Šta je novo?

WMP 12 subtitle latin ?

josko

Cenjen
Učlanjen(a)
29.09.2009
Poena
159
Zna li mozda neko kako se podesava subtitle u windows media playeru 12, da bude latinica. Radi polovicno prevod, š,đ i ž su ok ali č i ć nisu. Pokusavao sam sve i svasta i nema sanse...

Poslednja izmena:
Koji subtitles? Iz samog WMP-a nikad nisam ni video da ima opcija za ST koja radi, vec je uvek to bio neki filter u pozadini, tipa ffdshow, DirectVobSub, i onda iz njih se podesava.
Ako je za DVD subtitles, idi na TOols->Options->DVD->Advanced, mada ce to verovatno da ti otvori neki pozadinski filter ionako.

E pa to, imam taj directvobsub, znaci tu treba da podesim to :D ? Nemam pojma juce sam to nesto izvaljivao pokusavao da namestim, jer mi u kmp fps radi 25, a u wmp 60, i slika je tecnija i jasnija mnogo, vidljiva je razlika bas, pa sam zato hteo da podesim tu da radi prevod. Inace koristim win 7 64 bit

Evo radi napravio sam. Samo sam u directvobsub ucitao prevod bilokoji i podesio language na easteurope. Kapirao sam da to treba da namestim u wmp posto isto i tamo imaju opcije za jezik, nisam razumeo kako funkcionise u stvari. Sve u svemu hvala na odgovoru, samo neke prevode hoce a neke nece da ucita taj vob, ne rade bas svi

Proveri da li su dobro podeseni folderi i da li su dobre extenzije samih titlova.
Inace nisam naisao na nesto da ne cita, a sumnjam da ista ima komplikovanije titlove od kineskih i korejskih filmova (za ostalo ne koristim titlove)

U Windows Media Player 12:

1) Pozovi meni sa desnim dugmetom misa -> Play -> Lyrics, captions, and subtitles -> On if available;
2) Pozovi meni sa desnim dugmetom misa -> Play -> Lyrics, captions, and subtitles -> Defaults -> Specify default language settings -> Lyrics, captions, and subtitles -> Serbian (Latin, Serbia) [sr-Latn-RS]

Preporuka je da koristis neki drugi player gde se to mozda malo jednostavnije menja ali koji radi bolje od WMP-a. Takodje na slican problem ces naici ako koristis XBMC, ali jedino resenje za koje znam u tom slucaju je da XBMC-u podvalis Arial Unicode umesto standardnog Arial fonta.

Vrh Dno