Šta je novo?

WMP Codec?

gillette

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2004
Poena
319
Do nedavno nisam imao nikakav problem sa puštanjem filmova, samo sam birao da li ću da ga pustim iz WMP-a, ili GOM Playera isl.

Od skoro (5 puta sam skidao film Avatar i kad god pokušam da ga otvorim, dobijem informaciju kako WMP treba da download neke nove kodeke)

Kliknem na download, run (ili save pa open), taj neki codec se kao instalira..ali opet ništa.

I koliko god puta da klikćem na download, ono kao ima neki novi codec da se instalira, ali se ništa ne dešava.

Pitanja su: da li WMP može automatski da se "upgrade" sa tim codecima, ili ja moram ručno da ih tražim, skidam, instaliram?

da li ima neki paket tih kodeka i kako se oni instaliraju da bi WMP radio kao pre?

(Danas sam kupio neki disk sa 5 filmova i opet dobio informaciju kako nemam neke kodeke)

kao da sam u ovih par dana upao u neku revoluciju novih kodeka i sada bez njih ne mogu da gledam ništa..

da li još neko ima ovaj problem i zna li neko uopšte o čemu se tu radi?

Zahvaljujem

Kao prvo sto WMP ?

pa isto je i sa GOM playerom npr.
A WMP mi je default..

Obrni okreni, kako god pokušam da skinem film Avatar, neće da ga svira.
Da li je taj film nešto sada specijalno zaštićen..ili kako, ne znam. Znam samo da ga ima na torentima i da sam ga najnormalnije skidao kao i sve pre toga, ali sada mi traži neke nove kodeke..

Pa postoji verovatnoca da je neki fake koji trazi dodatne posebne codece koji ustvari i nepostoje nego cista navlakusa...

"kupi" na nekom proverenom mestu ...

i instliraj ffdshow i mpc

ili instliraj kmplayer

ako ni preko cega nece briis film

ma znaš šta me je najviše zbunilo,
to što sam danas na ulici kupio disk sa 5 filmova u avi formatu (to sam radio i pre i normalno puštao što preko kompa što preko tv-a), ali danas neće.

Na tom disku je i film Avatar i sve upućuje na to da je i taj lik skinuo film odnekud gde se traže novi kodeci.

Proverio sam stare filmove što imam i pustio ih i preko tv-a i na kompu sasvim normalno.

Kako god okreneš, gde god naiđem na Avatar, neće da ga pušta. Ekstenzija avi, ali izgleda da fale neki kodeci..

Postoji li opcija da te nove kodeke ipak nekako instaliram u WMP i kako se to uopšte radi?

Ma zaboravi na WMP

skini kmplayer

pusti u njemu ako ni tu nece

onda iseci deo tog avi-a preko nekog video splitera pa postavi da vidimo u cemu je rec ili barem iz media infoa daj podatke ( ali bolje sample)

dobro kmplayer, skinuću.
Ali zašto neće na TV-u? Mislim DVD plejeru.

Taj plejer je nov i pušta skoro sve formate (bar do sada je puštao)

da li je moguće da sam na torentima naletao sve na neke verzije koje su "zaštićene" nekakvim novim kodecima?

I da li je moguće da se potrefilo i da je lik koji je narezao 5 filmova i prodao mi to na ulici, takođe narezao te verzije, a da možda nije ni znao da im trebaju novi kodeci?

Pa ubacis u media info film i vidis tacno koji je encoder (ono sto vi zovete codec) koriscen ...

ili najbolje iseci deo filma koji nece da ti pusti ni na kompu i okaci ovde i odma cemo ti reci u cemu je problem

Ne mora da znaci da je neki drugi codec, mozda rezolucija nije dobra , ili birate ili ko zna sta ...

TO za codece sam rekao posto postoje na netu razni fejk torrenti koji kao traze neke specificne decodere( codece sto vi zovete) :)

Poslednja izmena:
pa sad, ja to zovem codec, jer mi je WMP (a i GOM player) tražio da instaliram new codecs..
evo kada odem u proepertis od ovog filma, vidim samo Type of file: video clip (.avi)

instalirah i MediaInfo, ali kad god pokušam da otvorim fajl sa DVD-ja, MediaInfo se smrzne..
stvarno nisam pametan o čemu se radi

evo, proradio je MediaInfo, ali piše samo

General
Complete name : F:\Avatar\avatar.avi
File size : 1.50 GiB

Kad god izađe neki ultramega hit film, na torentima se odmah pojavi gomila lažnjaka tog filma, a i ako potrefiš na onaj ispravan on je lošeg kvaliteta, jer je obično sniman u bioskopu nekom malom kamericom, pa nerijetko proleti kroz kadar i poneki gledalac :), a tek ton...ja obično čekam da se pojavi DVDRip, naravno aXXo :)

i meni se čini da je u tome stvar, samo, da li mi veruješ da sam čini mi se uravo i skinuo aXXo..
ništa ne preostaje nego da probavam dalje, pa možda nabodem pravu veziju

a evo na kakve sve vrezije nailazim

Avatar.2009.TELESYNC.XviD-CAMELOT
[HF] AVATAR [2009] TS.x264.AAC -Best Quality- [500MB]

(uopšte ne znam šta mu je to sad TS.Xvid..)

Ako ti je mediainfo izbacilo samo to onda je fake sigurno ... brisi to ...

TS je kvalitet videa kao tipa CAP,DVDrip,DVDSCR

Kod:
TELESYNC (TS) -

Telesync ima iste odlike kao i CAM osim što koristi eksterni audio izvor (najčešće audio priključak u sedištu za ljude sa oštećenim sluhom). 
Direktni audio izvor ne osigurava audio izvor dobrog 
kvaliteta, jer se dosta pozadinske buke može mešati. 
Često telesync je sniman u praznom bioskopu ili iz projekcionog boksa profesionalnom kamerom, što daje bolji kvalitet slike.
 Kvalitet drastično varira, proverite uzorak pre skidanja celog filma. Visok procenat Telesync-a su pogrešno označeni CAM-ovi.

Xvid je encoder kojim je film encodovan.

ma ok je codec svi tako zovu ali ja sam naviko tacno/precizno

Uzasan ti je to kvalitet, sacekaj nesto normalno ili pogledaju biskopu ;)

x264,xvid, divx su ENCODERI
ffdshow,cyberlink,divx su DECODERI

A CODEC je kad ima i jednu u drugo u sebi kao na primer Divx ali to je nebitno sad za pricu cisto samo ovako naveo

Poslednja izmena:
uzgred, ako si instalirao stvarno te kodeke koje ti je WMP (wmp???) tražio, onda postoji realna mogućnos' da si "poklopao" neki virus

Nazad
Vrh Dno