Šta je novo?

[WorkLog] Arcade Cabinet

bora bora

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2009
Poena
350
Skoro uzeh H61 plojku u nameri da sklopim htpc masince sa g550 procesorcicem, pa sam razmisljao o kucistu, i prvo mi je na pamet palo da napravim neko kockasto...onda sam video CES 2013 gde je AMD napravio arkadni kabinet sa pc-em, i rekoh hajde da napravim sto manje kuciste u obliku arkadnog kabineta...medjutim, kad su neki ortaci videli sta pravim, svidela im se ideja ali su prizeljkivali da ubacim monitor i palice i dugmice i da to bude funkcionalni arkadni kabinet...i poslusao sam ih, kupio sam benq tft monitor od 15inca i nvidia 9800gt grafu...poslao sam i par mailova domacim online pc prodavnicama ako bi mogli malo da pripomognu posto kao student nisam bas pri kinti a pravljenje arkadnog kabineta nije naivna i jeftina stvarcica [a i paralelno radim jos jedan case mod cije sam komponente takodje od dzeparca pazario] i ogovorili su mi atom i nova, atom mi je poslao intel g550 procesor, a nova mi je poslala thermaltake 400w napajanje. Fali mi jos ram memorija i hdd, porucio sam i par arkadnih dugmica koji su mi skoro stigli, a sad cu poruciti kompletan set za 2 igraca sa palicama, dugmicima i pcb jer mi je jeftinije i pored skupe postarine nego da narucujem posebno, rasturam i lemim dzojstike itd.

Kabinet ce biti 80cm visok i 40cm sirok, neka kao mini varijanta zbog prostora, imace palice i dugmice za 2 igraca, kao i skrivenu fioku na izvlacenje na kojoj ce biti tastatura i mis, a ispod toga ce biti plexi prozor kroz koji ce se videti pc masina na kojoj ce biti win7 sa mame emulatorom kao i sa aktuelnim pc igrama. Ovo mi je prvi kabinet i neka da kazem probna varijanta, pa ako sve prodje kako treba onda cu verovatno napraviti full size kabinet.

E sad malo slicica kako je to krenulo od minijaturne varijante a posle preslo u malo vecu skroz funkcionalnu varijantu...

Part 1

Onda sam resio da napravim funckionalni arkadni kabinet sa tft monitorom i palicama i dugmicima za 2 igraca a da bude sto manje velicine, i tako sam dosao do dimenzija 80cm visina i 40cm sirina. Stigao je monitor, kao i grafa, cpu i psu, a nakon mesec dana cekanja i par arkadnih dugmica...

S obzirom da su mi pocela predavanja, imacu veoma malo slobodnog vremena pa ce sporije napredovati radovi, ali nigde ne zurim, bitno je da je tu vecina potrebnih komponenti i da je razradjen plan, pa ce se raditi polako 😉

Nazad
Vrh Dno