Šta je novo?

word na xp-u ne cita word kucan u linuxu

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Znaci, kakko koji racunar mi je bio dostupan, ja sam tako na njemu kucao, i sad kada sam htjeo sve da objedimnim, na xp-u mi ne vidi dokument, tj. prikaze ga ali kao nesto nepoznato.
Kako da rijesim ovaj problem, htjeo bih da to objedinim.

Pošto na linuxu nema Word to si verovatno pisao na OpenOffice Writer-u i snimio u ODF format koji Word ne prepoznaje. Prva varijanta ti je da te dokumente otvoriš na nekom kompu koji ima OpenOffice (ili da skineš OpenOffice za Windows) i prilikom snimanja dokumenta odabereš da ih snimi kao .doc format a druga varijanta je da pokušaš sa ovim dodatkom za Word koji bi trebao da omogući otvaranje .odf dokumenata.

Poslednja izmena:
mislim da je ipak jednostavnije i sigurnije resenje: instaliraj open office na windows masini

Word 07 ima mogućnost otvaranja .odf fajlova, samo ga treba apdejtovati.

Namestis u opcijama OpenOffice da cuva u doc formatu automatski i miran si. Mozda bude problema sa nekim komplikovanim tablicama i fontovima, ali inace sve radi OK.

Hvala svima.
Da li to znaci da open office treba da imam i na linuxu, jer trenutno je samo na xp-u

99% linux distribucija ima u sebi uključen OpenOffice.

Open office je na linuxu ali to nije moglo da procita windows office na xp-u.
Gdje da trazima podesavanja da mi ovaj open office na linuxu odmah kuca u doc formatu.

Kada otkucaš dokument biraš u kojem formatu će biti sačuvan, ne sećam se da ima stalna opcija.

Poslednja izmena:
Tools--->Options---->Load/Save--->General--->Always save as (u donjem desnom uglu)

Vrh Dno