Šta je novo?

Wooffer

Sony

Poznat
Učlanjen(a)
21.03.2021
Poena
31
Da li bih dobio nesto povezivanjem aktivnog ili pasivnog subwoofera sa SONY STR-DB 725QS a zvucnici su QUADRAL QUINTAS T 160?Hteo bih da pojacam niske tonove prilikom slusanja muzike,nisam bas neki velik poznavalac audio opreme pa mi zbog toga treba savet i neki predlog,hvala.

Tvoj Sony AVR ima činč (RCA) izlaz za sabvufer, tako da je bolje da na njega povežeš aktivni sub
(Moguće je teoretski povezati i pasivni sub, ali bi onda morao da gađaš impedansu i snagu ).

Ovako, kupi aktivni sabvufer po svom izboru, podesi subwoofer cutoff frekvenciju u meniju risivera na ~80 i gotov poso.

Čudi me da nisi zadovoljan basom tih Quadrala, svi kvadrali koje sam čuo su bili "masniji".
Svejedno, dok ne stigne woofer,
- U "speakers" podešavanjima risivera isključi subwoofer, center, i rear zvučnike (sve na OFF) kako bi uređaj slao ceo spektar na prednje zvučnike.

Prvo to proveri, da ne bi džabe davao pare na vufer, ukoliko nije baš nužan.

zvucnici su QUADRAL QUINTAS T 160?Hteo bih da pojacam niske tonove prilikom slusanja muzike
Ne znamo kolika ti je soba u kojoj su zvučnici, alo što @lepi kokan kaže prvo to proveri, pa možeš i sa ton kontrolama malo da dodaš basa ako ti nedostaje, pre nego se upustiš u kupovinu sub-a.

Mislim da neces pomisliti da si "bacio pare", ako uzmes kvalitetniji aktivni sub.
Aktivni iz vec pomenutih razloga.

Vrh Dno