Šta je novo?

Word dokument, kako sve u jedan font?

Učlanjen(a)
12.01.2002
Poena
620
U dokumentu su koristena dva fonta Times New Roman cirilica( onaj iz winXP-a) i jedan prastari font uzet jos sa 286 racunara CTimes. Kad selektujem sav dokument i probam da prebacim sve u Times New Roman onaj Ctimes font ode u latinicu i pojave se }{'| umesto nasih slova. Jel ima neko neku ideju kako bi mogao ovo srediti i prebaciti sve u cirilicu Times New Roman. :S:

Pozdrav !!

najjednostavnije replace { sa ć itd.

Trebalo bi da može program yuconv, mislim da ga ima na CD uz Pcpress. Valjda se taj program nekad zvao Vračkov makro

Ili od usera VIA VIAkonverter - za svaku preporuku.
U suštini treba prebaciti dokument iz YUSCII u CP1250.

imam nekih problema za konverzijom, pa ako bi neko mogao da pokusa da sve prebaci u Times New Roman, cirilicu. Meni prijavljuje neku gresku sa fusnotama. I da napise ovde kako se to radi. :S: Zakacio sam uzorak teksta.

Poslednja izmena:
Yuscii ćirilica i latinica se razlikuju samo u dž->џ, lj->љ i nj->њ (sve je to u biti latinica), tako da je tebi potrebno prvo konvertovati tekst iz Yuscii ćirilice u 1250 a zatim ponoviti konverziju iz 1250 (unicode latinica) u 1251 (unicode ćirilica).
Naslov knjige "Vorgeschichte der Occupation Bosniens und Herzegovina" vrlo ružno izgleda ispisan ćirilicom "Воргесцхицхте дер Оццупатион Босниенс унд Херзеговина" te ga pre konverzije obeleži kao nemački a makrou naloži da konvertuje samo srpski (napominjem da je tekst ispisan u yuscii ćirilici ustvari latinica - tako ga i obeleži a makro će ga nakon konverzije obeležiti kao srpski - ćirilica)

Edit:
Nemoj menjati font preko makroa u foot notama - makro ima bug (debeli prsti pri kucanju koda) - ispraviću, samo da...

Evo, download-uj ga jopet

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno