Šta je novo?

WMware - nekoliko pitanja

• Začetnik teme Začetnik teme Pablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Poshto cu uskoro imati dva interneta - jedan je cable i jedan je wireless mreza "Freedom" search-ovao sam ovde na forumu kako naterati da oba rade u isto vreme i nashao da bez routera od 100€ to nece moci. Takodje sam negde prochitao da je najlakshe da se u WMware-u podigne drugi OS i na njemu koristi drugi internet. I tako sam se odlucio za WMware.

Instalirao sam WMware pa u njemu podigao XP i zapanjio sam se koliko dobro radi i da nema laga i kashnjenja.... 🙂
Virtuelnoj mashini sam dodelio 512MB rama 20 GB HDD i jedno jezgro procesora. Kad dokupim ram verovatno cu joj staviti 2GB. E sad poshto mi je ovo prvi susret sa WMWare-om imam nekoliko pitanja:

-jel se moze importovati HDD-ovi mog PC-a u virtuelni i kako ??
-kad sam pravio virtuelnu mashinu znam da me WMware pitao dali zelim odmah da rezervishem mesto na HDD-u za virtuelni HDD i ja sam zaboravio shtrikari onu kvachicu. Sad zelim da rezervishem to mesto nek nemam nekih problema ako prepunim tu particiju koju sam dodelio WMware-u
-kako da virtuelniom XP-u dodelim da koristi samo jednu konekciju ?? U mom sluchaju wireless.
-jel se u virtuelnom XP-u mogu igrati igre ?? Netreba mi nishta prezahtevno nego neshto tipa CS1.6, COD2, COD4, Generals.

:wave:

HDD tvog kompa ne mogu se importovati mada ne znam kako si to mislio.Da li kao da se u virtuelnoj masini vide tvoji hardovi.Ako si na to mislio to ne moze.Mozes samo da namestis share foldere a to mozes kada instaliras vmware tools.

Ja ti preporucujem da ne stikliras da ti vmware odmah zauzme mesto na hdd-u iz vise razloga.Pre svega zato sto si ti njemu zadao koliko moze max da ima a on ce po potrebi da uzima koliko mu treba do te granice koju si postavio.U drugom slucaju si izgubio trajno taj prostor na hdd-u bez obzira da li hdd virtelne masine zaista ima u sebi toliko gb.Naravno to moze i dalje da se podesi ali sve zavisi od tebe.Neces imati problema jer ce moci samo da se puni do granice koju si mu zadao.

Sto se tiche mrezne moras u podesavanjima za mrezu da namestis da se koristi na kompu interface koji je na pravom kompu wireless.Npr. namestis nat izmedju vmware kartice i wireless interfaca ili share wireless veze ili direktan prolaz wireless neta na vmware karticu.Ne znam kako ti je sve povezano tako da ne mogu da ti detaljnije objasnim.

Igrice u vmware mozes da zaboravis cak i te starije koje si naveo.Razlog ovome se krije u tome da graficki adapter u vmware-u koristi samo 16mb memorije tako da ti je jasno koje bi igrice mogao da pokrenes.

Poz

WMware nisam koristio ali u VirtualBox-u sam podesavao share foldere i to je shljakalo ne vidim shto ne bi za particije...

EDIT: to shto je marcusnbg rekao 🙂

Poslednja izmena:
- Imaš share opciju pa to koristi za podatke
- Takođe ne vidim razlog zašto odma' da rezervišeš prostor na HDDu
- Mislim da ti virtuelna mašina koristi oba adaptera tako da nema potrebe da podešavaš osim ako hoćeš da limitiraš da ti ne ometa drugi adapter
- Ne vidim kako CS1.6, COD2, COD4 nisu prezahtevne igrice pogotovo za virtuelnu mašinu

Nazad
Vrh Dno