Šta je novo?

word -> pdf

zver

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2001
Poena
620
interesuje me da li postoji nekakva mogućnost da word dokumente iz jednog foldera prebacim u jedan acrobat pdf dokument. da budem precizniji, taj folder bi sadržao preko 300 word dokumenta numerisanih od 001.doc, 002.doc, 003.doc ... 300.doc. svaki filename word-a bi bila ta stranica pdf dokumenta. word bi imao samo 4 stila: heading 1, heading 2, heading 3, normal, kao i custom header/footer i potrebno je da se sve to prenese u pdf onako kako izgleda. slike u wordu valjda nisu problem. bio bi tu poneki drawings and shapes, ako ne može u pdf, konvertovao bi ih u slike.

nemojte me samo savetovati da sve držim u jednom word-u, zato što je to nemoguće iz 3 razloga:
1. oko 30 ljudi bi pokušalo da u kratkom vremenskom roku (2-3 dana) update-uje taj word, što znači da bi samo jedan mogao raditi, a ostali čekati, i probili bi se rokovi
2. lakše održavanje dokumenta - svako bi radio samo u svojoj oblasti, i ne bi lutao kroz 200mb fajl da nađe neku informaciju za izmenu.
3. šansa da zabrlja nešto je manja, a ako zabrlja, zabrljao je samo jednu stranicu.

eto, da ponovim, treba mi software koji će pokupiti sve *.doc dokumente iz jednog foldera i od njih napraviti jedan acrobat pdf.

Adobe Acrobat Profesional, imaš opciju Create pdf from multiple files.

bas kao sto je merlin rekao...a iz tog paketa ti treba acrobat distiller....

ne znam koja je tacna procedura....jer ja pravim pdf od jednog fajla....

zver je napisao(la):
nemojte me samo savetovati da sve držim u jednom word-u, zato što je to nemoguće iz 3 razloga:
1. oko 30 ljudi bi pokušalo da u kratkom vremenskom roku (2-3 dana) update-uje taj word, što znači da bi samo jedan mogao raditi, a ostali čekati, i probili bi se rokovi
2. lakše održavanje dokumenta - svako bi radio samo u svojoj oblasti, i ne bi lutao kroz 200mb fajl da nađe neku informaciju za izmenu.
3. šansa da zabrlja nešto je manja, a ako zabrlja, zabrljao je samo jednu stranicu.

Za sve ovo sto si ti naveo koristi se master document koji se kreira u wordu i tada nema problema ako 30 ljudi edituje isti dokument, svako radi u "svojoj oblasti" tj. svom subdokumentu, i ako zabrlja zabrljace samo taj subdokument. ;)
Evo ti jedan koristan link: http://www.bristol.ac.uk/is/learning/documentation/word00-t7/word00-t7.html

merlin je napisao(la):
Adobe Acrobat Profesional, imaš opciju Create pdf from multiple files.
super, video sam, baš ono što mi treba!
do sada sam koristio cutePDF, pa nisam ni znao kakve sve opcije acrobat ima.

Marsovac je napisao(la):
http://www.bristol.ac.uk/is/learning/documentation/word00-t7/word00-t7.html[/url]
pogledaću, hvala

zver je napisao(la):
super, video sam, baš ono što mi treba!
do sada sam koristio cutePDF, pa nisam ni znao kakve sve opcije acrobat ima.
CutePDF je odličan program, ali to je ipak samo PDF "štampač" (isti takav deo postoji i u Acrobatu). Oni koji ga koriste trebalo bi da skinu novu verziju, koja radi sa sasvim drugom verzijom GhostScript-a koja se mnogo bolje snalazi sa našim slovima od stare.

Mozda pdf995.

firma koja pravi pdf995 ima i neki omniconvert, koji konvertuje sve zivo u sve zivo i to gomile istog, dakle ceo folder ili kako god da treba...

Nazad
Vrh Dno