Šta je novo?

WM6 i Dell Axim X51V

djole_bg

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2005
Poena
304
... koristio sam jedno vreme WM6 (Football Edition) za doticni uredjaj i mogu da kazem da su mi utisci bili uglavnom pozitivni ... Elem , ubrzo sam ustanovio da je jedna od meni veoma bitnih funkcija nedostupna ... uopste nema ( bar ja nisam nasao ) , opcija podesavanja bluetooth modema "extra setings" , bez koje je na Mts 064 nemoguce uspostaviti konekciju . Ne mogu da verujem da je takva stvar zanemarena i nisam valjda ja jedini kome ovo treba , ili je mozda to sada reseno na drugi nacin ... U svakom slucaju , ako neko ima resenje , bio bih mu zahvalan da ga postavi ovde na forumu ...
Jos jedna stvar ... Nije tolikko strasno , ali na neki nacin nervira ...
Instalirao sam GSFinder , kao file explorer i ako otvorim neki tekstualni file ( word ) , obavezno mi ostane ukljucen , posle gasenja neki folder , zavisi od setovanja , uglavnom po defaultu "all files" ... Znaci umesto da ugasim samo dokument i folder gde se dokument nalazi , moram da zatvorim i taj folder koji se sam iz nekog razloga otvori , ali svaki put ... Pokusao sam razna setovanja , ali bez rezultata ...

... delimicno si u pravu , pokusacu i tamo , ali tamo je iskljucivo ovaj ROM na tapetu , a ovo je kako sam ja nasao na netu problem vezan za WM6 generalno ...

Ne znam, ali jesi li siguran da je to opšti problem sa WM6?
Sigurno znaš da je WM6 Football Edition ustvari WM6 koji su entuzijasti nabudžili da radi na Axim-u jer je Dell prestao sa proizvodnjom tako da neće objaviti zvanični ROM za WM6. Logično mi je da je bug potekao otuda, ali ako je isto u bilo kom WM6 onda je to stvarno bedak. Probaj da promeniš naziv teme u "WM6 nema extra settings za modem?" pa ćeš verovatno privući više ljudi jer su Axim-i ovde dosta retki.

Ja nisam ni pokušao da pređem na WM6, jer mi WM5 radi OK. Da li si primetio ubrzanje posle prelaska na WM6 i da li si probao da li rade ove nove SD memorije većeg kapaciteta?

Poslednja izmena:
... znam da je WM6 Football Edition delo ljudi koji nemaju veze sa Dell-om , jer sam pratio sta se desava i nisam odmah skinuo prvi Rom koji su napravili ... Pratio sam primedbe i utiske onih koji su se odvazili da to urade , jos u ranoj fazi i posto nisam imao nikakvih problema sa WM5 , nisam hteo da sebi stvaram problem , bez problema ...
Sto se tice ovog problema sa "extra settings" , i uopste WM6 , to sam nasao ovde :
http://www.pocketpcmag.com/blogs/index.php?blog=3&cat=321
E sad ... vezano za WM6 uopste ...
Generalno izgleda lepse , i za nijansu je brzi , ali nisam radio testove ...
Citao sam da podrzava kartice veceg kapaciteta , ali nisam bio u prilici da probam ...

... izgleda da je ovo resenje , ali ko sada opet da sve pegla iz pocetka ... :

This was a well known problem that was discussed somewhere. If I remember correctly, the idea of the solution is pretty simple, but the implementation is rather tedious.

As a matter of fact, those connection settings including extra modem init strings are stored in the HKCU-Comm->RasBook-<connection name> registry under the keys "DevCfg" and "Entry".

If you export them in ASCII, you will know what I mean. They claimed that you can export these registries (esp the "DevCfg" key) from a WM5 device (with your init strings of course), and import it back to WM6. Things would then work as you wished...

Pa tu ti je i rešenje :), samo idi na "Read More" pa ćeš u komentarima videti i rešenje:

I think I have found a solution to add an extra initialization string. One has to edit one of the registry keys of the PocketPC to add the extra initialization code. Try at your own risk:
1.
Download a registry editor, such as the CeRegEditor v 0.0.3.1 by mdsoft. This even allows you to edit the registry of your PocketPC on your PC when your connected to your PC
2.
Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\DRIVERS\Unimodem\Init
3.
Now enter a third string value for the initialization:
Click Edit\New\Stringvalue
Enter under
Valuename:
3
Value data:
AT+CGDCONT =1,"IP","apn.address"
You have to change apn.address to the GPRS APN (Network profile Name) that allows your phone to connect to the internet. I also think that the space before the =1 is important.
In case you don’t know the GPRS APN for your network provider, you can find these for the UK at:
http://www.filesaveas.com/gprs.html
4.
In the CERegEdit click on the green star icon to perform a soft rest and change the Registry on the PocketPc.

Maybe this is of help to somebody!
GH

Eh, prestiže me, dok sam ja čitao članak ti si već našao rešenje :)
Mislim da je ovo uputstvo koje sam našao prilično jednostavno

Poslednja izmena:
Dobro je !!!
Vazno je da resenje postoji , jer bi bilo stvarno bez ikakvog smisla da ova opcija ostane nedostupna ...

Pitam se samo odakle im ideja da izbace ova podešavanja iz normalnog user interface-a :mad:

Poslednja izmena:
Evo , nakanih se i sve ponovo na WM6 , sve podeseno , ali ni na jedan nacin nisam uspeo da se nakacim na internet ...
Pokusacu sutra kad se odmorim , da jos jednom proverim da nisam nesto ispustio , ali ovo je stvarno da covek iz koze iskoci !

Vrh Dno