight Childhood Cancer project forum found here and a Community Advisor or a more experienced member will provide an answer; or (4) Send an email to the support desk from the Contact Us link found at the bottom of every page of the website (except in the forums).

We thank you for contributing to the Help Fight Childhood Cancer project.
pomozimo koliko mozemo

Nazad
Vrh Dno